Sudul României, blocat din cauza ninsorilor și viscolului. Când scăpăm de zăpadă

Ultima actualizare: 06-02-2020 10:59

Joi va nige viscolit în sud-estul ţării; în rest se arată soarele, dar va fi mai frig decât miercuri.

Maximele pleacă de la minus 3 grade în estul Transilvaniei şi se opresc pe la 7 grade în Oltenia vestică. Pe seara, apar alte ninsori prin nordul ţării.

Cum arată vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan, pe aici norii persistă, o să ningă, iar în prima parte a zilei ,va fi viscol şi vântul mai poate depăşi viteze de 70...80 KM/h. Se răceşte simţitor, temperaturile ajung cu greu la 1...2 grade şi vântul sporeşte senzaţia de frig. Acum în zona se resim valori de până la minus 34 de grade din cauza vântului.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim vreme rea, ninsoare şi viscol până spre amiază. Apare un pic şi soarele, dar maximele se opresc pe la zero garde, iar din cauza vântul, vom resimţi valori mult mai scăzute de atât.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, joi, vremea se mai îmbunează. Ninsorile se răresc şi vântul va mai scădea în intensitate. Acum, însă, în zona de munte, este în vigoare o avertizare cod galben de intensificări ale vântului; atinge viteze de 100 km/h şi spulbera zăpadă. Temperaturile scad destul de mult, iar la noapte o să ningă din nou.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem o zi însorită, dar rece, cu cel mult 1...2 grade la amiază. Pe seară şi la noapte vin alte ninsori.

În ţinuturile vestice, găsim vreme frumoasă pe timpul zilei. La noapte, însă, se porneşte din nou vântul şi o să ningă şi aici. În judeţul Caras Severin, până la ora 12 este în vigoare un cod portocaliu de intensificări ale vântului. Pe creste atinge şi 130 km/h.

În zona Transilvaniei ninsorile se întorc după lăsarea nopţii. Dimineaţă o să mai ningă viscolit pe la munte, iar amiază ne-aduce atmosfera însorită, dar foarte rece.

În Oltenia vedem şi soarele mai târziu, iar temperaturile vor fi mai ridicate decât în celelalte zone. În vestul provinciei se ating 6...7 grade.

În ţinuturile sudice se răceşte. Mai vin ceva ninsori, în special dimineaţa, când şi vântul mai are unele răbufniri, apoi avem atmosfera închisă şi rece.

Şi în Bucureşti prindem vreme rece. Mai sunt condiţii de fulguieli acum, dimineaţa. Pe parcursul zilei, vântul va fi destul de insistent, aşa că presiunea atmosferică va creşte accentuat. Maximă se opreşte pe la 2 grade, dar resimţim valori mai scăzute din cauza vântului. La noapte se face mai frig: vor fi în jur de minus 5 grade.

La munte, se răceşte sititor şi o să mai ningă viscolit în prima parte a zilei în Carpaţii Meridionali şi de Curbura, pe unde vor mai fi rafale de peste 80...90 KM/h. Apoi, se arata soare, dar spre seară vin alte ninsori dinspre masivele nordice.

Prognoza meteo pentru următoarele 3 zile

 

Vineri, la Bucureşti, se anunţă atmosfera schimbătoare şi ceva fulguieli. Vântul sporeşte senzaţia de frig, iar în noaptea următoare se lasa gerul la marginea oraşului.

Sâmbătă va fi şi mai frig, dar vedem soarele. Maxima atinge 2-3 grade, însă noaptea, vremea devine geroasă peste tot.

Şi duminică o să avem soare cu dinţi, iar noaptea, gerul persistă în cartierele de la periferie.

La munte, vineri, ninsorile apar local, dar se face şi mai frig. Vântul continua să sufle cu putere şi să spulbere zăpadă, iar temperaturile resimţite vor fi extrem de scăzute.

Sâmbătă, aşteptăm cer senin şi vreme geroasă, iar în noaptea următoare, se răceşte şi mai tare.

Şi duminică mai prindem vreme geroasă, cu foarte puţini nori şi vânt activ.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO