Investiţii fără cap și autorități incapabile. Rețeta prin care ne batem joc de Dunăre, la "România, te iubesc"
Investiţii fără cap, porturi distruse, politicieni şi şefi de instituţii care nu fac mare lucru. Este o reţetă prin care noi românii ne batem joc de Dunăre, o comoară care în alte ţări le aduce bani mulţi ungurilor, austricilor, nemţilor.
La noi, nu se poate. Duminică, la emisiunea "România, te iubesc" coboram cu barca pe bătrânul fluviu şi vorbim despre toate aceste situaţii.
Românii i-au spus Danubius, un zeu al fluviilor, o întindere de ape, care străbate 10 state, o comoară în jurul căreia trăiesc acum mai bine de o sută de milioane de oameni. La noi sunt gurile ei care se varsă în mare, la noi străbate 1075 de km şi am putea să profităm din plin. Din păcate, de mai bine de 20 de ani noi n-am făcut mare lucru pentru ea.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Primul port în care ne oprim duminică, la"România, te iubesc" este Moldova Veche. O clădire de un albastru şters tronează pe mal. A costat mai bine de 2 milioane de euro şi stă nefolosită.
Şi astfel de clădiri mai sunt pe dunăre. Bani mulţi cheltuiţi aiurea.
Duminică, mergem şi în birourile celor care răspund de Dunăre. