Disconfort termic crescut în mai multe zone ale țării, cauzat de temperaturile ridicate

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi vremea va fi călduroasă, mai ales în vestul şi sudul țării. Spre seară, vin averse care pot fi torenţiale în sud, în sud-est, la munte şi local în zonele centrale.

Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi e posibil să cadă grindină. În rest, se anunţă vreme bună, iar la amiază vor fi între 25 şi 34 de grade Celsius. Disconfortul termic va creşte în sud, în sud-est şi pe arii mai restrânse în vestul ţării.

În Dobrogea şi Bărăgan norii se strâng din a doua parte a zilei şi vor aduce ploi în aversă şi vântul se va înteţi. Se răcoreşte şi la amiază vor fi cel mult 31 de grade Celsius.

Scad puţin temperaturile şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Ploile vor veni spre seară şi vor fi însoţite de toată suita de fenomene specifice instabilităţii.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi foarte frumoasă: soare, câţiva nori de vreme bună şi temperaturi cuprinse între 25 şi 29 de grade Celsius.

Citește și
vreme, soare
Zi însorită și temperaturi în creștere în majoritatea zonelor țării
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Vreme plăcută găsim şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş şi doar pe la munte mai pot să vină câteva ploi rapide de vară. După prânz se vor atinge temperaturi de 31-32 de grade Celsius.

În ţinuturile vestice atmosfera va fi însorită; totuşi în zonele mai înalte apar ceva condiţii de ploaie la apropierea serii. Se încălzeşte şi temperaturile ajung pe la 34 de grade; disconfortul termic va creşte.

În centrul României, după prânz se adună norii şi vin averse care pot fi torenţiale. Izolat se pot strânge cantităţi de apă de 20-25 l/mp şi e posibil să cadă grindina. Temperaturile cresc faţă de ziua trecută şi vor ajunge până la 31 de grade pe partea vestică a provinciei.

În sud-vestul ţării, se anunţă soare şi vreme plăcută în vestul Olteniei, dar în rest vor fi şi perioade cu înnorări şi ploi mai zgomotoase. La amiază vor fi 32-33 de grade Celsius şi indicele de confort termic va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

În ţinuturile sudice, aşteptăm timp frumos în prima parte a zilei însă mai târziu vin ploi în aversă cu tunete, fulgere şi vânt mai nervos. Temperaturile maxime vor ajunge până la 32 de grade şi va creşte disconfortul termic.

În Bucureşti, astăzi se anunţă 31 de grade în termometre şi disconfort termic. Spre seară, vor fi ploi de scurtă duratã, fenomene electrice şi vântul se înteţeşte.

La munte, astăzi se anunţă instabilitate, iar spre seară vin ploi zgomotoase în Carpaţii Meridionali şi Orientali şi pe suprafeţe mai mici în rest. Vor fi şi tunete, fulgere, răbufniri ale vântului şi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă pot depăşi izolat 25 l/mp.

Pe litoral, vor veni averse trecătoare din a doua parte a zilei cu fenomene electrice şi vânt mai intens. Se răcoreşte, maximele termice vor ajunge până la 30 de grade şi apa mării va avea 25-26 de grade.

Maine va domina timpul frumos; cel mai cald va fi tot în sud şi în vest, iar pe la munte şi prin sud-vest mai apar câteva ploi de scurtă durată.

Joi vom avea vreme călduroasă în majoritatea zonelor; mult soare şi ceva averse trecătoare pe la munte.

Vineri se anunţă o zi frumoasă, dar călduroasă cam peste tot. La munte se mai aduna norii, însă şansele de ploaie vor fi reduse.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Vreme călduroasă, dar și averse în mai multe zone. Prognoza pentru începutul de săptămână
Vreme călduroasă, dar și averse în mai multe zone. Prognoza pentru începutul de săptămână

Luni vin ceva averse în centrul, în nordul ţării, dar şi în zonele de deal şi munte. În rest avem soare, vreme călduroasă şi maxime de la 25 la 34 de grade.

Zi însorită și temperaturi în creștere în majoritatea zonelor țării
Zi însorită și temperaturi în creștere în majoritatea zonelor țării

Astăzi avem o zi însorită şi o amiază călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Pe la munte, după prânz apar ceva înnorări şi ploi izolate, iar seara o să plouă pe spaţii mici prin nord şi nord-vest.

Vreme foarte caldă, cu temperaturi de până la 34 de grade Celsius
Vreme foarte caldă, cu temperaturi de până la 34 de grade Celsius

Ziua de astăzi ne-aduce vreme frumoasă, puţin mai caldă decât ieri şi câteva ploi de scurtă durată în zonele montane. Vântul se înteţeşte în regiunile sud-estice, iar maximele ajung în intervalul 26-34 de grade.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.