Cum va fi vremea de Crăciun. Prognoza meteo pentru fiecare regiune, în perioada 11 - 25 decembrie

vremea
Shutterstock

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, în perioada 11 - 25 decembrie. Meteorologii anunță că, la începutul intervalului, vremea se încălzește ușor, după care temperaturile vor scădea în apropierea Crăciunului.

Vremea în Banat

La începutul intervalului valorile diurne vor crește de la medii în jurul a 8 grade, spre 10 grade în ziua de 12 decembrie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire astfel că maximele vor scădea până spre medii de 3...4 grade, în zilele de 16 și 17 decembrie. După ziua de 17 decembrie, valorile diurne vor crește ușor, astfel că în intervalul 18-20 decembrie se vor situa în jurul a 6 grade, în medie, apoi vor scădea treptat până spre 4 grade până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

În ceea ce privește regimul nocturn, în prima săptămână vor exista variații notabile, astfel că în intervalul 11 – 18 decembrie mediile vor fi cuprinse între -2 și 5 grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra în nopțile de 16 și 17 decembrie, iar cea mai mare valoare în noaptea de 14 decembrie. În ultima săptămână de prognoză, vremea se va răci treptat, astfel că minimele vor coborî spre valori în jurul a -2 grade, în medie, în data de 24 decembrie, pornind de la 1 grad în noaptea de 19 decembrie.

Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 11 - 15 decembrie.

Citește și
targ craciun
Târg de Crăciun și la Muzeul Satului din București. Copiii au trimis liste Moșului: ”I-am scris că vreau machiajuri”
VIDEO. Zelenski, reacție după discuția dintre Olaf Scholz și Vladimir Putin

Vremea în Crișana

Valorile diurne vor crește de la medii în jurul a 6 grade în prima zi a intervalului, spre 8 grade în zilele de 12 și 13 decembrie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire astfel că maximele vor scădea până spre medii în jurul a 3 grade, în zilele de 16 și 17 decembrie. După ziua de 17 decembrie, valorile diurne vor crește ușor, astfel că în intervalul 18-20 decembrie se vor situa în jurul a 5 grade, în medie, apoi vor scădea treptat până spre 2 grade până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

În ceea ce privește regimul nocturn, în prima săptămână vor exista variații semnificative, astfel că în intervalul 11 – 18 decembrie mediile vor fi cuprinse între -3 și 5 grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra în nopțile de 16 și 17 decembrie, iar cea mai mare valoare în noaptea de 14 decembrie. În ultima săptămână de prognoză, vremea se va răci treptat, astfel că minimele vor coborî spre valori în jurul a -3 grade, în medie în data de 24 decembrie, pornind de la 0 grade în noaptea de 19 decembrie.

Probabilitatea de precipitații va fi mare în perioada 11 -15 decembrie și în 18 decembrie.

Vremea în Transilvania

La începutul intervalului valorile diurne vor crește de la medii în jurul a 4 grade, spre 7 grade în ziua de 12 decembrie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire astfel că maximele vor scădea până spre medii de 1...2 grade, în zilele de 16 și 17 decembrie. După ziua de 17 decembrie, valorile diurne vor crește ușor, astfel că în intervalul 18-20 decembrie se vor situa în jurul a 4 grade, în medie, apoi vor scădea treptat până spre 1 grad până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

În ceea ce privește regimul nocturn, minimele vor crește treptat, de la medii în jurul a -2 grade, în prima noapte a intervalului, spre 3...4 grade în noaptea de 14 decembrie, apoi vor coborî până la -5 grade, în noaptea de 17 decembrie. Ulterior nopții de 17 decembrie, variațiile nu vor fi semnificative, astfel că intervalul 18 – 24 decembrie mediile vor fi cuprinse între -4 și -2 grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra la sfârșitul perioadei de prognoză.

Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 12 -16 decembrie, apoi în zilele de 18 și 19 decembrie.

Vremea în Maramureș

La începutul intervalului valorile diurne vor crește de la medii în jurul a 4 grade, spre 6 grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 12 -14 decembrie. Ulterior, zilei de 14 decembrie vremea va intra într-un proces de răcire astfel că maximele vor scădea până spre medii de 2 grade, în zilele de 16 și 17 decembrie. După ziua de 17 decembrie, valorile diurne vor crește ușor, astfel că în intervalul 18-20 decembrie se vor situa în jurul a 4 grade, în medie, apoi vor scădea până spre 2 grade până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

În ceea ce privește regimul nocturn, minimele vor crește treptat, de la medii în jurul a 0 grade, în prima noapte a intervalului spre 3...4 grade în noaptea de 14 decembrie, apoi vor coborî până spre -4...-3 grade, în nopțile de 16 și 17 decembrie. Ulterior nopții de 17 decembrie, variațiile nu vor fi semnificative, astfel că intervalul 18 – 24 decembrie mediile vor fi cuprinse între -4 și -1 grad, cele mai mici valori urmând a se înregistra la sfârșitul perioadei de prognoză.

Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 12 -15 decembrie, apoi în 18 -24 decembrie.

Vremea în Moldova

Prima săptămână de prognoză va fi caracterizată de alternanțe semnificative de la o zi la alta a mediilor temperaturilor maxime, acestea urmând a se încadra între 2 și 7 grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în zilele de 12, 14 și 18 decembrie. În a doua săptămână tendința valorilor maxime este de scădere treptată, astfel că acestea vor coborî de la medii în jurul a 6 grade în zilele de 19 și 20 decembrie până spre 2 grade în ultima zi a intervalului de prognoză.

În ceea ce privește regimul nocturn, minimele vor crește treptat, de la medii de -4...-3 grade, la începutul intervalului, spre 1...2 grade în nopțile de 14 și 15 decembrie, apoi vor coborî până spre -3...-2 grade, în nopțile de 16 și 17 decembrie. Ulterior nopții de 17 decembrie, variațiile nu vor fi semnificative, astfel că intervalul 18 – 24 decembrie mediile vor fi cuprinse între -3 și 0 grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra la sfârșitul perioadei de prognoză.

Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în zilele de 14 și 15 decembrie, apoi în 18 decembrie.

Vremea în Dobrogea

Valorile termice diurne vor crește de la medii în jurul a 6 grade în prima zi a intervalului de prognoză până spre 12 grade în data de 14 decembrie, apoi vremea se va răci semnificativ, maximele urmând a coborî spre 4...5 grade în 16 și 17 decembrie. Ulterior datei de 17 decembrie temperaturile maxime vor crește până spre 8 grade în ziua de 20 decembrie, apoi treptat vor coborî spre medii în jurul a 5 grade până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

În ceea ce privește regimul nocturn, minimele vor crește de la medii de 0...2 grade, în primele nopți ale intervalului, spre 7 grade în noaptea de 14 decembrie, apoi vor coborî până spre -2 grade, în noaptea de 17 decembrie. Ulterior nopții de 17 decembrie, variațiile vor fi în general nesemnificative, astfel că intervalul 18 – 24 decembrie mediile temperaturilor minime vor fi cuprinse între 0 și 2 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în ziua de 15 decembrie.

Vremea în Muntenia

Valorile termice diurne vor crește de la medii în jurul a 6 grade în prima zi a intervalului de prognoză până spre valori în jurul a 10 grade în perioada 12 -14 decembrie, apoi vremea se va răci semnificativ, maximele urmând a coborî spre 4...5 grade în zilele de 16 și 17 decembrie. Ulterior datei de 17 decembrie, temperaturile maxime vor crește până spre 8 grade, valoare ce va fi de interes pentru perioada 18 -20 decembrie, apoi treptat vor coborî spre medii în jurul a 4 grade până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

În ceea ce privește regimul nocturn, minimele vor crește de la medii de -3...-2 grade, în noaptea de 11 decembrie, spre 3...4 grade în nopțile de 14 și 15 decembrie, apoi vor coborî până spre -4 grade, în noaptea de 17 decembrie. După noaptea de 17 decembrie, variațiile vor fi în general nesemnificative, astfel că intervalul 18 – 24 decembrie mediile temperaturilor minime vor fi cuprinse între -2 și 0 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 14 -16 decembrie.

Vremea în Oltenia

Valorile termice diurne vor crește de la medii în jurul a 6 grade în prima zi a intervalului până spre valori în jurul a 11 grade în ziua de 12 decembrie, apoi vor fi alternanțe notabile de la o zi la alta, urmând ca în perioada 13 -17 decembrie maximele să fie cuprinse între 4 și 8 grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra în zilele de 16 și 17 decembrie. Ulterior zilei de 17 decembrie, temperaturile maxime vor crește până spre 8 grade, valoare ce va fi de interes pentru zilele de 18 și 19 decembrie, apoi vor coborî treptat spre medii în jurul a 5 grade până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

În ceea ce privește regimul nocturn, minimele vor crește de la medii de -2...-1 grad, în noaptea de 11 decembrie, spre 2...3 grade în nopțile de 14 și 15 decembrie, apoi vor coborî până spre -3 grade, în noaptea de 17 decembrie. După noaptea de 17 decembrie, variațiile vor fi în general nesemnificative, astfel că intervalul 18 – 24 decembrie mediile temperaturilor minime vor fi cuprinse între -2 și 0 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 14 -16 decembrie.

