Vremea 12 mai 2018. Soare în jumătatea nordică. Zonele lovite de vijelii

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi avem vreme destul de plăcută, deşi în regiunile sud-vestice mai vin câteva reprize de ploaie. Duminică instabilitatea cuprinde jumătatea estică a ţării, pe unde se şi răcoreşte.

Prognoza meteo pentru sâmbătă

Ziua de astăzi ne-aduce vreme bună, dar şi câteva serii de averse în sud-vestul ţării. Maximele pleacă de la 18...19 grade pe litoral şi în Bucovina şi pot atinge 29 grade în Câmpia de Vest.

În Dobrogea şi cu Bărăgan găsim soare, atmosferă plăcută şi temperaturi comparabile cu cele de ieri. Pe înserat şi la noapte apar ceva înnorări şi condiţii de ploaie.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei domina vremea frumoasă, dar temperaturile pierd vreo două grade faţă de ziua trecută. După lăsarea nopţii se-aduna norii şi vin ceva ploi.

Citește și
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

În nordul Moldovei şi în Bucovina, dimineaţa este răcoare. Termometrele indică doar 6...7 grade, dar soarele încălzeşte treptat atmosfera şi maximele ajung pe la 22...23 de grade. La noapte se strică vremea: se înnorează şi o să plouă pe suprafeţe mari. 

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem condiţii meteo foarte bune: cer mai mult senin, vânt domol şi temperaturi foarte agreabile. Va fi puţin mai cald decât în mod normal: maximele vor urca spre 25...26 de grade.

Şi în ţinuturile vestice se menţine vremea caldă. Pe aici se vor atinge şi valori de 28...29 de grade. Va fi soare în mare parte zilei, dar în sudul Banatului vin şi câteva reprize de averse.

În Transilvania domina atmosfera însorită, însă în zonele montane vor fi perioade cu nori şi multă instabilitate. Temperaturile pleacă de la 20 de grade în depresiuni şi ating 26 de grade pe partea vestică a provinciei.

În Oltenia găsim vreme schimbătoare. Norii se adună din când în când şi vor aduce ploi destul de consistente, cu tunete, fulgere, poate şi grindină. Zărim şi soarele pe parcursul zilei, iar temperaturile scad uşor faţă de ieri.

Şi în ţinuturile sudice se mai răcoreşte un pic, dar nu sunt anunţate ploi. Norii vin şi trec, vântul nu exagerează, aşa că vom avea o zi cât se poate de plăcută.

În Bucureşti avem vreme bună, soare, câţiva nori şi o maximă de 23...24 de grade. Noaptea va fi mai răcoroasă decât ultima: se vor înregistra 10 grade în centru şi vreo 8 grade la marginea oraşului. 

La munte prindem câteva ore cu soare, dar vor fi şi averse pe suprafeţe mari în Meridionali şi în Occidentali. Se pot strânge cantităţi însemnate de apă, apar şi condiţii de grindină şi se răcoreşte uşor faţă de ziua trecută. 

La mare, vremea se anunţă frumoasă în acest week-end. Norii vor fi rari, briza activa şi temperaturile ajung pe la 20 de grade pe plajă şi pe la 17...18 grade în apa mării.

Prognoza meteo până marţi

Duminică, temperaturile strâng intervalul şi se răcoreşte peste tot. În vest va fi vreme bună, dar în jumătatea estică, instabilitatea creşte şi o să plouă pe suprafeţe mari. Aversele apar local şi în centru şi sud.

Vreme schimbătoare o să avem şi luni. Temperaturile scad prin nord-est şi rămân la valori normale în rest, iar aversele vin în mai multe serii în sud-vest, nord-est şi la munte.Vântul va sufla cu putere în centru şi est, iar maximele abia mai ating 25 de grade.

Marţi o să mai plouă temporar în vest şi sud-vest, dar pe seara apar ceva ploi şi în rest. Vântul rămâne insistent în estul ţării şi la munte, iar temperaturile încep să crească.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Vremea 11 mai. În weekend sunt aşteptate ploi în toată ţara
Vremea 11 mai. În weekend sunt aşteptate ploi în toată ţara

Vineri se încălzeşte. Dimineaţa o să mai picure prin sud-est, iar spre seară vin alte ploi zgomotoase, în special prin sud, sud-vest, la deal şi la munte.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.