Fenomen spectaculos la Baile Felix. Nuferii de aici au atins proportii impresionante, spre bucuria turistilor

Ultima actualizare: 28-07-2014 07:10

Peisaj de poveste la Baile Felix, unde nuferii au crescut atat de mult anul acesta, incat florile se ridica la peste un metru deasupra apei.

Chiar daca joi vremea a fost mohorata si a plouat, iar turistii nu s-au putut scalda in apele termale ori sta la plaja, tot au avut parte de o zi frumoasa. S-au plimbat pe langa cele trei lacuri cu nuferi, si s-au bucurat de plantele pe care nici obisnuitii locului nu le-au mai vazut vreodata asa de mari.

Nuferii din Baile Felix au fost adusi din delta Gangelui in urma cu mai bine de o suta de ani. Specialistii spun ca anul acesta frumoasele plante au crescut asa de mari datorita conditiilor climatice, in care perioadele insorite au alternat cu cele ploioase.

"E prima data cand vad asa ceva si nici nu suntem de-aici din zona, sunt din zona Resitei, din Caras. Mi se par foarte frumosi", spune o turista.

Acesti romani, plecati in Spania in urma cu 15 ani, au fost fascinati de nuferii infloriti in toata splendoarea:

Reporter: "N-ati mai vazut asa nuferi?"
Turisti romani, veniti din Spania: "Nu, nu, nu. Spectaculosi, frumosi, fara cuvinte, nu avem cuvinte. Avem o tara frumoasa, dar trebuie sa stim sa o promovam, sa vina turistii. Fotografia o punem pe site si pentru romani, si pentru spanioli."

Turistii nu s-au mai oprit din fotografiat cele 3 lacuri cu nuferi, unde isi duc traiul si cateva testoase.

Specialistii spun ca turistii se mai pot bucura de frumoasele plante cu inflorescente roz inca doua-trei saptamani.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO