Prognoza meteo în București și în țară pentru următoarele 3 zile

×
Codul embed a fost copiat

Joi, în vest şi în sud-vest se îndreaptă vremea. Ploile continuă în celelalte regiuni, unde se mai pot strânge cantităţi importante de apă, de 30...40 L/mp.

 

Cum va fi vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan, găsim atmosfera instabilă: vor fi şi perioade cu soare dar, din când, în când, vor veni averse consistente, ce pot lăsa în urma cantităţi importante de apă. Temperaturile se menţin la nivelul celor de ieri şi nu vor depăşi 29 de grade.

Aceeaşi situaţie o regăsim şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Ploile vin în reprize şi vor fi abundente, însoţite de tunete, fulgere şi grindină. Temperaturile scad uşor faţă de ziua trecută şi se opresc tot la 29 de grade.

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

În nordul Moldovei şi în Bucovina, atmosfera instabilă aduce atât perioade de averse zgomotoase, cât şi perioade cu soare. Maximele cresc cu 1...2 grade faţă de ieri şi ajung la 31 de grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, o să mai ploua şi astăzi, dar atmosfera se încălzeşte simţitor. Dacă, ieri, temperaturile nu prea au trecut de 20 de grade, astăzi urca până la 25...26 de grade.

În schimb, în ţinuturile vestice, prindem vreme mai bună. După două zile cu ploi abundente, astăzi, norii se risipesc şi se mai încălzeşte. Doar în zonele de munte e posibil să mai apară câteva reprize de ploaie.

În Transilvania, rămânem cu atmosfera instabilă: va apărea şi soarele, însă vor fi şi perioade în care va ploua consistent, cu tunete, fulgere şi căderi de grindină.

În Oltenia, se înseninează, iar temperaturile cresc simţitor faţă de ieri. În zonele joase scăpăm de ploi, însă, la deal, vor mai veni câteva averse zgomotoase.

Atmosfera instabilă găsim şi în zonele deluroase din sudul ţării. Aversele vin cu tunete, fulgere şi grindina şi e posibil să se acumuleze cantităţi importante de apă. În zonele de câmpie se mai risipesc norii, iar temperaturile mai cresc uşor faţă de ieri.

În Bucureşti, găsim atmosfera schimbătoare, câteva reprize de ploaie şi temperaturi puţin mai scăzute decât ieri. Pe la amiază se vor înregistra 27...28 de grade Celsius.

La munte, rămânem cu vremea instabilă. Pe timpul zilei, aversele cuprind toate masivele şi vin cu descărcări electrice, vânt puternic şi grindină. Ploile vor fi consistente şi vor lăsa în urmă până la 40 de litri de apă pe metru pătrat.

Nici pe litoral nu scăpăm de atmosfera instabilă. Chiar dacă vor fi perioade cu soare, vor apărea şi averse trecătoare, însoţite de tunete, fulgere şi vânt intens. Va fi mai răcoare decât ieri: pe plajă, la fel ca în apa mării, se vor înregistra 24...25 de grade.

Prognoza meteo pentru următoarele 3 zile

 

În Bucureşti, vineri, prindem încă o zi însorită, cu vânt activ şi temperaturi foarte ridicate. E drept că va fi puţin mai bine decât astăzi: după prânz se vor înregistra în jur de 33 de grade.

Căldură mare avem şi sâmbătă: 34 de grade, la umbră, dar şi ceva condiţii de averse, la apropierea serii.

Duminică, rămânem cu atmosfera călduroasă; nu mai sunt şanse de ploaie, iar maximă se opreşte pe la 33 de grade.

La munte, vineri, vin alte ploi zgomotoase, tot în a două parte a zilei. Se mai pot strânge cantităţi însemnate de apă şi se menţin condiţiile de grindină.

La fel va fi şi sâmbătă: vreme schimbătoare şi mai multe reprize de ploaie, după-amiaza şi seară. Vor fi şi ploi torenţiale şi se pot produce vijelii.

Duminică, instabilitatea creşte din nou după-prânz şi apar alte serii de averse, cu tunete, fulgere şi vânt puternic.

Pe litoral, vineri se mai încălzeşte puţin; dupa-amiaza apar ceva înnorări, dar fără ploi, iar temperaturile urcă până la 31 de grade.

Şi sâmbătă domina timpul frumos. Către seară se mai aduna norii, însă e puţin probabil să plouă. În rest avem soare, briza activa şi până la 30 de grade pe plajă.

Duminică se răcoreşte; temperaturile se opresc pe la 27 de grade, iar mai pe seara, cresc şansele de ploaie.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Cum va fi vremea de Paște. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. HARTĂ
Cum va fi vremea de Paște. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Potrivit acestora, temperaturile la începutul lunii mai, în perioada Sărbătorilor Pascale, vor fi apropiate de cele normale.

Vremea azi, 19 aprilie. Zonele în care ploile nu se opresc. Temperaturile cresc cu câteva grade
Vremea azi, 19 aprilie. Zonele în care ploile nu se opresc. Temperaturile cresc cu câteva grade

Vineri avem vreme schimbătoare şi înnorări în majoritatea zonelor. În nordul, în centrul şi în estul ţării apar câteva reprize de ploaie, dar s-ar putea să picure şi în rest.

Cod galben de vânt puternic în mai multe județe şi Bucureşti. În unele zone noaptea se va forma brumă
Cod galben de vânt puternic în mai multe județe şi Bucureşti. În unele zone noaptea se va forma brumă

Vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, până sâmbătă dimineaţă, iar în unele zone noaptea se va forma brumă, anunţă meteorologii.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.