Vremea la munte

În prima săptămână de prognoză, mediile maximelor vor fi cuprinse între -4 și 2 grade, cele mai coborâte valori urmând a se înregistra în zilele de 15 și 16 decembrie. În a doua săptămână de prognoză, variațiile de la o zi la alta vor fi în general nesemnificative, maximele urmând a se încadra între -2 și 1 grad.

În ceea ce privește regimul nocturn, minimele vor crește de la medii în jurul a -6 grade, în noaptea de 11 decembrie, spre -1 grad în noaptea de 14 decembrie, apoi vor coborî până spre -9...-8 grade, în nopțile de 16 și 17 decembrie. Ulterior nopții de 17 decembrie, variațiile vor fi în general nesemnificative, astfel că intervalul 18 – 24 decembrie mediile temperaturilor minime vor fi cuprinse între -8 și -6 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 12 -19 decembrie, apoi va fi în creștere spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Reacția lui Jake Paul după ce a fost pălmuit de Mike Tyson la cântarul oficial + Ce a zis Iron Mike
FOTO Reacția lui Jake Paul după ce a fost pălmuit de Mike Tyson la cântarul oficial + Ce a zis Iron Mike
Citește și...
Vremea azi, 11 decembrie 2023. Se încălzește în toată țara: ce temperaturi vor fi
Vremea azi, 11 decembrie 2023. Se încălzește în toată țara: ce temperaturi vor fi

Astăzi cerul rămâne acoperit de nori, vin ploi slabe în Banat și Crișana, va fi lapoviță în Maramureș, Transilvania și Moldova, iar la munte va ninge. În regiunile sudice și în cele estice va fi ceață și izolat se va forma polei.

Târg de Crăciun și la Muzeul Satului din București. Copiii au trimis liste Moșului: ”I-am scris că vreau machiajuri”
Târg de Crăciun și la Muzeul Satului din București. Copiii au trimis liste Moșului: ”I-am scris că vreau machiajuri”

Este vremea tradițiilor de Crăciun și a colindelor. Așa că în târgurile de sezon se simte deja atmosfera de sărbătoare. Nu fac excepție nici unele muzeele din București, unde sunt organizate spectacole și ateliere pentru copii.  

Vremea azi, 10 decembrie 2023. Atmosferă înnorată, dar cu temperaturi în creștere. Cât vor arăta termometrele
Vremea azi, 10 decembrie 2023. Atmosferă înnorată, dar cu temperaturi în creștere. Cât vor arăta termometrele

Duminică, atmosfera rămâne închisă în zonele joase din sudul și estul țării, pe unde revine ceața și o să burnițeze trecător.

Vremea azi, 9 decembrie 2023: Cel mai frumos e la munte. Temperaturile din țară
Vremea azi, 9 decembrie 2023: Cel mai frumos e la munte. Temperaturile din țară

Astăzi astăzi doar pe la munte vedem soarele. În rest, găsim atmosferă închisă, cu înnorări, ceață dimineața, precipitații mixte slabe și condiții de polei.

"Sfârșitul lumii!". O regiune din Mexic se confruntă cu o invazie de lăcuste de proporții biblice, ca pe vremea lui Moise

Persoanele care trăiesc în sud-estul Mexicului au intrat în stare de șoc după ce roiuri uriașe de lăcuste au invadat zona în care trăiesc. Presa locală a evocat pasaje biblice din Exodul și Apocalipsa.

Recomandări
Prețurile din România cresc mai repede decât în orice alt stat din UE. Scumpirile, cauzate de majorările de salarii și pensii
Prețurile din România cresc mai repede decât în orice alt stat din UE. Scumpirile, cauzate de majorările de salarii și pensii

În 2024, România rămâne campioana scumpirilor în Uniunea Europeană. Conform previziunilor Comisiei Europene, țara noastră va încheia anul cu cea mai mare rată a inflației, ceea ce înseamnă că la noi prețurile cresc mai repede decât în orice alt stat UE.

Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului

Premierul Marcel Ciolacu spune că a primit răspuns scris din Ucraina privind interdicţia lui George Simion în această ţară și a făcut public documentul primit de la Kiev.

Povestea unei școli din Buzău care a reușit să reducă abandonul școlar. Cum sunt motivați elevii și părinții lor
Povestea unei școli din Buzău care a reușit să reducă abandonul școlar. Cum sunt motivați elevii și părinții lor

Campania „Deșteaptă-te, România!" ajunge vineri seară la final. În aceste două săptămâni Știrile ProTV au prezentat modele educaționale din țară și din străinătate, promovate de dascăli care susțin excelența.