Vremea 14 mai. Ploile apar în majoritatea zonelor țării. Cum va fi vremea în următoarele zile

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 14 Mai 2018 08:07
Categorie: Vremea

Astăzi ploile vin în majoritatea zonelor şi vor fi mai consistente în sud-vest, la deal şi la munte. Maximele pleacă de la 16 grade în Moldova şi ajung la 24 de grade în nord-vestul ţării.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosferă schimbătoare, înnorări, ploi temporare şi un vânt activ. Doar în sud-estul extrem domină timpul frumos şi abia la noapte s-ar putea vâna câţiva stropi. Temperaturile vor fi în scădere uşoară.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei o să plouă din când în când, apare un pic şi soarele, iar temperaturile în scădere faţă de ieri, se opresc pe la 21-22 de grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi cam mohorâtă, cu ploi frecvente şi temperaturi mai modeste decât în celelalte zone. La amiază vor fi cel mult 18-19 grade.

O să plouă şi în nordul Transilvaniei, dar în Maramureş aşteptăm vreme mai bună, soare şi doar câţiva stropi de ploaie. Maximele, scad uşor faţă de ziua trecută, dar pe aici se vor înregistra cele mai ridicate valori din ţară, de 23-24 de grade.

În vestul ţării se anunţă atmosferă cam instabilă şi mai răcoroasă decât ieri, când s-au atins 27 de grade. Astăzi maximele se opresc pe la 22-23 de grade, ploile vin în mai multe reprize, iar peste noapte vor lăsa cantităţi mai însemnate de apă.

Şi în Transilvania se adună norii şi vor aduce averse pe zone vaste. Cel mai mult va ploua la munte, vor fi şi condiţii de grindină, vântul va avea intensificări pe creste, dar şi pe timpul ploilor.

Şi Oltenia va fi destul de afectată de instabilitate şi ploi. Sunt anunţate averse consistente, cu descărcări electrice, poate şi grindină. În plus, se răcoreşte şi vom avea cel mult 20-21 de grade.

Temperaturile scad şi în ţinuturile sudice, o să plouă mai serios în regiunile deluroase, pot fi şi descărcări electrice şi intensificări de vânt, iar maximele nu vor depăşi 21-22 de grade.

Se răcoreşte şi în zona capitalei. Maxima se opreşte pe la 22 de grade şi o să avem atmosferă schimbătoare, înnorări şi ploi trecătoare mai spre seară. Mai sunt ceva condiţii de ploaie şi peste noapte, iar minima ajunge la 11 grade.

La munte găsim vreme instabilă, mai multe perioade cu înnorări, ploi zdravene şi vânt intens. Temperaturile se menţin la nivelul de ieri, cu cele mai modeste valori în zona Carpaţilor Orientali.

Maine, instabilitatea cuprinde jumătatea vestică şi zonele montane, pe unde în a doua parte a zilei se aşteaptă averse torenţiale, descărcări electrice şi vijelii. În jumătatea estică, avem vreme ceva mai bună, soare şi scurte reprize de ploaie după-amiază. Temperaturile cresc şi ajung la 28 de grade în sudul Munteniei.

Miercuri vin alte ploi zgomotoase în vest, centru, în nord şi nord-est, vor fi şi condiţii de grindină şi cantităţi mai mari de apă în zonele montane. În rest avem atmosferă schimbătoare şi ploi sporadice.

Joi instabilitatea persistă în nord-vest, centru şi la munte, aversele apar temporar şi în ţinuturile sudice dar în celelalte zone domina timpul frumos.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Vremea 12 mai 2018. Soare în jumătatea nordică. Zonele lovite de vijelii
Vremea 12 mai 2018. Soare în jumătatea nordică. Zonele lovite de vijelii
VIDEO PROTVPLUS.RO
ninsoare pe strada in Pitesti
Ninsori, lapoviță și polei în mare parte din țară. Prognoza pentru următoarele zile
Vreme severă începând de marți dimineața. Ninsorile vor cuprinde treptat toată țara
Un val de ger se abate peste România. Se întorc și ninsorile în majoritatea regiunilor
Strat de zăpadă de peste 2 metri. Imagini uluitoare FILMATE pe Transalpina
Cod galben de viscol și ceață densă emis de ANM duminică. Zonele afectate
Cod Galben de burniță și polei în șase județe. Zonele vizate
capitala, ninsoare, balti, apa,
Ploi și ninsori în aproape toate regiunile. Prognoza până miercuri
Vremea se schimbă simțitor în toată țara. Zonele unde temperaturile scad cu 10 grade
Sâmbătă revin ninsorile şi temperaturile scăzute. Prognoza meteo pentru weekend
Vreme de primăvară pentru două zile. Sâmbătă se anunţa ninsori sau chiar burniţa
Cod galben de viscol, până joi. Lista județelor vizate de avertizarea ANM
VREMEA 16 ianuarie 2019. Zona în care temperatura va ajunge la 11 grade