VIDEO SPECTACULOS. A fost lansat primul film care promoveaza Timisoara

28-08-2013 17:02


A fost realizat primul film oficial de prezentare al orasului. Un videoclip de doua minute si jumatate a fost lansat astazi pentru a promova Timisoara din punct de vedere turistic, dar si pentru a convinge oamenii de afaceri ca merita sa investeaca aici.

Desi pe retelele de socializare circula mai multe videoclipuri despre Timisoara, reprezentantii primariei sustin ca acesta este “primul film oficial”. Ei motiveaza acest lucru pentru ca celelalte au fost realizate de timisoreni, iar acesta a fost lansat chiar de catre primarie.

Filmul dureaza doua minute si treizeci de secunde si cuprinde imagini spectaculoase din oras. Protagonistii sunt oameni simpli, suprinsi in diferite ipostaze, mergand la lucru, plimbandu-se pe bicicleta sau sarutandu-se intr-un parc.

Pentru a obtine cele mai bune imagini, realizatorii acestui film au folosit o macara, au filmat cu o drona, au folosit cadre subacvatice, precum si de tipul timelapse.

Filmul a fost realizat ca o invitatie de a descoperi si admira Timisoara de catre turisti, dar si de catre propriii cetateni. Un oras viu, vibrant, modern, atragator atat din punct de evdere al afacerilor, cat si din punct de vedere al turismului, un oras pentru care principalul avantaj sunt oamenii, cei care dau atmosfera placuta, proaspata si tanara”, au transmis reprezentantii primariei.

Bugetul total al filmului s-a ridicat la suma de 3.500 de euro si a fost acoperit in mare parte din sponsorizari. Filmul va fi prezentat in premiera in strainatate la Maastricht, cand va fi semnat un acord de cooperare culturala intre Timisoara pe de-o parte si alte trei orase europene, pe de alta parte.

VIDEO PROTVPLUS.RO