Vreme caniculară în aproape toată țara. Zonele în care sporadic sunt așteptate ploi

Ultimul update: Joi 09 August 2018 09:50
Data publicarii: Joi 09 August 2018 09:39
Categorie: Vremea

Astăzi avem încă o zi însorită şi o amiază călduroasă. Ploile apar sporadic pe la munte, iar în vest şi nord-vest temperaturile ating pragul caniculei.

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă vreme frumoasă, foarte puţini nori şi un vânt mai insistent la malul mării. La amiază se ating frecvent 30-31 de grade şi doar pe litoral găsim temperaturi mai scăzute, de până la 28 de grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem vreme tipică pentru luna august: atmosferă calmă, mult soare şi o amiază călduroasă, cu 31-32 de grade în termometre.

Şi în nordul Moldovei şi în Bucovina prindem vreme bună, cu aer curat şi poate câţiva nori în zonele mai înalte. Nu sunt anunţate ploi, iar temperaturile se opresc pe la 30 de grade.

În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş se face foarte cald. Temperaturile pot atinge şi 35 de grade în zona Maramureşului, ploile lipsesc din prognoza şi atmosfera devine înăbuşitoare.

Şi în ţinuturile vestice maximele ajung la pragul caniculei, în plus creşte şi disconfortul termic. Nici vântul nu prea ne ajută, dar în zonele înalte s-ar putea să vină o ploaie de scurtă durată.

Foarte cald va fi în centrul României. Acum dimineaţă este răcoare în depresiuni, dar temperaturile cresc de la o oră la alta şi ajung la 31-32 de grade. Spre seară, la munte o să apară ceva averse, dar pe suprafeţe restrase.

În Oltenia rămânem cu vremea călduroasă, dar în zonele mai înalte, după-amiază vor fi ceva condiţii de ploaie. În rest avem timp frumos, maxime de până la 33 de grade, poate şi disconfort termic.

Sudul ţării are parte de o zi frumoasă, cu temperaturi ce depăşesc 30 de grade şi poate câţiva nori de ploaie tot în regiunile mai înalte.

În Bucureşti: cer mai mult senin, vânt slab şi vreo 32 de grade, la umbră. Indicele de confort termic se apropie din nou de pragul critic, de 80 de unităţi. Noaptea va fi puţin mai răcoroasă decât ultima: minima ajunge la 17 grade.

La munte domină timpul frumoas, dar spre seară se mai adună norii şi s-ar putea să aducă o aversă, două. Vântul se înteţeşte în vestul Meridionalilor, iar temperaturile se menţin la valorile de ieri.

Pe litoral găsim soare şi vreme foarte bună de plajă. Vântul mai are unele porniri, maximele se opresc la 27-28 de grade, iar apa mării va fi caldă.

Astăzi avem încă o zi însorită şi o amiază călduroasă. Pe la munte, ploile apar sporadic, iar în vest şi nord-vest temperaturile ating pragul caniculei.

Maine: tot vreme frumoasă şi maxime de peste 30 de grade în majoritatea zonelor, până la 34 de grade în nord-vest. S-ar putea să mai vină o ploaie de scurtă durată în zonele montane, iar vântul rămâne activ pe litoral.

Şi sâmbăta avem soare şi vreme călduroasă, mai ales în vestul ţării. După-amiază sunt condiţii de ploaie la munte, iar seara e posibil să plouă prin nord şi nord-vest.

Vreme bună prindem şi duminică, deşi pe înserat apar ceva nori de ploaie în zonele montane şi prin nord-estul ţării. Vremea călduroasă persistă la câmpie, dar maximele se opresc pe la 32 de grade.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Avertismentul climatologilor: Rasa umana, amenintata de schimbarile climatice
Avertismentul climatologilor: Rasa umana, amenintata de schimbarile climatice
VIDEO PROTVPLUS.RO
Vremea
Temperaturi peste normalul perioadei. Până când se menține vremea neobișnuit de caldă
Temperaturi cu 8 grade mai mari față de normal și încasări cu 30% mai mari pentru terase
ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Prognoza meteo, luni 15 octombrie. Cum va fi vremea în această săptămână
Vreme frumoasă în toată țara, cu maxime de până la 25 de grade. Prognoza meteo
Vremea 13 octombrie 2018. Zonele în care temperaturile ating 25 de grade Celsius
Vremea
Vremea 12 octombrie 2018. Weekend cu temperaturi ridicate, la munte
Vremea 11 octombrie 2018. Temperaturile se mențin ridicate pentru această perioadă
Val neobișnuit de căldură în Europa. Zonele unde vor fi temperaturi anormal de mari
Vremea 10 octombrie 2018. Atmosferă schimbătoare în anumite regiuni ale țării
Vremea 9 octombrie 2018. Temperaturi peste cele specifice perioadei
Vremea 8 octombrie 2018. Zonele în care temperaturile ajung la 26 de grade