Vremea 12 mai 2018. Soare în jumătatea nordică. Zonele lovite de vijelii

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 12 Mai 2018 07:54
Categorie: Vremea

Astăzi avem vreme destul de plăcută, deşi în regiunile sud-vestice mai vin câteva reprize de ploaie. Duminică instabilitatea cuprinde jumătatea estică a ţării, pe unde se şi răcoreşte.

Prognoza meteo pentru sâmbătă

Ziua de astăzi ne-aduce vreme bună, dar şi câteva serii de averse în sud-vestul ţării. Maximele pleacă de la 18...19 grade pe litoral şi în Bucovina şi pot atinge 29 grade în Câmpia de Vest.

În Dobrogea şi cu Bărăgan găsim soare, atmosferă plăcută şi temperaturi comparabile cu cele de ieri. Pe înserat şi la noapte apar ceva înnorări şi condiţii de ploaie.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei domina vremea frumoasă, dar temperaturile pierd vreo două grade faţă de ziua trecută. După lăsarea nopţii se-aduna norii şi vin ceva ploi.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, dimineaţa este răcoare. Termometrele indică doar 6...7 grade, dar soarele încălzeşte treptat atmosfera şi maximele ajung pe la 22...23 de grade. La noapte se strică vremea: se înnorează şi o să plouă pe suprafeţe mari. 

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem condiţii meteo foarte bune: cer mai mult senin, vânt domol şi temperaturi foarte agreabile. Va fi puţin mai cald decât în mod normal: maximele vor urca spre 25...26 de grade.

Şi în ţinuturile vestice se menţine vremea caldă. Pe aici se vor atinge şi valori de 28...29 de grade. Va fi soare în mare parte zilei, dar în sudul Banatului vin şi câteva reprize de averse.

În Transilvania domina atmosfera însorită, însă în zonele montane vor fi perioade cu nori şi multă instabilitate. Temperaturile pleacă de la 20 de grade în depresiuni şi ating 26 de grade pe partea vestică a provinciei.

În Oltenia găsim vreme schimbătoare. Norii se adună din când în când şi vor aduce ploi destul de consistente, cu tunete, fulgere, poate şi grindină. Zărim şi soarele pe parcursul zilei, iar temperaturile scad uşor faţă de ieri.

Şi în ţinuturile sudice se mai răcoreşte un pic, dar nu sunt anunţate ploi. Norii vin şi trec, vântul nu exagerează, aşa că vom avea o zi cât se poate de plăcută.

În Bucureşti avem vreme bună, soare, câţiva nori şi o maximă de 23...24 de grade. Noaptea va fi mai răcoroasă decât ultima: se vor înregistra 10 grade în centru şi vreo 8 grade la marginea oraşului. 

La munte prindem câteva ore cu soare, dar vor fi şi averse pe suprafeţe mari în Meridionali şi în Occidentali. Se pot strânge cantităţi însemnate de apă, apar şi condiţii de grindină şi se răcoreşte uşor faţă de ziua trecută. 

La mare, vremea se anunţă frumoasă în acest week-end. Norii vor fi rari, briza activa şi temperaturile ajung pe la 20 de grade pe plajă şi pe la 17...18 grade în apa mării.

Prognoza meteo până marţi

Duminică, temperaturile strâng intervalul şi se răcoreşte peste tot. În vest va fi vreme bună, dar în jumătatea estică, instabilitatea creşte şi o să plouă pe suprafeţe mari. Aversele apar local şi în centru şi sud.

Vreme schimbătoare o să avem şi luni. Temperaturile scad prin nord-est şi rămân la valori normale în rest, iar aversele vin în mai multe serii în sud-vest, nord-est şi la munte.Vântul va sufla cu putere în centru şi est, iar maximele abia mai ating 25 de grade.

Marţi o să mai plouă temporar în vest şi sud-vest, dar pe seara apar ceva ploi şi în rest. Vântul rămâne insistent în estul ţării şi la munte, iar temperaturile încep să crească.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vremea 11 mai. În weekend sunt aşteptate ploi în toată ţara
Vremea 11 mai. În weekend sunt aşteptate ploi în toată ţara
VIDEO PROTVPLUS.RO
vreme
Ne vom confrunta cu ger cumplit, urmat de fenomene extreme. Explicațiile ANM
Avertizare de Cod Portocaliu. Vântul va depăşi 125 de kilometri pe oră
Vremea 15 ianuarie 2019. Temperaturi scăzute și vânt puternic în multe regiuni din țară
Cod galben de viscol în zone din 27 de judeţe până miercuri seara; vânt şi precipitaţii, în rest
Vremea 14 ianuarie 2019. Zona din țară în care vor fi 8 grade
Un ciclon din Atlantic lovește România. Zonele afectate de zăpadă și vânt puternic
Austria zapada
Cod galben de ninsoare și viscol în 12 județe. Avertizarea în vigoare pentru restul țării
Vremea 13 ianuarie 2019. Zonele care nu vor scăpa de ger
Vremea 12 ianuarie 2019. Zona în care sunt minus 16 grade
Vreme extrem de rece în toată țara, vineri. Ziua în care temperaturile revin la normal
Sud-estul ţării, sub cod galben. Cât de mare va fi zăpada în Capitală
Cod galben de ninsori şi viscol în estul țării. HARTA zonelor afectate