Atmosferă înăbuşitoare în Vestul țării, temperaturile ajung la 35 de grade

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 08 August 2018 09:37
Categorie: Vremea

Ziua de marți ne-aduce vreme frumoasă şi câteva averse după amiază pe la munte şi prin sud-vest. Maximele urcă spre 35 de grade, iar în ținuturile vestice şi în sud-estul ţării apare disconfortul termic.

În Dobrogea şi Bărăgan nu mai sunt semne de ploaie, avem cer mai mult senin şi un vânt destul de activ la malul mării. Maximele depăşesc 30 de grade, doar pe litoral găsim valori un pic mai scăzute. În Moldova sudică şi în nordul Munteniei se anunţă soare, câţiva nori de vreme bună şi temperaturi comparabile cu cele de ieri. Pe la amiază se ating 31...32 de grade, la umbră. Şi în nordul Moldovei şi în Bucovina prindem vreme bună, cu cer curat în mare parte din zi şi poate o aversă, două spre seară, în zonele înalte.

Vreme frumoasă găsim şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. După amiază s-ar putea să apară ceva înnorări, dar şansele de ploaie sunt foarte reduse. Va fi destul de cald: maximele vor urca spre 32, poate 33 de grade.

Vreme călduroasă o să avem şi în ţinuturile vestice. Temperaturile cresc faţă de ieri şi ajung până la 35 de grade, iar atmosfera devine înăbuşitoare în zonele de câmpie. Nu sunt anunţate ploi.

În centrul României, mai vin câteva averse la munte, dar pe suprafeţe restrânse şi mai ales la apropierea serii. În rest atmosfera se menţine însorită şi temperaturile urcă la fel de mult ca ieri. Vor ajunge pe la 30...31 de grade. În judeţul Harghita este cod galben de ceaţă densă până la ora 9. Vizibilitateate este mult scăzută.

Şi în Oltenia apar ceva înnorări şi averse sporadice, tot către seară. Temperaturile se opresc pe la 31...32 de grade, dar indicele de confort termic ar putea depăşi uşor pragul critic, de 80 de unităţi.

În sudul ţării nu sunt anunţate ploi şi o să avem o zi frumoasă, şi o amiază călduroasă, cu până la 32, poate 33 de grade în termometre. Disconfortul termic poate să apară şi pe aici.

În Bucureşti se anunţă o zi însorită, cu un pic de vânt şi o maximă în jur de 32 de grade. Indicele temperatura-umeazeala va depăşi din nou valoarea critică, aşa că atmosferă va fi sufocantă.

La munte, astăzi se mai încălzeşte puţin. O să avem vreme bună şi poate câteva averse după-amiaza, în special în zona Carpaţilor Meridionali.

În schimb, pe litoral nu prea zărim norii şi vom avea vreme excelentă de plajă. Vântul devine mai insistent; maximele ajung pe la 28...29 de grade; iar apa mării rămâne caldă.

Ziua de joi ne-aduce mult soare şi o amiază călduroasă în vestul, sudul şi centrul ţării. Ploile apar sporadic, spre seară, în zonele montane.

Vineri: timp frumos; şanse foarte reduse de ploaie doar pe la munte şi un vânt mai intens în sud-vestul şi în sud-estul ţării. Termic nu sunt schimbări.

Şi sâmbătă avem vreme călduroasă, în special în ţinuturile vestice. Atmosfera se menţine însorită şi tot pe la munte, după-amiaza mai pot să apară câţiva nori de p

Încălzirea globală va avea urmări dezastruoase pentru rasa umană. Avertismentul specialiștilor
Încălzirea globală va avea urmări dezastruoase pentru rasa umană. Avertismentul specialiștilor
VIDEO PROTVPLUS.RO
Zapada Bucuresti
Vremea 18 decembrie 2018. Zonele în care sunt anunțate ninsori abundente
Zăpadă de aproximativ 1 metru la Rânca. Imagini din stațiune după viscol. VIDEO
Prognoza specială a meteorologilor pentru București. Fenomentul rar așteptat în Capitală
Ninsori în întreaga țară, luni și marți. Avertismentul transmis de ANM
Vremea 17 decembrie. Sunt anunțate precipitații în mai multe regiuni din țară
Cod galben în 6 judeţe din Moldova: precipitaţii mixte urmate de polei
Zapada Bucuresti
Vremea 16 decembrie 2018. Zonele unde vântul va viscoli cu 70 km/h
Vremea în București. Ploile iau locul ninsorilor, în acest weekend
Codul de ninsoare, prelungit de ANM. Lista județelor afectate de zăpadă și viscol
Vreme aspră în weekend. Ninsorile se vor transforma în ploi și lapoviță
Vin ninsorile. ANM a emis cod portocaliu și cod galben de viscol în perioada următoare
Zona din România în care vineri încep ninsorile. Prognoza până luni