Vremea extremelor. La Braşov a nins, iar la Timişoara oamenii au stat la soare

12-03-2019 17:53


Iarna s-a întors în mare parte din ţară. La munte a nins, în timp ce în zonele mai joase a fulguit. La malul mării, rafalele de vânt au atins 80 de kilometri pe oră.

În vestul ţării însă, cei care au avut liber şi-au petrecut ziua la soare, la terase. De miercuri, temperaturile revin la normalul acestei perioade.

Azuga a fost dimineaţă acoperită de zăpadă. A nins abundent, iar stratul a atins în unele locuri chiar şi un metru grosime.

Cele mai mici temperaturi s-au înregistrat la Vârful Omu, -12 grade, -9 la Bălea Lac, -10 în Călimani şi 0 grade la Întorsura Buzăului. Frigul, adus de o masă de aer polar, a cuprins jumătatea de sud-est a ţării.

În Braşov, temperaturile au scăzut peste noapte de la 15 grade la 1 grad.

34 de pasageri care mergeau cu avionul la Baia Mare au ajuns pe aeroportul din Cluj-Napoca din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

"Piloţii aeronavei Tarom au decis să aterizeze pe aeroportul din Cluj, după ce deasupra Munţilor Carpaţi s-au lovit de un front de aer extrem de rece. Imediat după aterizare, pasagerii au fost preluaţi de un autocar şi duşi la destinaţie."

La mare rafalele de vânt puternic au dus la închiderea tuturor porturilor. În larg valurile au depăşit 4 metri.

În vest, în schimb, au fost 9 grade. Cei care au avut timp liber s-au relaxat la terase, în ţinute lejere. Schimbările bruşte de temperatură îi supăra însă pe cei care suferă de diverse afecţiuni. Medicii îi sfătuiesc să stea mai mult în casă.

Dr. Mihai Grecu, medic-șef UPU SMURD Spitalul JudeteanTimisoara: "Schimbările de temperatură reprezintă un factor de stres petnru organism. Din păcate, cei mai afectaţi sunt cei care au deja afecţiuni preexistente, mai ales afecţiuni cardio-vasculare, respiratorii, neurologice. Temperaturile mari de afară nu sunt în măsură să distrugă populaţia microbiană, viruşi şi practic apar premizele răspândirii mult mai uşor".

Silvia Barbu, director Meteo Banat-Crisana: "Temperaturile se situează acum în jurul normelor climatologice. Vom avea temperaturi în jur de 10-11 grade maximele şi minimele în jurul valorii de 0 grade."

La sfârşitul săptămânii, temperaturile vor creşte din nou, chiar şi până la 20 de grade Celsius.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO