Prognoza ANM până pe 30 septembrie. De când scad temperaturile și încep ploile

ploaie, toamna
iStock

ANM anunță temperaturi în creştere în această săptămână, în întreaga ţară; după 22 septembrie, cresc şansele de ploaie

Regimul termic va fi în creştere pe durata acestei săptămâni, la nivelul întregii ţări, însă, începând din 22 septembrie, temperaturile vor scădea uşor, iar şansele de apariţie a precipitaţiilor vor fi destul de mari în toate regiunile, reiese din prognoza de specialitate, valabilă pentru intervalul 17 - 30 septembrie, dată luni publicităţii de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, până în data de 22 septembrie, vremea va fi predominant frumoasă şi caldă. Temperatura aerului va fi în creştere şi va avea valori maxime, în medie regională, cuprinse între 26 şi 29 de grade şi minime între 11 şi 13 grade. Din 23 septembrie valorile termice vor fi în scădere, iar, în medie, maximele se vor încadra între 21 şi 24 de grade şi minimele între 9 şi 12 grade. Temporar, din data de 22 septembrie, vor fi posibile ploi aproape în fiecare zi.

În Crişana, până spre sfârşitul primei săptămâni de prognoză, va predomina o vreme frumoasă şi caldă, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 25 şi 29 de grade şi ale minimelor între 10 şi 13 grade. Din 23 septembrie, temperatura va fi în scădere treptată, iar în medie valorile maxime se vor încadra între 20 şi 23 de grade, în timp ce minimele vor fi între 8 şi 11 grade. Începând din data de 22 septembrie, vor fi posibile ploi aproape în fiecare zi.

În Transilvania, vremea va fi în încălzire până în data de 22 septembrie, când media temperaturilor maxime va fi de 27 de grade, iar a minimelor de 10 grade. Ulterior, vremea se va răci, iar media regională a temperaturilor maxime va avea variaţii între 19 şi 22 de grade. Minimele se vor situa între 6 şi 8 grade, uşor mai ridicate în prima dimineaţă. Probabilitatea pentru ploi temporare va fi mai ridicată între 22 şi 30 septembrie.

Citește și
Viscol
Viscol puternic în mai multe județe. ANM a emis cod portocaliu și galben. HARTĂ

În Maramureş, vremea se va menţine predominant frumoasă şi caldă până în jurul datei de 21 septembrie, când media regională a temperaturilor maxime va atinge 29 de grade, iar a minimelor va fi de 12 grade. În perioada 22 - 26 septembrie, temperatura aerului va fi în scădere, apoi nu va mai avea variaţii semnificative; în medie, maximele vor fi cuprinse între 19 şi 23 de grade, mai ridicate în prima zi, iar minimele între 7 şi 11 grade, uşor mai ridicate tot în ziua de 22 septembrie. Probabilitatea de ploaie va fi în creştere începând cu data de 22 septembrie.

În Moldova, până pe 22 septembrie, vremea va fi predominant frumoasă şi caldă. Temperatura aerului, în creştere treptată, va avea valori maxime în medie regională între 23 şi 27 de grade, respectiv minime între 11 şi 13 grade. Vremea se va răci apoi, astfel că media temperaturilor maxime se va situa între 19 şi 23 de grade, iar minimele între 8 şi 10 grade, uşor mai ridicate în primele două dimineţi. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere din data de 23 septembrie.

În Dobrogea, pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi predominant frumoasă, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 22 şi 26 de grade şi a minimelor între 13 şi 15 grade. În cea de-a doua săptămână, vremea se va răcori treptat, iar media regională a temperaturilor maxime va fi de 20 - 24 de grade, iar a minimelor de 11 - 14 grade. Trecător, în intervalul 23 - 30 septembrie, vor fi ploi aproape în fiecare zi.

În Muntenia, până sâmbătă, 22 septembrie, vremea va fi frumoasă şi caldă. Valorile diurne vor fi tot mai ridicate de la o zi la alta, iar, în medie regională, maximele se vor încadra între 25 şi 29 de grade. Pe de altă parte, valorile termice minime se vor încadra între 11 şi 13 grade. După data de 22 septembrie, vremea se va răci, astfel că în cea de-a doua săptămână de prognoză media temperaturilor maxime va oscila între 21 şi 25 de grade, iar minimele între 9 şi 12 grade. Ploile vor fi mai prezente în intervalul 23 - 30 septembrie.

În Oltenia, până pe data de 22 septembrie, vremea se va menţine frumoasă şi caldă. Valorile diurne vor fi tot mai ridicate de la o zi la alta, iar cele nocturne vor scădea până la mijlocul primei săptămâni, apoi vor creşte, însă variaţiile vor fi uşoare şi treptate. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 29 de grade, în timp ce minimele nu vor depăşi 13 grade. Ulterior, vremea se va răci, în medie temperaturile maxime urmând să se încadreze între 21 şi 23 de grade, uşor mai mari în primele două zile, până la 24 - 25 de grade. Temperaturile minime vor fi de 10 - 11 grade, în primele două dimineţi din intervalul de prognoză, apoi vor oscila în jurul valorii de 9 grade. Probabilitatea pentru ploi trecătoare va fi ridicata în perioada 23 - 30 septembrie.

La munte, până pe 22 septembrie, vremea va fi predominant frumoasă şi în încălzire, iar temperatura aerului va avea valori maxime cuprinse între 15 şi 18 grade, respectiv minime între 5 şi 9 grade. În perioada 23 - 25 septembrie, temperatura va fi în scădere, apoi nu va avea variaţii semnificative. În medie, valorile maxime se vor încadra între 11 şi 13 grade, iar minimele vor fi de 4 - 6 grade, în primele două dimineţi, şi în jurul a 3 grade, după acel interval. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va ridicată în prima zi de prognoză, precum şi în intervalul 22 - 30 septembrie.

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
GALERIE FOTO Fosta soție a lui Claudiu Niculescu arată spectaculos la 46 de ani. Imagini de la plajă cu Diana Munteanu
GALERIE FOTO Fosta soție a lui Claudiu Niculescu arată spectaculos la 46 de ani. Imagini de la plajă cu Diana Munteanu
Citește și...
Viscol puternic în mai multe județe. ANM a emis cod portocaliu și galben. HARTĂ
Viscol puternic în mai multe județe. ANM a emis cod portocaliu și galben. HARTĂ

Meteorologii au emis, joi, o avertizare Cod portocaliu de viscol, valabilă până vineri dimineaţa în zone montane din zece judeţe, precum şi două Coduri galbene de intensificări ale vântului, în zone din Transilvania, Crişana, Moldova şi Oltenia.

Vremea azi, 2 ianuarie. Soare și temperaturi mai ridicate în cea mai mare parte a țării. Sunt și regiuni vizate de ploi
Vremea azi, 2 ianuarie. Soare și temperaturi mai ridicate în cea mai mare parte a țării. Sunt și regiuni vizate de ploi

Joi avem soare și vreme bună în cea mai mare parte a țării. Spre seară, norii vor cuprinde treptat nord-vestul țării, pe unde o să plouă slab, iar în zonele de munte aferente vor fi, mai ales, ninsori.

Cum va fi vremea în ianuarie 2025. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Cum va fi vremea în ianuarie 2025. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Meteorologii prognozează temperaturi uşor mai ridicate decât cele obişnuite, pe tot parcursul lunii ianuarie, în cea mai mare parte a ţării.

Recomandări
Burduja, despre ajutorul acordat de România „fraților de peste Prut”, după oprirea gazelor ruseşti: „Avem o datorie morală”
Burduja, despre ajutorul acordat de România „fraților de peste Prut”, după oprirea gazelor ruseşti: „Avem o datorie morală”

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a făcut, miercuri, precizări în legătură cu modul în care România ajută Republica Moldova după oprirea exporturilor de gaze naturale ruseşti prin conductele care tranzitau Ucraina.

Călin Georgescu atacă la CEDO decizia CCR de anulare a prezidențialelor. Profesor: ”Face doar tărăboi. CEDO nu va admite”
Călin Georgescu atacă la CEDO decizia CCR de anulare a prezidențialelor. Profesor: ”Face doar tărăboi. CEDO nu va admite”

Călin Georgescu a atacat la CEDO decizia CCR de anulare a alegerilor prezidențiale și solicită Curții Europene să oblige România la organizarea turului doi cu el și Elena Lasconi. Însă Georgescu ”face doar tărăboi”, consideră profesorul Cristian Preda.

„Nu au mai rămas multe locuri în Europa ca România. Iată o ţară care are de toate”. Ce i-a impresionat pe jurnaliștii CNN
„Nu au mai rămas multe locuri în Europa ca România. Iată o ţară care are de toate”. Ce i-a impresionat pe jurnaliștii CNN

CNN Travel a alcătuit o listă cu 25 de destinaţii care consideră că merită să fie vizitate în 2025, iar România se numără printre ele, alături de obiective exotice din Asia, America Latină, Africa şi, desigur, Europa.