Disconfort termic în Vestul țării, la 35 de grade. Prognoza meteo

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 10 August 2018 08:28
Categorie: Vremea

Ziua de vineri ne-aduce mult soare, poate o aversă, două pe la munte şi maxime de la 26 de grade pe litoral, până la 35 de grade în vestul ţării, pe unde reapare disconfortul termic.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme frumoasă şi foarte puţini nori. Vântul mai are unele porniri la malul mării, pe unde se înregistrează cel mult 28 de grade. În rest temperaturile ajung pe la 30...31 de grade. În Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem cer mai mult senin, vânt destul de cuminte şi până la 31...32 de grade la orele amiezii. În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi plăcută, cu temperaturi acceptabile, care se opresc pe la 29...30 de grade şi cer curat aproape peste tot.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş o să fie mai cald: temperaturile vor urca din nou spre 34 de grade în zona Maramureşului. Nu prea zărim norii, aşa că despre ploi nici nu poate fi vorba. În ţinuturile vestice, atmosfera se menţine însorită şi după prânz se face foarte cald. Maximele ating pragul caniculei, iar indicele de confort termic depăşeşte din nou pragul critic, de 80 de unităţi. Pe la munte s-ar putea să apară o ploaie de scurtă durată şi vântul se înteţeşte puţin în sudul Banatului.

Şi în centrul României mai sunt ceva condiţii de ploaie în zonele de munte, dar în ansamblu avem soare şi timp frumos. Temperaturile urcă destul mult: ajung la 31...32 de grade în vestul provinciei, iar pe crestele Carpaţilor vântul devine mai insistent.

În Oltenia ne aşteaptă încă o zi frumoasă şi la fel de caldă ca cea de ieri. Se vor atinge frecvent 30 de grade; norii vor fi rari, iar şansele de ploaie egale cu zero.

Sudul ţării are parte de atmosfera însorită şi maxime de până la 31...32 de grade. Indicele de confort termic s-ar putea să atingă pragul critic, de 80 de unităţi, dar pe suprafeţe restrânse.

În Bucureşti: aproape nici o schimbare: cer mai mult senin, vânt slab şi vreo 32 de grade, la umbră. Urmează o noapte plăcută, fără nori, cu o minimă de 17 grade.

Şi la munte găsim vreme frumoasă, deşi după-amiaza e posibil să vină o ploaie de scurtă durată în masivele din vestul şi sudul ţării. Vântul are unele intensificări la altitudini mari, iar temperaturile se menţin la valorile de ieri.

La mare: vreme foarte bună de plajă. Cerul se păstrează curat toată ziua, vântul mai agita un pic atmosferă, iar temperaturile se opresc pe la 27...28 de grade.

Sâmbătă tot vreme frumoasă, câţiva nori prin vest şi nord-vest şi cer senin în restul ţării. La munte mai sunt ceva condiţii de ploaie, iar maximele ajung la 34 de grade în Câmpia de Vest.

Vreme bună prindem şi duminică. Totuşi, prin nord, nord-est şi centru vin câteva averse, dar pe zone restrânse, iar vântul are intensificări pe litoral, dar şi pe timpul ploilor.

Luni avem soare şi o amiază călduroasă în majoritatea zonelor. Ploile apar sporadic la munte şi prin nord-estul ţării, iar maximele se apropie din nou de pragul caniculei.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Zapada Bucuresti
Vremea 18 decembrie 2018. Zonele în care sunt anunțate ninsori abundente
Zăpadă de aproximativ 1 metru la Rânca. Imagini din stațiune după viscol. VIDEO
Prognoza specială a meteorologilor pentru București. Fenomentul rar așteptat în Capitală
Ninsori în întreaga țară, luni și marți. Avertismentul transmis de ANM
Vremea 17 decembrie. Sunt anunțate precipitații în mai multe regiuni din țară
Cod galben în 6 judeţe din Moldova: precipitaţii mixte urmate de polei
Zapada Bucuresti
Vremea 16 decembrie 2018. Zonele unde vântul va viscoli cu 70 km/h
Vremea în București. Ploile iau locul ninsorilor, în acest weekend
Codul de ninsoare, prelungit de ANM. Lista județelor afectate de zăpadă și viscol
Vreme aspră în weekend. Ninsorile se vor transforma în ploi și lapoviță
Vin ninsorile. ANM a emis cod portocaliu și cod galben de viscol în perioada următoare
Zona din România în care vineri încep ninsorile. Prognoza până luni