Frig și ploi consistente în toată țara. La munte ninge și va fi viscol

Ultima actualizare: 14-04-2021 09:36

Astăzi temperaturile scad tranșant în toată țara și vom avea maxime cuprinse între 4 și 13 grade.

 

Plouă în jumătatea nordică și pe zone mai restrânse în regiunile sudice vor fi și fenomene electrice iar cantitățile de apă pot depăși 30 de litri de apă pe metru pătrat, mai ales în nord-vestul și centrul țării. La munte va ninge și vântul va agita atmosfera în toată țara.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici, norii se adună treptat, o să plouă din când în când și vântul se întețește. În plus, temperaturile scad față de ziua trecută și pe la amiază o să avem cel mult 14 grade.

Se răcește și în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Ieri s-au înregistrat în jur de 21 grade, astăzi maximele nu mai trec de 11-12 grade. Cerul va fi acoperit de nori, apar și averse care pot fi mai consistente, iar vântul va ajunge la viteze de 45...55 Km/h.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina avem o zi mohorâtă și rece pentru jumătatea lunii aprilie. Va ploua cam peste tot și la amiază vor fi cel mult 10 după ce ieri s-au înregistrat chiar și 21 de grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim atmosferă închisă și foarte rece pentru această perioadă. Va ploua și se pot strânge izolat 30 de litri de apă pe metru pătrat iar la munte vor predomina ninsorile. Temperaturile scad față de ieri și nu mai trec de 8 grade.

Cam la fel va fi vremea și în ținuturile vestice. O zi mohorâtă, cu ploi peste tot și un vânt mai insistent iar temperaturile scad cu 6-7 grade față de ziua trecută.

Un aer rece pătrunde astăzi și în zona Transilvaniei și aduce valori chiar și cu 13 grade mai scăzute decât ieri. O să plouă consistent în zonele joase, dar la munte va ninge iar la altitudini mari, vântul va depăși viteze de 70...80 km/h și ninsoarea va fi viscolită.

Se răcește simțitor și în sud-vestul țării. O să avem atmosferă schimbătoare, vânt intens cu rafale de 60...65 km/h, înnorări și câteva ploi slabe.

În ținuturile sudice vor fi scurte perioade cu soare dar și înnorări și ploi slabe. Ieri au fost temperaturi de până la 22 de grade dar astăzi se răcește și vor fi cel mult 12 grade și vântul va crește în intensitate.

 

Vremea în țară

 

Frigul persistă și mâine. În jumătatea de nord a țării, se anunță ploi consistente, la munte o să ningă, iar pe creste o să fie viscol.

În regiunile sudice o să picure puțin, iar vântul se va înteți mai ales în sudul și în sud-estul țării.

Vineri vremea se menține rece, mai plouă puțin prin nordul, centrul și estul țării, iar la munte o să fie lapoviță sau ninsoare slabă. În vest și în sud, găsim vreme frumoasă.

Sâmbătă se anunță vreme schimbătoare și câteva ploi slabe de scurtă durată, iar la munte e posibil să fie puțină lapoviță.
Se încălzește ușor și maximele ajung până la 17 grade.

 

Vremea la București

 

În București, astăzi se răcește foarte tare și la amiază se ating cel mult 12 grade celsius. Atmosfera va fi schimbătoare, sunt posibile ploi de scurtă durată și vântul va crește în intensitate.

Joi vremea se menține rece, maxima se oprește pe la 13 grade, e posibil să picure trecător, dar zărim și soarele pentru scurte momente. Vântul mai are unele intensificări pe parcursul zilei, cu viteze de 40-45 km/h.

Vineri se încălzește ușor, însă vremea rămâne rece pentru această dată. Se arată puțin și soarele iar vântul mai are unele porniri, mai ales în prima parte a zilei.

Sâmbătă predomină vremea frumoasă, se încălzește și temperatura se apropie de normalul perioadei. Se vor înregistra 17 grade și minima va ajunge pe la 6 grade.

 

Vremea la munte

 

La munte, vremea devine rece pentru jumătatea lunii aprilie, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă. În Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură vântul va sufla cu viteze de 70...80 km/h și ninsoarea va fi viscolită.

Joi înnorările persistă, va continua să ningă și va fi viscol, în special în zona înaltă din Carpații Meridionali și de Curbură. Pe aici vântul va sufla cu peste 80 KM/h.

Vreme foarte rece avem și vineri, deși temperaturile cresc ușor. Norii se adună în zona Orientalilor și în estul Carpaților Meridionali, pe unde o să fie un pic de lapoviță sau ninsoare la altitudini mari și vântul va sufla tare, mai ales pe creste.

Sâmbătă se mai încălzește puțin însă vremea se va menține rece, mai ales la altitudini mari. Atmosfera va fi schimbătoare și izolat mai pot să vină precipitații slabe mixte.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO