Vremea 13 mai 2018. Sunt așteptate ploi în mai multe regiuni ale țării

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 13 Mai 2018 09:44
Categorie: Vremea

Duminica se răcoreşte şi o să plouă pe suprafeţe destul de mari în estul ţării; iar după-amiază vin ceva averse şi în celelalte zone. Maximele pleacă de la 14 - 15 grade în Bucovina şi ajung la 27 de grade în Banat şi Crisana.

Cum arată vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan, ploile vin mai întâi în nordul Dobrogei, iar pe seară şi la noapte s-ar putea să cadă o aversă - două şi în rest. Vântul devine mai insistent şi temperaturile se opresc la 24 de grade în zona Călăraşi.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei temperaturile coboară sub valorile normale, cerul se umple de nori şi o să plouă în mai multe reprize. Şi vântul va agita puţin atmosfera, iar pe la amiază vom avea cel mult 20 de grade.

Ploile cuprind treptat şi nordul Moldovei şi zona Bucovinei, pe unde se răceşte simţitor. Maximele nu mai depăşesc 16 - 17 grade, iar vântul devine destul de activ.

Temperaturile scad şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, pe unde, sâmbătă, s-au atins şi 27 de grade. Duminică vom avea cam 22 - 23 de grade, adică valori potrivite momentului; soare până spre seară şi câteva averse mai târziu.

În ţinuturile vestice urmează încă o zi caldă, cu până la 27 de grade în termometre. Domină atmosfera însorită, dar la apropierea serii apar ceva nori şi pot aduce ploi zgmotoase, de vară.

În Transilvania se anunţă ploi frecvente şi temperaturi mai modeste în estul provinciei şi în zonele montane. În rest: vreme bună dimineaţa şi condiţii de averse în a doua parte a zilei.

În Oltenia găsim vremea frumoasă până târziu după prânz. Apoi vor fi perioade cu înnorări şi ploi serioase, fenomene electrice, rafale puternice de vânt şi probabil grindină. Maximele ajung la 23 - 24 de grade.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: atmosfera însorită în prima parte a zilei; câteva serii de averse mai târziu şi temperaturi în limitele normale.

Bucureşti

În Bucureşti avem vreme frumoasă în prima parte a zilei, dar mai târziu se înnorează şi cresc şansele de ploaie. Vântul devine activ şi maxima ajunge pe la 24 - 25 de grade.

Luni aşteptam vreme schimbătoare, înnorări, câţiva stropi de ploaie şi vreo 23 de grade pe la amiază.

Marţi se încălzeşte. Temperatura urcă spre 27 de grade, dar se înteţeşte vântul şi în a doua parte a zilei reapar norii de averse.

Şi miercuri mai sunt ceva condiţii de ploaie; iar maxima se opreşte pe la 25 de grade, valoare potrivită pentru mijlocul lunii mai.

Vremea la munte

La munte, duminică, în zona Orientalilor se răceşte, o să plouă şi vântul va fi mai insistent. În rest, instabilitatea creşte după prânz, când se aşteaptă averse consistente, cu tunete, fulgere şi grindină.

Luni se anunţă atmosfera instabilă şi răcoroasă, înnorări şi ploi temporare în majoritatea masivelor.

Marţi se încălzeşte uşor. Vom avea vreme bună în primele ore ale zilei; ploi şi multă instabilitate mai târziu. Vor fi averse torenţiale, grindina şi vijelii în Carpaţii Meridionali, în Occidentali şi în nordul Orientalilor.

Nici miercuri nu scăpăm de instabilitate. Aversele apar local şi vor veni cu toate fenomenele asociate, iar temperaturile scad în masivele din nordul şi vestul ţării.

Vremea pe litoral

Pe litoral, duminică, prindem câteva ore cu soare, dar apar şi înnorări, poate şi averse trecătoare. Vântul rămâne activ, maximele din staţiuni se opresc pe la 20 de grade, iar în apă vor fi cam 18 grade.

Luni se anunţă o zi cam mohorâtă, cu vânt intens şi câteva reprize de ploaie. Temperaturile se menţin în aceleaşi limite.

Marţi se împrăştie norii şi vom avea vreme frumoasă, vânt cu intensificări trecătoare şi un regim termic potrivit perioadei.

Şi miercuri prindem vreme bună de plajă şi se mai încălzeşte puţin. Noaptea însă se adună norii şi vor aduce averse slabe.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vremea 12 mai 2018. Soare în jumătatea nordică. Zonele lovite de vijelii
Vremea 12 mai 2018. Soare în jumătatea nordică. Zonele lovite de vijelii
VIDEO PROTVPLUS.RO
vreme
Ne vom confrunta cu ger cumplit, urmat de fenomene extreme. Explicațiile ANM
Avertizare de Cod Portocaliu. Vântul va depăşi 125 de kilometri pe oră
Vremea 15 ianuarie 2019. Temperaturi scăzute și vânt puternic în multe regiuni din țară
Cod galben de viscol în zone din 27 de judeţe până miercuri seara; vânt şi precipitaţii, în rest
Vremea 14 ianuarie 2019. Zona din țară în care vor fi 8 grade
Un ciclon din Atlantic lovește România. Zonele afectate de zăpadă și vânt puternic
Austria zapada
Cod galben de ninsoare și viscol în 12 județe. Avertizarea în vigoare pentru restul țării
Vremea 13 ianuarie 2019. Zonele care nu vor scăpa de ger
Vremea 12 ianuarie 2019. Zona în care sunt minus 16 grade
Vreme extrem de rece în toată țara, vineri. Ziua în care temperaturile revin la normal
Sud-estul ţării, sub cod galben. Cât de mare va fi zăpada în Capitală
Cod galben de ninsori şi viscol în estul țării. HARTA zonelor afectate