Aproape 100 de oameni au ajuns la spital in ultimele 2 zile din cauza caniculei. Incendii in 26 de judete


Ultimul update: Miercuri 05 Iulie 2017 07:21
Data publicarii: Duminica 02 Iulie 2017 12:27
Categorie: Stiri Sociale
bataie_apa

Aproximativ 190 de persoane au primit ingrijiri medicale de la echipajele SMURD, iar 90 de oameni au fost transportati la spital, in ultimele doua zile, din cauza caniculei.

Pompierii au avut si ei mult de lucru si au intervenit pentru stingerea incendiilor de vegetatie din 26 de judete.

Peste 1.100 de angajati ai M.A.I. au actionat, in ultimele doua zile, pe perioada caniculei, in toata tara.

Echipajele SMURD au acordat ingrijiri medicale unui numar de 186 de persoane, iar 90 de oameni au fost transportati la spital, acuzand probleme medicale din cauza temperaturilor ridicate.

Peste 840 de puncte de prim-ajutor au fost amenajate in toata tara, iar echipajele Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta au transportat 44.785 litri de apa in judetele Cluj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ialomita, Mehedinti, Mures, Neamt si Vrancea, informeaza news.ro.

Totodata, pompierii au actionat pentru stingerea incendiilor de vegetatie din 26 de judete. Incendiile s-au manifestat local si nu au pus in pericol oameni sau bunuri.

Dupa ce vineri valul de caldura s-a accentuat in cea mai mare parte a tarii, sambata, intre orele 10.00-21.00, 19 judete si municipiul Bucuresti au fost, sambata, sub avertizare cod rosu de canicula, temperaturile in aceste zone urmand sa ajunga chiar si pana la 44 de grade Celsius.

Astfel, in judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Galati, Braila, Vaslui si Iasi, precum si in municipiul Bucuresti si in zona joasa a judetelor Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Bacau si Neamt s-au inregistrat temperaturi maxime extreme comparabile cu recordurile absolute ale perioadei, situate frecvent intre 38 si 41 de grade. In sudul Olteniei si al Munteniei temperaturile au urcat spre 42-44 de grade.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO