Vremea 13 mai 2018. Sunt așteptate ploi în mai multe regiuni ale țării

Ultimul update: Duminica 13 Mai 2018 10:00
Data publicarii: Duminica 13 Mai 2018 09:44
Categorie: Vremea

Duminica se răcoreşte şi o să plouă pe suprafeţe destul de mari în estul ţării; iar după-amiază vin ceva averse şi în celelalte zone. Maximele pleacă de la 14 - 15 grade în Bucovina şi ajung la 27 de grade în Banat şi Crisana.

Cum arată vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan, ploile vin mai întâi în nordul Dobrogei, iar pe seară şi la noapte s-ar putea să cadă o aversă - două şi în rest. Vântul devine mai insistent şi temperaturile se opresc la 24 de grade în zona Călăraşi.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei temperaturile coboară sub valorile normale, cerul se umple de nori şi o să plouă în mai multe reprize. Şi vântul va agita puţin atmosfera, iar pe la amiază vom avea cel mult 20 de grade.

Ploile cuprind treptat şi nordul Moldovei şi zona Bucovinei, pe unde se răceşte simţitor. Maximele nu mai depăşesc 16 - 17 grade, iar vântul devine destul de activ.

Vremea englezească le dă emoții organizatorilor nunții prințului Harry

Temperaturile scad şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, pe unde, sâmbătă, s-au atins şi 27 de grade. Duminică vom avea cam 22 - 23 de grade, adică valori potrivite momentului; soare până spre seară şi câteva averse mai târziu.

În ţinuturile vestice urmează încă o zi caldă, cu până la 27 de grade în termometre. Domină atmosfera însorită, dar la apropierea serii apar ceva nori şi pot aduce ploi zgmotoase, de vară.

În Transilvania se anunţă ploi frecvente şi temperaturi mai modeste în estul provinciei şi în zonele montane. În rest: vreme bună dimineaţa şi condiţii de averse în a doua parte a zilei.

În Oltenia găsim vremea frumoasă până târziu după prânz. Apoi vor fi perioade cu înnorări şi ploi serioase, fenomene electrice, rafale puternice de vânt şi probabil grindină. Maximele ajung la 23 - 24 de grade.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: atmosfera însorită în prima parte a zilei; câteva serii de averse mai târziu şi temperaturi în limitele normale.

Bucureşti

În Bucureşti avem vreme frumoasă în prima parte a zilei, dar mai târziu se înnorează şi cresc şansele de ploaie. Vântul devine activ şi maxima ajunge pe la 24 - 25 de grade.

Luni aşteptam vreme schimbătoare, înnorări, câţiva stropi de ploaie şi vreo 23 de grade pe la amiază.

Marţi se încălzeşte. Temperatura urcă spre 27 de grade, dar se înteţeşte vântul şi în a doua parte a zilei reapar norii de averse.

Şi miercuri mai sunt ceva condiţii de ploaie; iar maxima se opreşte pe la 25 de grade, valoare potrivită pentru mijlocul lunii mai.

Vremea la munte

La munte, duminică, în zona Orientalilor se răceşte, o să plouă şi vântul va fi mai insistent. În rest, instabilitatea creşte după prânz, când se aşteaptă averse consistente, cu tunete, fulgere şi grindină.

Luni se anunţă atmosfera instabilă şi răcoroasă, înnorări şi ploi temporare în majoritatea masivelor.

Marţi se încălzeşte uşor. Vom avea vreme bună în primele ore ale zilei; ploi şi multă instabilitate mai târziu. Vor fi averse torenţiale, grindina şi vijelii în Carpaţii Meridionali, în Occidentali şi în nordul Orientalilor.

Nici miercuri nu scăpăm de instabilitate. Aversele apar local şi vor veni cu toate fenomenele asociate, iar temperaturile scad în masivele din nordul şi vestul ţării.

Vremea pe litoral

Pe litoral, duminică, prindem câteva ore cu soare, dar apar şi înnorări, poate şi averse trecătoare. Vântul rămâne activ, maximele din staţiuni se opresc pe la 20 de grade, iar în apă vor fi cam 18 grade.

Luni se anunţă o zi cam mohorâtă, cu vânt intens şi câteva reprize de ploaie. Temperaturile se menţin în aceleaşi limite.

Marţi se împrăştie norii şi vom avea vreme frumoasă, vânt cu intensificări trecătoare şi un regim termic potrivit perioadei.

Şi miercuri prindem vreme bună de plajă şi se mai încălzeşte puţin. Noaptea însă se adună norii şi vor aduce averse slabe.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vremea 12 mai 2018. Soare în jumătatea nordică. Zonele lovite de vijelii

Vremea 12 mai 2018. Soare în jumătatea nordică. Zonele lovite de vijelii

Vreme

Vremea 23 mai 2018. Temperaturile vor crește în majoritatea regiunilor țării

Vremea 22 mai 2018. Temperaturile cresc uşor, iar în vestul ţării sunt aşteptate ploi

Prognoză meteo. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Vremea 21 mai 2018. Grindină în jumătatea de vest a ţării

Vremea 20 mai 2018. Plouă în cea mai mare parte a ţării şi ar putea cădea grindină

18 județe din țară, sub cod galben de ploi și descărcări electrice

ploaie

Vremea 19 mai 2018. Ploi în toată ţara până marţi şi chiar grindină

Ploile cuprind toată țara în weekend. Zonele unde vor fi averse cu fulgere

Vreme instabilă în aproape toată țara, cu ploi și grindină. Prognoza meteo pentru următoarele zile

Instabilitate atmosferică accentuată în întreaga ţară. Ploi torențiale și grindină în unele zone

Cod portocaliu de ploi abundente în localităţi din judeţul Timiş. Vânt puternic în alte 3 judeţe

Vijelie în Satu Mare. Străzile au fost inundate, câteva mașini distruse de copaci căzuți