Cum va fi vremea în weekend. Zonele în care sunt anunţate ploi

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Vineri 15 Martie 2019 11:31
Data publicarii: Vineri 15 Martie 2019 08:46
Categorie: Vremea

Vineri avem vreme schimbătoare cu înnorări cam peste tot. Vin câteva ploi prin vest, nord-vest şi la munte, unde va fi lapoviţă.

 

În orele dimineţii va picura sporadic prin sud-est, vântul se înteţeşte pe crestele montane dar va avea unele porniri şi prin vestul şi centrul ţării.

Sâmbăta, în jumătatea nordică o să plouă şi se pot acumula 15 litri de apă pe metru pătrat. În ţinuturile sudice se încălzeşte şi o să avem vreme mai bună şi doar câţiva stropi. Vântul, însă, prinde putere aproape peste tot. Va atinge viteze de 45...55 KM/h, iar pe creste poate depăşi 80 Km/h.

Duminică aşteptam vreme frumoasă şi se face foarte cald, mai ales în vestul şi în sudul ţării. Dimineaţa, prin nord şi centru mai apar câţiva nori de ploaie; apoi se înseninează. Vântul mai are unele porniri în zona montană înaltă, dar rămâne destul de activ şi în ţinuturile vestice.

Şi luni va fi neobişnuit de cald pentru această dată.Vom avea atmosferă însorită în toată ţara. În sud şi est temperaturile mai cresc puţin, iar în noaptea următoare se-aduna norii şi o să picure prin vest, nord şi centru.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme destul de bună însă în orele dimineţii, este posibil să picure puţin. Temperaturile ajung până la 12-13 grade Celsius.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem vreme frumoasă pe timpul zilei dar şi aici în primele ore pot să vină câţiva stropi de ploaie. Se încălzeşte şi se vor atinge 12-13 grade Celsius - valori apropiate de normalul perioadei la care ne aflăm.

În nordul Moldovei şi în Bucovina vor fi înnorări dar şi perioade cu soare. Se încălzeşte şi după prânz termometrele vor indica valori cuprinse între 11 şi 14 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, se anunţă ploi locale iar pe timpul nopţii vântul va creşte în intensitate. Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În vestul ţării, se anunţă vreme bună însă şi pe aici mai vin câteva ploi slabe îndeosebi la lăsarea serii iar la munte aşteptam lapoviţă. La amiază se vor atinge 12-13 grade Celsius.

În ţinuturile centrale, acum dimineaţă este frig mai ales în depresiuni; dar temperaturile cresc de la o oră la alta şi ajung la 13 grade în vestul provinciei. Vremea va fi schimbătoare, iar pe timpul nopţii s-ar putea să apară şi o ploaie slabă şi vântul va sufla mai tare pe crestele montane.

În sud-estul ţării, în primele ore ale zilei apare ceata însă mai târziu zărim şi soarele. Până la ora 9 avem ceata densă în câteva localităţi din judeţele Olt şi Dolj. Temperaturile cresc faţă de ziua trecută şi vor depăşi normalul perioadei.

În sudul ţării, găsim vreme bună în ansamblu însă şi aici avem ceata dimineaţa. Până la ora 9, este cod galben de ceaţă densă pentru judeţele Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu şi Teleorman. Vizibilitatea este mult scăzută. Se încălzeşte şi la amiază vor fi până la 15 grade Celsius.

BUCUREŞTI

În Bucureşti, vineri mai sunt condiţii de ploaie în această dimineaţă; apoi se arată soarele. Maximă, creşte uşor faţă de ieri şi va ajunge pe la 14 grade.

Sâmbătă se mai încălzeşte puţin, dar vântul prinde putere şi poate atinge viteze de 55 Km/h. Duminică prindem o zi frumoasă, cu cer mai mult senin. Se domoleşte vântul şi se face mai cald: pe la amiază vor fi în jur de 19 grade.

Luni se încălzeşte şi mai tare. Ajungem la valori de lună MAI şi o să avem soare şi atmosferă plăcută toată ziua.

Vremea la munte

La munte, vineri, temperaturile se menţin la valori normale, dar va fi cam înnorat. Pe seară şi la noapte apare lapoviţă, în special în masivele vestice şi în cele nordice şi se pot acumula 10 litri de apă pe metru pătrat.

Sâmbăta avem o zi mai neplăcută, cu mulţi nori; lapoviţa şi vânt cu intensificări. Pe creste vor fi rafale de peste 80 Km/h; iar în masivele sudice, cantităţile de apă ar putea depăşi 15 L/mp.

Duminică vremea se îmbunează. Dimineaţă mai sunt ceva condiţii de lapoviţă în zona montană din nordul ţării. În rest găsim timp frumos şi se încălzeşte peste tot.

Ziua de luni ne-aduce soare şi atmosferă plăcută. Va fi mai cald decât în mod obişnuit, dar în noaptea următoare e posibil să plouă slab.

Vremea 13 martie 2019. Zona în care temperatura maximă va atinge 12 grade
Vremea 13 martie 2019. Zona în care temperatura maximă va atinge 12 grade
VIDEO PROTVPLUS.RO
bucuresti
Cât de mult scad temperaturile în cursul zilei de azi. Prognoza meteo pentru următoarele zile
Temperaturile scad treptat, doar în sud și est vremea rămâne caldă. Prognoza meteo
Vremea se răcește. Ce temperaturi se vor înregistra până pe 31 martie
Locul din România în care luni vor fi 26 de grade Celsius. Ziua în care revin ninsorile
Vreme frumoasă în toată țara, duminică. Prognoza anunțată de meteorologi pentru 3 zile
Alertă meteo de vreme rea. ANM anunță cod portocaliu și galben în următoarele ore
ploaie, vremea, prognoza meteo
Vânt puternic, ploi și ninsori la munte, sâmbătă. Prognoza meteo pentru 3 zile
Cod galben de vânt puternic şi ninsori viscolite în 27 de judeţe, până duminică
Cum va fi vremea în weekend. Zonele în care sunt anunţate ploi
Vremea 14 martie. Frig şi vânt în toată ţara, 0 grade în Capitală
Vremea 13 martie 2019. Zona în care temperatura maximă va atinge 12 grade
Vremea extremelor. La Braşov a nins, iar la Timişoara oamenii au stat la soare