Prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni. Regiunile unde se ajunge la -6 grade

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Luni 08 Aprilie 2019 14:17
Data publicarii: Luni 08 Aprilie 2019 14:09
Categorie: Vremea
harta meteo

Va fi frig şi va ploua aproape zilnic în următoarele 2 săptămâni, avertizează meteorologii. 

Meteorologii prognozează o răcire a vremii în următoarele două săptămâni, la nivelul întregii ţări, în timp ce ploile se vor semnala aproape în fiecare zi, relevă prognoza de specialitate publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 8 martie - 21 aprilie.

În Banat, în prima săptămână, vremea se va răci treptat, astfel încât de la temperaturi maxime de 19 - 21 de grade, în medie, specifice primelor trei zile de prognoză, media temperaturilor maxime se va situa, pe data de 13 aprilie, în jurul a 13 grade. Ulterior, până în jurul datei de 17 aprilie, aceeaşi medie va creşte doar cu aproximativ două grade, însă spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de 18 - 19 grade, în medie. Temperaturile minime vor avea o evoluţie asemănătoare, media lor fiind în scădere spre 2 - 3 grade, în intervalul 16 - 18 aprilie, iar apoi în creştere până la 5 - 6 grade, în dimineţile de 20 şi 21 aprilie. Va ploua aproape în fiecare zi a celor două săptămâni, iar în intervalul 9 - 13 aprilie, ploile se vor semnala pe arii mai extinse şi vor fi local mai însemnate cantitativ.

În Crişana, în primele şapte zile, vremea se va răci treptat, iar de la temperaturi maxime de 19 - 21 de grade, în medie, specifice primelor trei zile de prognoză, media temperaturilor maxime se va situa pe 13 aprilie, în jurul a 12 grade Celsius. Până pe 17 aprilie, aceeaşi medie va creşte doar cu 1 - 2 grade, însă spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de 18 - 19 grade, în medie. Temperaturile minime vor avea o evoluţie asemănătoare, media lor fiind în scădere spre 1 - 2 grade, în intervalul 16 - 18 aprilie, iar apoi în creştere până la 5 - 6 grade, pe 20 şi 21 aprilie. Pe durata celor două săptămâni, va ploua aproape în fiecare zi, în timp ce, în intervalul 9-13 aprilie, ploile se vor semnala pe arii mai extinse şi pot fi local mai însemnate cantitativ.

În Transilvania, vremea se va răci treptat, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea de la 17 - 18 grade, în primele trei zile de prognoză, până în jurul a 11 grade, în intervalul 14 - 16 aprilie. Această medie va fi în creştere, ulterior, iar spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de 16 - 17 grade, în medie. Temperaturile minime vor avea o evoluţie asemănătoare, media lor fiind în scădere, mai însemnată în intervalul 15 - 18 aprilie, când va putea coborî sub pragul de îngheţ, însă ulterior se estimează că va creşte până la 1 - 2 grade, în dimineţile de 20 şi 21 aprilie. Se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie, cu o probabilitate de apariţie mai ridicată în intervalul 9 - 13 aprilie, când local pot fi moderate cantitativ.

În Maramureş, vremea se va răci treptat. În acest context, media temperaturilor maxime va scădea de la 19 - 20 de grade, în primele două zile de prognoză, până în jurul a 11 grade, în intervalul 13 - 16 aprilie. Apoi, această medie va fi în creştere, iar spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de 17 - 18 grade, în medie. Temperaturile minime vor avea o evoluţie asemănătoare, media lor fiind în scădere, mai însemnată în intervalul 15 - 18 aprilie, când va putea coborî sub pragul de îngheţ, însă ulterior se estimează o creşte până la 3 - 4 grade, în dimineţile de 20 şi 21 aprilie. Precipitaţii, predominant sub formă de ploaie, se vor semnala cu o probabilitate mai mare în intervalul 10 - 13 aprilie, când local şi temporar cantităţile de apă pot fi mai însemnate.

În Moldova, procesul de răcire a vremii din intervalul 10 - 15 aprilie va determina scăderea mediei temperaturilor maxime de la 19 la 10 grade. Începând din data de 16 aprilie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va reveni treptat la un regim termic normal, astfel încât media maximelor termice urmează să atingă valoarea de 17 grade, pe 20 şi 21 aprilie. Media minimelor termice va scădea până la zero grade, în 16 aprilie, iar ulterior va creşte, până la finalul intervalului de prognoză, spre 4 - 5 grade. Temporar, vor fi precipitaţii, predominant ploi în general slabe, cu o probabilitate mai mare de apariţie în intervalele 9 - 11 şi 12 - 14 aprilie.

În Dobrogea, în perioada de până pe 12 aprilie, temperaturile maxime vor avea medii de 14 - 15 grade, apropiate de cele normale pentru a doua decadă a lunii aprilie. Ulterior, se anunţă un proces de răcire, iar pe data de 15 aprilie media temperaturilor maxime va atinge nouă grade, iar până pe 21 aprilie aceasta va creşte spre 15 - 16 grade. Pe parcursul celor două săptămâni, regimul temperaturilor minime va avea o evoluţie asemănătoare, şi anume media acestora va fi de 7 - 8 grade până pe 14 aprilie, apoi va scădea până la 3 grade, pe 16 şi 17 aprilie De asemenea, până pe data de 21 aprilie, valorile termice vor creşte spre 6 - 7 grade. Va ploua aproape în fiecare zi a celor două săptămâni, iar în intervalul 9 - 14 aprilie, ploile se vor semnala pe arii mai extinse şi temporar pot fi moderate cantitativ.

În Muntenia, până pe data de 12 aprilie, temperaturile maxime vor avea medii de 16 - 17 grade, apropiate de cele normale pentru a doua decadă a lunii aprilie. După acea dată va urma un proces de răcire, astfel încât, pe 15 aprilie, media temperaturilor maxime va atinge 11 grade, dar până pe 21 aprilie se estimează că va creşte spre 18 - 19 grade. Pe parcursul celor două săptămâni, regimul temperaturilor minime va avea o evoluţie asemănătoare, iar media acestora va oscila uşor în jurul a 7 grade, până pe 14 aprilie, apoi va scădea până la două grade, pe 16 - 17 aprilie, iar până pe 21 aprilie va creşte spre 4 - 5 grade. Temporar, vor fi ploi, cu o probabilitate mai mare de apariţie în intervalul 9 - 14 aprilie, când local şi temporar vor fi moderate cantitativ.

În Oltenia, procesul de răcire a vremii din intervalul 10 - 15 aprilie va determina scăderea mediei temperaturilor maxime de la 17 la 11 grade. Începând din data de 16 aprilie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, se va reveni treptat la un regim termic normal, astfel încât media maximelor termice urmează să atingă valoarea de 18 grade, pe 20 şi 21 aprilie. Media minimelor termice va scădea până la un grad Celsius, în 17 aprilie, iar ulterior va creşte, atingând la finalul intervalului de prognoză 4 - 5 grade. Va ploua aproape în fiecare zi a celor două săptămâni, iar în intervalul 9 - 10 aprilie şi 11 - 14 aprilie, ploile se vor semnala pe arii mai extinse şi temporar vor fi moderate cantitativ.

La munte, răcirea vremii prognozată pentru intervalul 10 - 15 aprilie va duce la scăderea mediei temperaturilor maxime de la 9 la două grade. Începând din data de 16 aprilie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va reveni treptat la un regim termic normal, iar media maximelor termice va atinge valoarea de 8 grade, în zilele de 20 şi 21 aprilie. Media minimelor termice va scădea sub zero grade, în data de 12 aprilie, atingând chiar şi -6 grade, pe 16 aprilie, iar ulterior va fi în creştere şi la finalul intervalului de prognoza va atinge zero grade. Se vor semnala precipitaţii, predominant ploi, cu o probabilitate de apariţie mai ridicată în intervalul 9 - 14 aprilie, când local şi temporar cantităţile de apă pot fi mai însemnate.

Estimările sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

harta meteo Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Cum va fi vremea de Paște și de 1 Mai. Meteorologii anunță temperaturi plăcute
Cum va fi vremea de Paște și de 1 Mai. Meteorologii anunță temperaturi plăcute
Localitate lovită de o grindină devastatoare. Pagubele sunt de ordinul sutelor de milioane
Localitate lovită de o grindină devastatoare. Pagubele sunt de ordinul sutelor de milioane
Reacția unui bărbat din Botoșani când s-a trezit cu copacul în casă: „Să scot eu bani”
Reacția unui bărbat din Botoșani când s-a trezit cu copacul în casă: „Să scot eu bani”
VIDEO PROTVPLUS.RO
copaci fara frunze
Vremea 20 aprilie 2019. Temperaturile coboară şi la -4 grade iar la munte ninge
Ploile revin după două zile de soare. Prognoza meteo pentru următoarele zile
Vreme rece și ploi în sud-est, joi. Prognoza pentru finalul săptămânii
Vreme rece, cu ploi și lapoviță, miercuri. Prognoza meteo până sâmbătă
Vremea se încălzește treptat, dar nu scăpăm de ploi. Prognoza pentru începutul săptămânii
Lapoviță și ninsoare la munte, duminică. Cum arată prognoza pentru următoarele zile
vremea, ploaie
Un ciclon se rotește deasupra României. Avertizarea lansată de meteorologi
Cum va fi vremea de Paște și 1 Mai. Anunțul meteorologilor ANM
Cod galben de inundaţii în Mehedinţi şi Dolj, până sâmbătă seară
Vreme rece și ploioasă în aproape toată țara, sâmbătă. Prognoza meteo până marți
Vremea 12 aprilie 2019. Când vom scăpa de ploi
Avertizare meteo specială pentru Capitală. Ce se întâmplă până luni