Vremea azi, 13 august. Prognoza pentru București și țară - maximele ating 34 de grade

Ultima actualizare: 13-08-2020 09:38

Joi avem o amiază călduroasă în mare parte din ţară, iar câteva ploi trecătoare apar prin Meridionali prin dealurile Munteniei şi Olteniei, dar şi prin Transilvania.

Maximele pleacă de la 24 de grade pe litoral şi ajung la 34 de grade prin Lunca Dunării.

Vremea pe regiuni

 

În Dobrogea şi Bărăganul se înteţeşte vântul, temperaturile scad uşor faţă de miercuri, dar, prin Bărăgan, va fi, din nou, foarte cald, cu 32 de grade în termometre. În schimb, pe litoral, maximele nu vor trece de 26 de grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, temperaturile se învârt în jurul a 30/31 de grade. Aici vor fi câţiva nori pe cer, dar nu vor aduce ploi.

În nordul Moldovei şi în Bucovina găsim vreme frumoasă: soare, câţiva nori şi temperaturi agreabile: de la 26 la cel mult 29 de grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, soarele va străluci mai puternic şi va fi ceva mai cald: temperaturile urcă până la 30 de grade Celsius în majoritatea oraşelor.

Şi mai cald va fi în ţinuturile vestice: la amiază, termometrele vor arăta 32 de grade Celsius în zonele de câmpie şi nu sunt anunţate ploi.

În Transilvania, ziua începe cu soare, însă, după-amiaza, se înnorează şi vor apărea câteva ploi trecătoare, mai ales în zona Meridionalilor. Temperaturile se opresc pe la 26 de grade în depresiuni, dar ajung la 30 de grade în vestul provinciei.

Şi în Oltenia ne aşteaptă câteva ploi slabe, în special după-amiaza, în zonele mai înalte. În rest, prindem vreme frumoasă, dar maximele nu mai urca la fel ca în ultimele zile şi se opresc pe la 30/31 de grade.

În ţinuturile sudice avem temperaturi ce se apropie de pragul caniculei prin Lunca Dunării. În schimb, în dealurile Munteniei, maximele nu vor trece de 30 de grade Celsius şi, după-amiaza, apar şi câteva ploi trecătoare.

Vremea în Capitală

 

În Bucureşti, găsim atmosferă însorită, vânt activ, iar după prânz, se face din nou foarte cald. Se ating 33 de grade, la umbră.

Vremea la munte

 

La munte, avem vreme schimbătoare. Dimineaţa, va fi plăcută; în schimb, după-amiaza, pot să aparărea câteva reprize de ploaie.

Vremea pe litoral

 

La mare, se intensifică vântul şi se mai răcoreşte puţin. Va fi, însă, vreme bună pentru plajă, cu temperaturi de 25...26 de grade atât în aer, cât şi în apa mării.

Vremea în țara în următoarele 4 zile

 

Vineri o să fie foarte cald, iar în sud-vest se va resimţi disconfortul termic. În sud şi la munte, vor fi ploi trecătoare; dar noaptea aduce averse consistente în sud-vestul ţării.

Sâmbătă, instabilitatea creşte în vest, sud-vest, în centru şi la munte. Pe aici se mai răcoreşte şi vin ploi torenţiale, cu tunete, fulgere şi vânt intens. În celelalte zone avem încă o amiază toridă.

Duminică, mai rămân câteva averse prin vest, sud-vest şi pe la munte. În rest: găsim vreme frumoasă,

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO