VIDEO. Operatiune dramatica de salvare. O iapa cazuta in canal a fost salvata cu ajutorul unui caine

29-08-2013 11:43


 Operatiune dramatica de salvare in aceasta dimineata, la Timisoara. O iapa lasata nesupravegheata a cazut intr-un canal al carui capac fusese furat.

 Norocul bietului animal a fost un caine care se plimba prin parc si care nu s-a dezlipit de langa el pana ce acolo nu a venit stapanul. Acesta a sunat la 112 si mai multe echipaje de pompieri, medici veterinari si de la politia locala au venit in zona. De-abia dupa doua ore au reusit sa scoata iapa din canal. Era plina de rani si slabita.

Cel mai probabil, iapa Stela a cazut azi-noapte in canal. A alunecat cu picioarele din spate prin gura de canal descoperita. S-a zbatut, insa nu a avut cum sa iasa pentru ca gaura era foarte ingusta.

Joky, un caine de patru ani, a fost salvarea iepei cazute in canal. Patrupedul a stat nemiscat langa gura de canal, iar proprietarul care a vazut ca nu mai vine acasa, a plecat sa il caute. L-a gasit langa canal.

Gigi Lusa, proprietarul cainelui: “Capacul de canal a fost furat si iapa a cazut acolo. Cred ca de azi noapte e acolo, saraca”.

Pentru pompieri, misiunea a fost extrem de dificila. Au trebuit sa taie mai multi copaci, iar mai apoi, cu ajutorul unui excavator, au ridicat placa groasa de beton care acoperea canalul.

Pentru ca iapa se zbatea din rasputeri, un medic veterinar i-a facut un tranchilizant. Pompierii au coborat apoi in canal si au legat animalul cu mai multe chingi pentru a-l putea scoate.

Intr-un final, si-a facut aparitia si proprietarul calului, un localnic din zona.

Ioan Gaina, proprietarul calului: “Eu l-am legat aseara si dupa aia nu stiu ce s-a intamplat. L-am cumparat acum cateva saptamani”.

Barbatul se va alege cu o amenda de 3000 de lei pentru ca si-a lasat animalul nesupravegheat.
 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO