Barbatul care a lovit o femeie pe trotuar, la Lugoj, apoi a abandonat-o, pledeaza vinovat


Ultimul update: Sambata 21 Septembrie 2013 07:13
Data publicarii: Miercuri 18 Septembrie 2013 12:53
Categorie: Vest

 Judecatoria Lugoj a prelungit cu 60 de zile mandatul de arestare preventiva a lui Alin Faur, desi in ultimul termen care a avut loc marti, 17 septembrie, barbatul a pledat vinovat la toate acuzatiile aduse de procurori.

 Soferul care a condus fara a avea permis si fiind sub influenta bauturilor alcoolice in momentul in care a accidentat femeia de 54 de ani, este judecat pentru ranirea grava a acesteia si parasirea locului accidentului.

Teribilul accident s-a petrecut in 3 iunie. Alin Faur se afla la volanul unui autoturism pe o strada din Lugoj, cand, la un moment, a tasnit cu viteza dintr-o curba si a intrat pe trotuar, unde a izbit in plin o femeie. Imediat dupa impact, a abandonat masina care a ramas blocata intre un stalp si o casa si s-a facut nevazut impreuna cu alti pasageri care se aflau in masina sa. Victima a ajuns la clinica de traumatologie din Timisoara cu rani grave la picioare si la cap.

Accidentul a fost surprins de o camera de luat vederi din zona, iar din imagini se vede cum soferul, impreuna cu ceilalti pasageri au iesit din masina si au abandonat victima ramasa inconstienta pe trotuar. La cateva zile dupa accident, soferul a fost arestat, iar autoritatile l-au trimis in judecata la sfarsitul lunii august.

Avocatii victimei au cerut instantei pedepsirea cu inchisoare de pana la 7 ani a soferului si aplicarea unui spor maxim de pedeapsa, de pana la 5 ani.

„Am solicitat ca proba in procesul penal efectuarea unei expertize traumatologice care sa stabileasca numarul zilelor de ingrijiri medicale, dar mai ales ce infirmitati a suferit clienta noastra, in urma accidentului. (...) La termenul din 17 septembrie, judecatorul a admis efectuarea expertizei ale carei rezultate speram sa le avem la urmatorul termen, din 15 octombrie", a spus Catalin Vlad, avocatul care reprezinta victima in procesul penal.

Dupa accident, femeia lovita a fost internata in spital cu rani severe la cap, la piciorul drept si a suferit mai multe operatii dificile. Potrivit avocatilor, dupa finalizarea procesului penal, victima se va constitui parte civila si va cere de la autorul accidentului daune morale si despagubiri pentru cheltuielile medicale si de recuperare.

Primul termen de judecata al barbatului care a lovit o femeie pe trotuar, la Lugoj, a fost amanat
Soferul din Lugoj care a lovit o femeie pe trotuar ar putea plati daune de 1 milion de euro victimei
VIDEO PROTVPLUS.RO