Vremea se răcește, iar vântul va fi puternic. Marți temperaturile cresc din nou

×
Codul embed a fost copiat

Duminică se răceşte, vântul va avea răbufniri peste tot cu viteze de până la 55 km/h dar se pot atinge 75 km/h la munte, în vest, centru şi în sud.

Ploile vor veni pe suprafeţe mai extinse în regiunile intracarpatice iar la munte se va depune strat nou de zăpadă. La amiază vor fi temperaturi cuprinse în general între 9 şi 17 grade Celsius.

În Dobrogea şi cu Bărăgan se anunţă înnorări şi ploi dar vom zări şi soarele pe parcursul zilei. Temperaturile vor fi în scădere peste tot; ieri în Călăraşi au fost 25 de grade, astăzi sunt anunţate 14 grade Celsius. Scad temperaturile şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Vor fi mai multe reprize de ploaie dar apare şi soarele. Vântul va avea răbufniri şi maximele termice scad cu 5-6 grade faţă de ieri. În jumătatea nordică a Moldovei se strică vremea şi o să plouă şi aici. Temperaturile vor fi în scădere şi la amiază vor fi cel mult 16 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş se anunţă o zi urâtă cu mulţi nori şi ploi. Se pot strânge cantităţi de apă de 15-20 l/mp. În zona de munte, vor fi precipitaţii mixte şi se va depune un strat nou de zăpadă. Valorile termice scad chiar şi cu 9 grade faţă de ziua trecută. În vestul ţării, găsim mulţi nori şi ploi consistente iar vântul va avea intensificări. Temperaturile scad chiar şi cu 12 grade faţă de ziua trecută.

În ţinuturile centrale se anunţă averse cu fulgere şi un vânt mai intens în special la munte pe creşte. Cantităţi mai mari de apă se vor strânge în zona de munte. Apare şi soarele pe parcursul zilei şi maximele termice scad cu 9-10 grade faţă de ieri.

Citește și
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Scad temperaturile şi în Oltenia. Vor fi perioade cu soare dar şi înnorări şi ploi care vor veni în aversa şi se pot semnala şi descărcări electrice. La amiază, termometrele vor indica 15 grade Celsius. În sudul ţării, vor fi înnorări şi ploi care vor fi mai consistente în zonele înalte dar vom zări şi soarele pentru scurte perioade de timp. Ieri la Giurgiu au fost 27 de grade dar astăzi vor fi 18 grade Celsius.

În Bucureşti, astăzi se adună norii şi vor fi averse, pot să apară şi fenomene electrice iar vântul se va înteţi cu rafale de pânã la 50...55 km/h. Se răceşte şi la amiază vor fi 16 grade în termometre - o temperatură normală pentru începutul lunii aprilie.

În zonele de munte, se anunţă vreme în răcire. Norii vor fi numeroşi şi vor aduce precipitaţii mixte şi cantităţile de apã vor depăşi 15-20 l/mp. Seara şi la începutul nopţii, se va depune un strat nou de zãpadã, îndeosebi în Carpaţii Orientali. Vântul va avea intensificãri şi la rafalã se vor atinge 65...75 km/h.

29 de judeţe din nordul, centrul şi vestul ţării se vor afla, sâmbătă şi duminică, sub atenţionare Cod galben de vânt puternic, ploi şi răcire accentuată a vremii, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Luni vântul va continua să sufle cu putere, dar va împrăştia norii. Prin estul ţării mai pot să vină ploi slabe de scurtă durată şi temperaturile ajung la normal.

Marţi prindem vreme frumoasă, cu mult soare şi un vânt mai activ în nord-vest, sud-est şi la munte. Se încălzeşte şi maximele ajung la 20 de grade în Dealurile de Vest.

Miercuri vom avea o zi caldă şi frumoasă în cea mai mare parte a tãrii. Vântul se va înteţi în sud-est şi pe crestele montane.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Cod galben de ploi și vânt puternic în 29 de județe până duminică seară. Vijeliile vor atinge 75 de km/oră
Cod galben de ploi și vânt puternic în 29 de județe până duminică seară. Vijeliile vor atinge 75 de km/oră

Veşti proaste de la meteorologi. Se strică vremea de sâmbătă şi plouă în toată țara. De altfel, Transilvania şi jumătatea de vest a ţării vor fi sub o atenţionare cod galben de vânt puternic şi averse zgomotoase, începând cu ora 9:00.

Recomandări
Institutul pentru Studiul Războiului: Rusia a obținut câştiguri teritoriale în Ucraina
Institutul pentru Studiul Războiului: Rusia a obținut câştiguri teritoriale în Ucraina

Experţi ai Institutului pentru Studiul Războiului din SUA (ISW) confirmă că Rusia a obţinut unele câştiguri teritoriale în războiul său împotriva Ucrainei, relatează vineri DPA.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO
A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO

A fost inaugurat terminalul T4 al Aeroportului Iaşi, vineri, cel mai modern din România.