Imagini dramatice. Ploile torențiale au făcut prăpăd în Tulcea

Ultima actualizare: 26-10-2020 20:26

Vijeliile, însoțite de ploi torențiale și grindină, au lovit mai multe localități din Constanța și Tulcea, aflate dimineață, sub un cod portocaliu de vreme rea. În unele locuri, stratul de gheață depășea chiar și o jumătate de metru.

Astfel, mai multe localităţi din județele Constanța și Tulcea se află sub avertizare Cod galben de averse și descărcări electrice, până la ora 09.00.

Este vorba de localitățile Cobadin, Negru Vodă, Topraisar, Chirnogeni, Albeşti, Independenţa, Amzacea, Pecineaga, Mereni, Comana, Cerchezu, Mihail Kogălniceanu, Lumina, Cogealac, Mihai Viteazu, Istria, Săcele, Târguşor, Fântânele şi Grădina din judeţul Constanţa, precum şi în Topolog, Cerna, Casimcea, Dăeni, Ostrov, Peceneaga şi Dorobanţu din Tulcea.

În aceste zone se vor semnala averse ce vor depăşi 35 de litri/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua aspect de vijelie.

Codul portocaliu a fost emis la opt dimineața. 20 de minute mai târziu a început urgia.

O familie din Palazu Mic a încercat să iasă din casa înconjurată de viitura. Însă apa era pretutindeni. Grindina depusă după ploaia scurtă blocase ieşirea din casă.

Bărbat: "A venit puternic, o ploaie torențială care n-am văzut aproape de 60 de ani. A venit cu gheață, a băgat-o toată aici în fața casei. Un metru jumate. A intrat apă și pe ușă și pe geam. Când a venit viitura a venit cu gheaţă aici în curte la omul ăsta, avea un metru jumate a intrat şi pe uşă şi prin geam. Când mi-a dat telefon să vin să salvez nu aveam pe unde ca pe drum apa era de un metru. Când am venit ei scoteau copiii pe geam".

Proprietarul casei inundate: "Paturi, mochete, parchet tot s-a stricat. Am ieșit pe geam prima oară. Am scos-o pe sora mea, pe copii, pe mama și am plecat".

Zeci de localnici au cerut ajutorul pompierilor în momentul în care au văzut că apa le intră în case. Cele mai afectate de furia naturii au fost localităţile Palazu Mic, Cerchezu, Mihai Viteazul şi Năvodari.
 

Cod galben în mai multe județe

 

De asemenea, ANM a emis o avertizare cod galben de ceață valabilă pentru mai multe județe, până la ora 10.00.

Astfel, până la ora 09.00, este cod galben în județele Brăila, Argeş, Gorj, Dolj și Mehedinți.

În județul Brăila (localitățile Brăila, Viziru, Tufești, Chișcani, Vădeni, Traian, Gropeni, Cazasu, Unirea, Tudor Vladimirescu, Siliștea, Frecăței, Tichilești se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse ce vor depăși 25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului.

De asemenea, județele Caraș-Severin, Arad, Timiș, Cluj se află sub avertizare până la ora 10.00.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO