Vreme schimbătoare azi, 19 august. Zonele în care vor apărea ploi și grindină

×
Codul embed a fost copiat

Miercuri, vremea va fi frumoasă şi călduroasă în est şi în sud-est, dar în celelalte zone se răceşte şi o să plouă consistent în vestul, sud-vestul ţării, dar şi prin nord şi centru.

Pe suprafeţe mici, se pot depăşi 30-40 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. Maximele termice pornesc de la valoarea de 20 de grade în Maramureş şi vor ajunge până la 33 de grade în estul şi sud-estul ţării.

Cum va fi vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan, atmosfera va fi însorită, se încălzeşte uşor şi vântul va avea intensificări trecătoare pe litoral. Temperaturile ajung până la 33 de grade în Bărăgan şi doar la malul mării va fi mai răcoare.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei vremea continua să se încălzească. Nu sunt anunţate ploi; norii vor fi rari pe timpul zilei, iar maximele ajung până la 32 de grade.

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Se mai încălzeşte şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Maximele urcă spre 32 de grade însă, pe la munte şi în regiunile nordice vin ploi în aversă.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, găsim instabilitate şi ploi zgomotoase. Se vor strânge cantităţi mai importante de apă şi e posibil să fie şi grindină. Temperaturile scad faţă de ziua trecută şi se opresc pe la 22 de grade.

Şi în ţinuturile vestice aşteptam averse consistente, cu tunete, fulgere, vijelii şi condiţii de grindină. Se răceşte şi vor fi cel mult 25 de grade.

În Transilvania, ploile vin în mai multe reprize pe parcursul zilei şi se vor strânge cantităţi mai mari de apă. Valorile termice scad peste tot.

În sud-vestul ţării, vor fi înnorări şi averse serioase dar zărim şi soarele din când în când. Se răceşte şi vor fi cel mult 26 de grade în termometre.

Şi ţinuturile sudice o să plouă, însă pe suprafeţe mai restrânse. Temperaturile pierd 2-3 grade faţă de ziua trecută.

În Bucureşti, miercuri se strică vremea şi o să plouă spre seară. Vorbim despre averse cu fenomene electrice, şi un vânt mai intens. Se răcoreşte şi maxima se va situa în jurul valorii de 29 de grade.

În zonele de munte, vremea va fi instabilă şi pe suprafeţe mari, aşteptam ploi zgomotoase, vijelii şi sunt posibile căderi de grindină. Cantităţile de apã vor depăşi 30...40 l/mp şi se răceşte.

Pe litoral, se anunţă vreme frumoasă şi un vânt mai activ iar la noapte se adună norii şi va ploua trecător. Pe plajă se ating temperaturi de până la 28 de grade iar apa mării va avea 24-25 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru următoarele 3 zile

 

În Bucureşti, joi se anunţă înnorări şi averse pe parcursul zilei şi abia spre seară, se mai risipesc norii. Se răcoreşte şi vor fi cel mult 27 de grade în termometre.

Vineri norii se împrăştie, apare soarele şi se încălzeşte din nou: maximă va ajunge până la 33 de grade.

Sâmbăta vremea se menţine călduroasã şi vântul va sufla cel mult moderat. În noaptea de sâmbătă spre duminica se ating în jur de 18 grade.

În zonele de munte, joi nu scăpăm de instabilitate şi vor fi mai multe reprize de ploi consistente pe parcursul zilei. Vântul va avea unele intensificări şi e posibil să cadă şi grindină.

Vineri se încălzeşte, cerul va fi variabil iar după-amiaza şi seara mai apar câteva ploi trecătoare.

Sâmbătă se anunţă vreme bună în ansamblu şi doar izolat posibil să picure puţin dupã-amiaza.

Pe litoral, joi, se menţine vremea schimbătoare. Mai vin câteva reprize de ploaie, dar apare şi soarele, din când în când.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Vreme instabilă în weekend. Vor fi ploi consistente și zgomotoase
Vreme instabilă în weekend. Vor fi ploi consistente și zgomotoase

Prognoza meteo 15 august. Sâmbătă avem atmosferă instabilă în majoritatea zonelor, cu ploi consistente și zgomotoase.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.

În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral.