Vremea se răcește, iar vântul va fi puternic. Marți temperaturile cresc din nou

Ultimul update: Duminica 01 Aprilie 2018 10:19
Data publicarii: Duminica 01 Aprilie 2018 09:31
Categorie: Vremea

Duminică se răceşte, vântul va avea răbufniri peste tot cu viteze de până la 55 km/h dar se pot atinge 75 km/h la munte, în vest, centru şi în sud.

Ploile vor veni pe suprafeţe mai extinse în regiunile intracarpatice iar la munte se va depune strat nou de zăpadă. La amiază vor fi temperaturi cuprinse în general între 9 şi 17 grade Celsius.

În Dobrogea şi cu Bărăgan se anunţă înnorări şi ploi dar vom zări şi soarele pe parcursul zilei. Temperaturile vor fi în scădere peste tot; ieri în Călăraşi au fost 25 de grade, astăzi sunt anunţate 14 grade Celsius. Scad temperaturile şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Vor fi mai multe reprize de ploaie dar apare şi soarele. Vântul va avea răbufniri şi maximele termice scad cu 5-6 grade faţă de ieri. În jumătatea nordică a Moldovei se strică vremea şi o să plouă şi aici. Temperaturile vor fi în scădere şi la amiază vor fi cel mult 16 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş se anunţă o zi urâtă cu mulţi nori şi ploi. Se pot strânge cantităţi de apă de 15-20 l/mp. În zona de munte, vor fi precipitaţii mixte şi se va depune un strat nou de zăpadă. Valorile termice scad chiar şi cu 9 grade faţă de ziua trecută. În vestul ţării, găsim mulţi nori şi ploi consistente iar vântul va avea intensificări. Temperaturile scad chiar şi cu 12 grade faţă de ziua trecută.

În ţinuturile centrale se anunţă averse cu fulgere şi un vânt mai intens în special la munte pe creşte. Cantităţi mai mari de apă se vor strânge în zona de munte. Apare şi soarele pe parcursul zilei şi maximele termice scad cu 9-10 grade faţă de ieri.

Scad temperaturile şi în Oltenia. Vor fi perioade cu soare dar şi înnorări şi ploi care vor veni în aversa şi se pot semnala şi descărcări electrice. La amiază, termometrele vor indica 15 grade Celsius. În sudul ţării, vor fi înnorări şi ploi care vor fi mai consistente în zonele înalte dar vom zări şi soarele pentru scurte perioade de timp. Ieri la Giurgiu au fost 27 de grade dar astăzi vor fi 18 grade Celsius.

În Bucureşti, astăzi se adună norii şi vor fi averse, pot să apară şi fenomene electrice iar vântul se va înteţi cu rafale de pânã la 50...55 km/h. Se răceşte şi la amiază vor fi 16 grade în termometre - o temperatură normală pentru începutul lunii aprilie.

În zonele de munte, se anunţă vreme în răcire. Norii vor fi numeroşi şi vor aduce precipitaţii mixte şi cantităţile de apã vor depăşi 15-20 l/mp. Seara şi la începutul nopţii, se va depune un strat nou de zãpadã, îndeosebi în Carpaţii Orientali. Vântul va avea intensificãri şi la rafalã se vor atinge 65...75 km/h.

29 de judeţe din nordul, centrul şi vestul ţării se vor afla, sâmbătă şi duminică, sub atenţionare Cod galben de vânt puternic, ploi şi răcire accentuată a vremii, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Luni vântul va continua să sufle cu putere, dar va împrăştia norii. Prin estul ţării mai pot să vină ploi slabe de scurtă durată şi temperaturile ajung la normal.

Marţi prindem vreme frumoasă, cu mult soare şi un vânt mai activ în nord-vest, sud-est şi la munte. Se încălzeşte şi maximele ajung la 20 de grade în Dealurile de Vest.

Miercuri vom avea o zi caldă şi frumoasă în cea mai mare parte a tãrii. Vântul se va înteţi în sud-est şi pe crestele montane.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Cod galben de ploi și vânt puternic în 29 de județe până duminică seară. Vijeliile vor atinge 75 de km/oră

Cod galben de ploi și vânt puternic în 29 de județe până duminică seară. Vijeliile vor atinge 75 de km/oră

vremea - pacuta, vara, racoare, soare

Vreme foarte caldă în toată țara, cu posibile averse la munte. Prognoza meteo

Furtuni în București și în mai multe zone din țară. Joi, episodul se va repeta

Un val de aer nord-african loveşte România. Zonele unde se anunţă furtuni violente

Vreme neobişnuit de caldă, dar instabilitatea creşte peste tot. Ploile vin în mai multe reprize

Vreme neobişnuit de caldă pentru această perioadă. Ploile se întorc însă de marți

Temperaturi de iunie în Oltenia. Zonele în care sunt așteptate ploi

vremea romaniei

Vreme frumoasă și temperaturi neobișnuit de calde în toată țara

Vremea 20 aprilie. Temperaturi mai scăzute şi ploi de scurtă durată

Locul din România unde zăpada măsoară 174 de centimetri. Avertismentul meteorologilor

Vremea 19 aprilie 2018. Ploi slabe, în mai multe regiuni

Vremea 18 aprilie. Va continua să plouă, cu întețiri ale vântului în mai multe regiuni

Vremea 17 aprilie 2018. Vreme calda, dar în mai multe regiuni va ploua