Disconfort termic în Vestul țării, la 35 de grade. Prognoza meteo

Ultimul update: Vineri 10 August 2018 09:26
Data publicarii: Vineri 10 August 2018 08:28
Categorie: Vremea

Ziua de vineri ne-aduce mult soare, poate o aversă, două pe la munte şi maxime de la 26 de grade pe litoral, până la 35 de grade în vestul ţării, pe unde reapare disconfortul termic.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme frumoasă şi foarte puţini nori. Vântul mai are unele porniri la malul mării, pe unde se înregistrează cel mult 28 de grade. În rest temperaturile ajung pe la 30...31 de grade. În Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem cer mai mult senin, vânt destul de cuminte şi până la 31...32 de grade la orele amiezii. În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi plăcută, cu temperaturi acceptabile, care se opresc pe la 29...30 de grade şi cer curat aproape peste tot.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş o să fie mai cald: temperaturile vor urca din nou spre 34 de grade în zona Maramureşului. Nu prea zărim norii, aşa că despre ploi nici nu poate fi vorba. În ţinuturile vestice, atmosfera se menţine însorită şi după prânz se face foarte cald. Maximele ating pragul caniculei, iar indicele de confort termic depăşeşte din nou pragul critic, de 80 de unităţi. Pe la munte s-ar putea să apară o ploaie de scurtă durată şi vântul se înteţeşte puţin în sudul Banatului.

Şi în centrul României mai sunt ceva condiţii de ploaie în zonele de munte, dar în ansamblu avem soare şi timp frumos. Temperaturile urcă destul mult: ajung la 31...32 de grade în vestul provinciei, iar pe crestele Carpaţilor vântul devine mai insistent.

În Oltenia ne aşteaptă încă o zi frumoasă şi la fel de caldă ca cea de ieri. Se vor atinge frecvent 30 de grade; norii vor fi rari, iar şansele de ploaie egale cu zero.

Sudul ţării are parte de atmosfera însorită şi maxime de până la 31...32 de grade. Indicele de confort termic s-ar putea să atingă pragul critic, de 80 de unităţi, dar pe suprafeţe restrânse.

În Bucureşti: aproape nici o schimbare: cer mai mult senin, vânt slab şi vreo 32 de grade, la umbră. Urmează o noapte plăcută, fără nori, cu o minimă de 17 grade.

Şi la munte găsim vreme frumoasă, deşi după-amiaza e posibil să vină o ploaie de scurtă durată în masivele din vestul şi sudul ţării. Vântul are unele intensificări la altitudini mari, iar temperaturile se menţin la valorile de ieri.

La mare: vreme foarte bună de plajă. Cerul se păstrează curat toată ziua, vântul mai agita un pic atmosferă, iar temperaturile se opresc pe la 27...28 de grade.

Sâmbătă tot vreme frumoasă, câţiva nori prin vest şi nord-vest şi cer senin în restul ţării. La munte mai sunt ceva condiţii de ploaie, iar maximele ajung la 34 de grade în Câmpia de Vest.

Vreme bună prindem şi duminică. Totuşi, prin nord, nord-est şi centru vin câteva averse, dar pe zone restrânse, iar vântul are intensificări pe litoral, dar şi pe timpul ploilor.

Luni avem soare şi o amiază călduroasă în majoritatea zonelor. Ploile apar sporadic la munte şi prin nord-estul ţării, iar maximele se apropie din nou de pragul caniculei.

VIDEO PROTVPLUS.RO

VOCEA ROMANIEI

Antrenorii, în campanie electorală!

Ce motive au concurenții să ii aleagă pe Smiley , Andra​, Tudor Chirilă sau Irina Rimes​? Tu în ce echipă te-ai duce?


02:12

VOCEA ROMANIEI

Vocea României face 8 ani!

Ce făceau vedetele la 8 ani?


01:50

PROMO

La Untold a fost plin de magie în foișorul PRO TV

În cadrul unui festival magic, vedetele PRO TV și-au lăsat amprenta la foișorul PRO TV. Au dansat, s-au distrat, au trăit la maxim fiecare moment magic Untold.


01:49

VOCEA ROMANIEI

Reguli noi la Vocea Romaniei!


01:30

VOCEA ROMANIEI

Antrenorii emisiunii Vocea Romaniei​ au raspuns provocarii AM/N-AM

Tudor Chirila, Andra, Smiley si Irina Rimes s-au distrat raspunzand la cele mai nebune intrebari


03:13

PROMO

Interviu exclusive Subcarpați UNTOLD 2018

Am stat de vorbă cu cei de la Subcarpați care au făcut un show absolut incendiar la UNTOLD.


09:15

PROMO

Interviu EXCLUSIV Markus Schulz, interviu în exclusivitate la UNTOLD 2018: "Mă voi căsători cu o româncă."

Markus Schulz tocmai a semnat cu o casă de discuri din România. Și nu este singurul lucru care îl leagă de țara noastră. La anul, o va duce la altar pe logodnica lui româncă.


03:15

PROMO

Interviu Danny Avilla, unul dintre cei mai tineri DJ de la UNTOLD 2018

Are 23 de ani, o gândire extrem de matură și este originar din Spania. Danny Avila, unul dintre cei mai tineri DJ la ora actuală, interviu exclusiv PRO TV #iprotvlauntold


04:33

PROMO

Interviu EXCLUSIV Jason Derulo: "Am vrut să îi ofer unei fete un cadou și nu aveam bani, așa că i-am scris o piesă"

Artistul american Jason Derulo și-a încântat fanii la festival și continuă să o facă și după, într-un interviu EXCLUSIV, pentru PRO TV.


04:59

PROMO

Interviu EXCLUSIV ATB: „În muzică trebuie doar să încerci să fii tu, să rămâi tu. Să rămâi firesc, normal!”

ATB, unul dintre DJ-ii care au făcut atmosferă în orașul de pe Someș, a vorbit într-un interviu EXCLUSIV despre următorul album, despre cel mai dificil moment din cariera sa, dar și despre cum poate un DJ să rămână relevant în anul 2018


07:06
furtuna

Alertă meteo. Ploi torenţiale, însoţite de vijelii şi grindină până vineri

Vremea 14 august 2018. Aerul devine irespirabil în mai multe regiuni ale țării

Vremea 13 august 2018. Temperaturile ajung la 34 de grade

Vremea rămâne frumoasă în toată ţara. Cum va fi pe litoral în următoarele zile

Disconfort termic în Vestul țării, la 35 de grade. Prognoza meteo

Vreme caniculară în aproape toată țara. Zonele în care sporadic sunt așteptate ploi

vremea

Atmosferă înăbuşitoare în Vestul țării, temperaturile ajung la 35 de grade

Disconfort termic crescut în mai multe zone ale țării, cauzat de temperaturile ridicate

Vreme călduroasă, dar și averse în mai multe zone. Prognoza pentru începutul de săptămână

Zi însorită și temperaturi în creștere în majoritatea zonelor țării

Vreme foarte caldă, cu temperaturi de până la 34 de grade Celsius

Vremea 2 august 2018. Temperaturile cresc ușor, iar șansele de ploaie sunt scăzute