Vremea 12 mai 2018. Soare în jumătatea nordică. Zonele lovite de vijelii

Ultimul update: Sambata 12 Mai 2018 11:45
Data publicarii: Sambata 12 Mai 2018 07:54
Categorie: Vremea

Astăzi avem vreme destul de plăcută, deşi în regiunile sud-vestice mai vin câteva reprize de ploaie. Duminică instabilitatea cuprinde jumătatea estică a ţării, pe unde se şi răcoreşte.

Prognoza meteo pentru sâmbătă

Ziua de astăzi ne-aduce vreme bună, dar şi câteva serii de averse în sud-vestul ţării. Maximele pleacă de la 18...19 grade pe litoral şi în Bucovina şi pot atinge 29 grade în Câmpia de Vest.

În Dobrogea şi cu Bărăgan găsim soare, atmosferă plăcută şi temperaturi comparabile cu cele de ieri. Pe înserat şi la noapte apar ceva înnorări şi condiţii de ploaie.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei domina vremea frumoasă, dar temperaturile pierd vreo două grade faţă de ziua trecută. După lăsarea nopţii se-aduna norii şi vin ceva ploi.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, dimineaţa este răcoare. Termometrele indică doar 6...7 grade, dar soarele încălzeşte treptat atmosfera şi maximele ajung pe la 22...23 de grade. La noapte se strică vremea: se înnorează şi o să plouă pe suprafeţe mari. 

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem condiţii meteo foarte bune: cer mai mult senin, vânt domol şi temperaturi foarte agreabile. Va fi puţin mai cald decât în mod normal: maximele vor urca spre 25...26 de grade.

Şi în ţinuturile vestice se menţine vremea caldă. Pe aici se vor atinge şi valori de 28...29 de grade. Va fi soare în mare parte zilei, dar în sudul Banatului vin şi câteva reprize de averse.

În Transilvania domina atmosfera însorită, însă în zonele montane vor fi perioade cu nori şi multă instabilitate. Temperaturile pleacă de la 20 de grade în depresiuni şi ating 26 de grade pe partea vestică a provinciei.

În Oltenia găsim vreme schimbătoare. Norii se adună din când în când şi vor aduce ploi destul de consistente, cu tunete, fulgere, poate şi grindină. Zărim şi soarele pe parcursul zilei, iar temperaturile scad uşor faţă de ieri.

Şi în ţinuturile sudice se mai răcoreşte un pic, dar nu sunt anunţate ploi. Norii vin şi trec, vântul nu exagerează, aşa că vom avea o zi cât se poate de plăcută.

În Bucureşti avem vreme bună, soare, câţiva nori şi o maximă de 23...24 de grade. Noaptea va fi mai răcoroasă decât ultima: se vor înregistra 10 grade în centru şi vreo 8 grade la marginea oraşului. 

La munte prindem câteva ore cu soare, dar vor fi şi averse pe suprafeţe mari în Meridionali şi în Occidentali. Se pot strânge cantităţi însemnate de apă, apar şi condiţii de grindină şi se răcoreşte uşor faţă de ziua trecută. 

La mare, vremea se anunţă frumoasă în acest week-end. Norii vor fi rari, briza activa şi temperaturile ajung pe la 20 de grade pe plajă şi pe la 17...18 grade în apa mării.

Prognoza meteo până marţi

Duminică, temperaturile strâng intervalul şi se răcoreşte peste tot. În vest va fi vreme bună, dar în jumătatea estică, instabilitatea creşte şi o să plouă pe suprafeţe mari. Aversele apar local şi în centru şi sud.

Vreme schimbătoare o să avem şi luni. Temperaturile scad prin nord-est şi rămân la valori normale în rest, iar aversele vin în mai multe serii în sud-vest, nord-est şi la munte.Vântul va sufla cu putere în centru şi est, iar maximele abia mai ating 25 de grade.

Marţi o să mai plouă temporar în vest şi sud-vest, dar pe seara apar ceva ploi şi în rest. Vântul rămâne insistent în estul ţării şi la munte, iar temperaturile încep să crească.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vremea 11 mai. În weekend sunt aşteptate ploi în toată ţara
Vremea 11 mai. În weekend sunt aşteptate ploi în toată ţara
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cladire
Temperaturi cu 8 grade mai mari față de normal și încasări cu 30% mai mari pentru terase
ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Prognoza meteo, luni 15 octombrie. Cum va fi vremea în această săptămână
Vreme frumoasă în toată țara, cu maxime de până la 25 de grade. Prognoza meteo
Vremea 13 octombrie 2018. Zonele în care temperaturile ating 25 de grade Celsius
Vremea 12 octombrie 2018. Weekend cu temperaturi ridicate, la munte
soare
Vremea 11 octombrie 2018. Temperaturile se mențin ridicate pentru această perioadă
Val neobișnuit de căldură în Europa. Zonele unde vor fi temperaturi anormal de mari
Vremea 10 octombrie 2018. Atmosferă schimbătoare în anumite regiuni ale țării
Vremea 9 octombrie 2018. Temperaturi peste cele specifice perioadei
Vremea 8 octombrie 2018. Zonele în care temperaturile ajung la 26 de grade
Vremea 7 octombrie 2018. Ploi sporadice, ceață și vânt intensificat în unele zone