Ploi sporadice și vânt puternic la munte. Prognoza meteo pentru începutul săptămânii

Ultimul update: Luni 02 Aprilie 2018 09:40
Data publicarii: Luni 02 Aprilie 2018 09:30
Categorie: Vremea

Ziua de luni ne-aduce ploi sporadice prin nordul, centrul şi estul ţării şi un vânt cam insistent, cu viteze mai mari la munte, în special pe creste, dar şi în sud şi centru.

Maximele pleacă de la 7 grade în depresiuni şi ating vreo 17 grade în Lunca Dunării.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosfera schimbătoare, ploi slabe şi un vânt destul de intens. Va fi un pic mai răcoare decât ieri: maximele se vor opri pe la 15...16 grade. Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei o să picure trecător; zărim şi soarele din când în când, iar vântul mai are unele intensificări. Temperaturile pierd vreo 3 grade faţă de ziua trecută.

Se răcoreşte puţin şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Ieri s-au atins şi 16...17 grade, astăzi vor fi cel mult 14 grade. Mai vin câţiva stropi de ploaie, iar vântul se menţine activ. Noaptea va fi mai rece decât ultima: vom avea minime în jur de zero grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş aşteptam vreme destul de bună, deşi se mai aduna norii şi ar putea aduce ploi sporadice. Maximele se opresc pe la 10 grade, iar noaptea temperaturile scad simtito, iar în zona Transilvaniei coboară uşor sub pragul îngheţului.

Vestul ţării are parte de vreme destul de plăcută, soare cu nori, ceva condiţii de ploaie slabă şi temperaturi comparabile cu cele de ieri.

În centrul României vântul continuă să agite atmosfera, mai vin şi câteva ploi slabe, iar în zone montana înaltăe posibil să cadă lapoviţa şi chiar ninsoare. Şi tot la munte, pe creste vântul ar putea depăşi viteze de 80...100 Km/h. Temperaturile scad, iar noaptea în depresiuni vor coborî până la minus 6 grade.

În Otenia atmosferă va fi însorită, dar şi pe aici vântul va avea răbufniri şi poate atinge 45...55 Km/h. Maximele ajung pe la 16 grade, dar la noapte se răceşte şi vor fi cam 2...3 grade.

În ţinuturile sudice, găsim vreme schimbătoare şi s-ar putea să picure, iar vântul va continua să prezinte intensificări. Maximele urcă până la 17 grade în Lunca Dunării.

În Bucureşti norii persistă, iar după-amiază apar şi ceva condiţii de ploaie. Vântul rămâne destul de intens, poate atinge 55...60 KM/h, iar maximă ajunge pe la 16 grade.

La munte astăzi se răceşte uşor şi mai vin precipitaţii. Vor fi ploi, dar pe creste aşteptam lapoviţa şi ninsoare. Vântul va sufla tare cu viteze de 65 km/h, dar pe creste rafalele pot trece de 80...100 Km/h.

Marți aşteptam vreme frumoasă peste tot; dar vântul mai are porniri în Banat, Crisana, Maramureș, în Moldova, Dobrogea şi la munte. Temperaturile încep din nou să crească şi ajung la 21 de grade în Dealurile de Vest.

Miercuri rămânem cu timpul frumos şi se face mai cald. Vântul se înteţeşte în sud-estul ţării, iar noaptea apar câţiva nori de ploaie în vest, nord-vest şi la munte.

Joi, temperaturile se menţin ridicate. Ploile cuprind jumătatea vestică a ţării; în rest avem vreme bună, câţiva stropi şi un vânt mai intens în regiunile estice.

VIDEO PROTVPLUS.RO

furtuna

Vremea 18 iulie 2018. Ploi puternice în mare parte din țară

Vremea 17 iulie 2018. Temperaturi de până la 32 de grade, în mai multe regiuni

ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Vremea 16 iulie 2018. Zonele în care revin ploile

Vremea 15 iulie 2018. Sunt aşteptate averse în mai multe regiuni din ţară

Vremea 14 iulie 2018. Sunt anunţate ploi torenţiale cu grindină şi vijelii

ploaie, furtuna,

Cod Galben de ploi torențiale în 7 județe. Vreme instabilă în mai multe zone

Vreme caldă în majoritatea zonelor țării. Ce temperaturi se vor înregistra în weekend

Vremea se încălzește în aproape toată țara. Zonele în care mai sunt așteptate averse

Casele a mii de oameni, afectate de inundații: „Unde s-au băgat miliardele?”

Avertizări de cod portocaliu și galben de furtuni în aproape toată țara, până marți seară. Prognoza până vineri

Toată țara se află sub avertizări de cod portocaliu și galben de vremea rea. Când se opresc ploile