Prognoză meteo de Revelion 2022. Județele în care vom avea zăpadă în noaptea dintre ani

revelion
Shutterstock

Vremea de Revelion. Vremea se va încălzi uşor în toată ţara până pe 3 ianuarie 2022, după care temperaturile vor începe să scadă.

Probabilitatea de precipitaţii este mai ridicată în intervalul 27-30 ianuarie, conform estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru perioada 27 decembrie 2021 - 9 ianuarie 2022.

Prognoza meteo în România de Revelion 2022
 

Banat
 

În Banat, prima zi a intervalului va debuta cu o medie a temperaturilor maxime apropiate de normal, în jurul a 6 grade, după care vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, astfel încât, în perioada 28 decembrie - 5 ianuarie, mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 6 şi 9 grade. Ulterior, valorile diurne vor scădea spre valori în jurul a 5 grade în medie, în perioada 7 - 9 ianuarie.

O evoluţie termică similară o vor avea şi valorile nocturne, astfel că media minimelor va creşte uşor de la 1 grad în medie în prima zi a intervalului spre 4 grade în 1 ianuarie. Ulterior, tendinţa temperaturilor minime va fi de scădere, de la 4 grade, în medie în 1 ianuarie, spre medii în jurul a -2 grade la sfârşitul intervalului (9 ianuarie).

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în intervalul 27 - 30 decembrie şi în intervalul 2- 9 ianuarie.
 

Citește și
vremea in bucuresti de craciun
Vreme de primăvară în Capitală, în ziua de Crăciun. Ce se întâmplă de duminică

Crișana
 

Şi în Crişana temperaturile maxime vor creşte treptat, de la 4 grade în medie în prima zi a intervalului spre medii în jurul a 8 grade în perioada 31 decembrie - 3 ianuarie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât maximele vor coborî spre 4 grade, în medie, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Minimele vor avea un parcurs similar, în sensul că în prima săptămână temperaturile vor creşte de la -2 grade în 27 decembrie, spre medii de 2-3 grade, în 3 ianuarie, apoi vor scădea treptat spre medii în jurul a minus 4- minus 3 grade în perioada 7 - 9 ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în intervalul 27 - 30 decembrie, apoi în intervalul 2 - 9 ianuarie.
 

Transilvania
 

În Transilvania, în primele zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 3-4 grade, apoi treptat acestea vor creşte până spre 6-7 grade, în medie, în 3 ianuarie. Ulterior, tendinţa maximelor va fi de scădere, astfel încât la sfârşitul intervalului (9 ianuarie) vor fi în medie 1-2 grade.

Aceeaşi evoluţie termică o vor avea şi valorile din timpul nopţilor, astfel media minimelor va creşte uşor de la -1 grad în medie, în 27 şi 28 decembrie, până spre medii în jurul a 1 grad în 4 ianuarie, apoi vremea se va răci, minimele urmând a coborî spre minus 6- minus 5 grade, în 8 şi 9 ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în prima zi a intervalului, 27 decembrie, apoi în intervalul 29 - 31 decembrie şi 3 -9 ianuarie.
 

Maramureș
 

Vremea se va încălzi uşor şi treptat şi în Maramureş, de la medii de 3-4 grade în perioada 27 - 30 decembrie, până spre 6 grade în medie, în 3 ianuarie. Ulterior datei de 3 ianuarie, temperaturile maxime vor scădea de la o zi la alta, astfel că la sfârşitul celei de-a doua săptâmâni de prognoză în medie vor fi 1-2 grade.

Un parcurs similar îl vor avea şi temperaturile minime, acestea urmând a creşte de la -4 grade, în medie, în prima zi a intervalului, spre 2 grade în perioada 1- 3 ianuarie, apoi tendinţa acestora este de scădere, urmând ca în perioada 7 - 9 ianuarie să se înregistreze, în medie, minus 4 - minus 3 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în prima zi a intervalului, 27 decembrie, apoi în intervalul 29 decembrie - 9 ianuarie.
 

Moldova
 

În Moldova, valorile diurne vor creşte semnificativ, de la -2 grade în medie, în zilele de 27 şi 28 decembrie până spre 6 grade, în medie, în zilele de 2 şi 3 ianuarie. Ulterior tendinţa acestora este de scădere până spre medii în jurul a 1 grad în perioada 7- 9 ianuarie.

O evoluţie termică similară o vor avea şi valorile nocturne, astfel media minimelor va creşte de la medii în jurul a -5 grade în perioada 27 -29 decembrie, spre 1-2 grade, în medie în 3 ianuarie, apoi până la sfârşitul intervalului de prognoză vor scădea spre minus 5- minus 4 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în prima zi a intervalului, apoi, din data de 30 decembrie probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ ridicată.

Cu variaţii în general uşoare de la o zi la alta, în perioada 27 decembrie - 3 ianuarie, temperaturile maxime vor avea o tendinţă de creştere în Dobrogea, de la 5-6 grade, în medie, în primele zile spre valori în jurul a 8 grade în 3 ianuarie. Ulterior datei de 3 ianuarie vremea se va răci, astfel că temperaturile maxime vor coborî spre 4 grade în perioada 7 - 9 ianuarie.

Temperaturile minime vor creşte de la medii în jurul a 0 grade în primele zile ale intervalului până spre medii de 2-3 grade în perioada 1 - 6 ianuarie, apoi vor scădea treptat până spre -2 grade, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în perioada 27 - 30 decembrie.
 

Muntenia
 

În Muntenia, vremea se va încălzi treptat de la valori maxime medii în jurul a 2-4 grade în perioada 27 - 29 decembrie, spre valori medii în jurul a 10 grade în zilele de 2, 3 şi 4 ianuarie. Ulterior, valorile diurne vor scădea, astfel că în intervalul 7 - 9 ianuarie, media maximelor va fi de 4 - 5 grade.

Aceeaşi evoluţie o vor avea şi valorile din timpul nopţilor, astfel media minimelor va creşte de la -1 grad, în medie în 27 decembrie, spre medii în jurul a 2 grade în perioada 1 - 4 ianuarie, apoi tendinţa acestora este de scădere spre minus 4 - minus 3 grade, în medie, la sfârşitul intervalului.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în prima zi a intervalului, apoi în 29 şi 30 decembrie şi ulterior din 4 ianuarie.
 

Oltenia
 

Şi în Oltenia, în prima zi a intervalului, valorile termice se vor situa în jurul a 2 grade, în medie, apoi vor creşte până spre 8-9 grade în perioada 31 decembrie - 3 ianuarie. Ulterior, vremea se va răci, astfel că, în perioada 7 - 9 ianuarie media maximelor va ajunge la 4-5 grade.

În perioada 27 - 30 decembrie, minimele nu vor varia, urmând a se situa în jurul a 1 grad, apoi tendinţa este de creştere uşoară spre 2 grade, valoare ce va fi atinsă în intervalul 31 decembrie - 4 ianuarie. Ulterior datei de 4 ianuarie, minimele vor coborî până spre minus 3- minus 2 grade la sfârşitul intervalului.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în perioada 27 - 30 decembrie şi va creşte începând din 5 ianuarie.
 

Vremea la munte de Revelion 2022
 

La munte, în perioada 27 -31 decembrie, media temperaturilor maxime va fi de 0 grade. Ulterior, acestea vor creşte uşor spre 2 grade, apoi tendinţa este de scădere până spre minus 3 - minus 2 grade în perioada 7 - 9 ianuarie.

Minimele vor avea o evoluţie termică similară, astfel că în perioada 27 - 31 decembrie, variaţiile acestora vor fi inexistente, media situându-se în jurul a -4 grade, vor creşte apoi uşor până spre -2 grade în 2 şi 3 ianuarie, iar ulterior vor scădea până spre minus 7 - minus 6 grade, în perioada 7- 9 ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

Joi, 30 decembrie, se anunță o zi destul de mohorâtă, dar cu puține precipitații. Joi noapte va ninge în zonele înalte de munte, pe unde se intensifică și vântul.

Vineri, 31 decembrie, se face mult mai cald decât ar trebui, dar o să plouă, iar pe creste o să fie lapoviță. Vântul va sufla din ce în ce mai tare, iar noaptea poate depăși viteze de 80-100 KM/h.

Temperaturile rămân ridicate și în prima zi a anului, când mai apar câteva ploi slabe sau un pic de lapoviță. În noaptea următoare, se răcește destul de tare, iar pe creste se întorc ninsorile.


 

Vremea în București de Revelion 2022

 

În București rămânem cu atmosferă închisă și rece. Maxima se oprește pe la 1 grad, iar pe seară și la noapte va ploua slab și poate să apară poleiul.

Joi, 29 decembrie, prindem vreme mai bună. Dimineață sunt ceva condiții de ceață, dar peste zi se arată puțin soarele. Se încălzește și temperatura urcă până la 5 grade.

Ultima zi din an ne aduce vreme caldă pentru această perioadă. Mulți nori și ceață dimineața, un pic de soare și în jur de 6 grade după prânz. În noaptea de Revelion vor fi 2-3 grade.

Sâmbătă, 1 ianuarie, se face mult mai cald decât ar fi normal. Se ating 12 grade și o să avem atmosferă primăvăratică, înnorări, poate și 2-3 stropi de ploaie și un vânt destul de activ.

 

 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Vremea azi, 27 decembrie. Se anunță precipitații în toată țara
Vremea azi, 27 decembrie. Se anunță precipitații în toată țara

Astăzi înnorările persistă și vin alte precipitații. Va ninge în Moldova, în estul Transilvaniei și în zonele montane înalte și se va depune strat consistent de zăpadă, va fi lapoviță în Maramureș și mai ales ploi în restul țării.

Vreme de primăvară în Capitală, în ziua de Crăciun. Ce se întâmplă de duminică
Vreme de primăvară în Capitală, în ziua de Crăciun. Ce se întâmplă de duminică

Vremea va continua să se încălzească în Capitală pe parcursul zilei de sâmbătă.

Ploi, ninsori, polei şi intensificări ale vântului în toată ţara, până marţi dimineaţă
Ploi, ninsori, polei şi intensificări ale vântului în toată ţara, până marţi dimineaţă

Meteorologii anunţă ploi şi ninsori, polei şi intensificări ale vântului în toată ţara, până marţi dimineaţă, scrie News.ro. 

ANM: Vreme mult mai caldă decât în mod normal, de Crăciun. Vor fi ninsori doar la altitudini mari
ANM: Vreme mult mai caldă decât în mod normal, de Crăciun. Vor fi ninsori doar la altitudini mari

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit, în cele două zile de Crăciun, în majoritatea regiunilor, cu temperaturi maxime ce vor ajunge chiar şi la 14 grade Celsius.

Recomandări
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție

Începe o săptămână de foc pentru partidele pro-europene care negociază formarea noului Guvern. Liderii PSD, PNL, USR și UDMR se vor reuni pentru a discuta despre programul comun de guvernare, pe baza datelor din buget.

Iarna începe să-și intre în drepturi. Zonele în care este anunțat viscol. Vântul va bate cu până la 120 de km/h
Iarna începe să-și intre în drepturi. Zonele în care este anunțat viscol. Vântul va bate cu până la 120 de km/h

Iarna pare că își intră în drepturi, cel puțin la altitudini mari. Meteorologii anunță că, de la ora 10:00, până marți seara, la ora 21:00, în zona de munte va bate vântul cu până la 90 de km pe oră.

Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989
Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989

Ziua de 16 decembrie 1989 a rămas în istorie ca reprezentând începutul sfârşitului pentru regimul condus de Nicolae Ceauşescu.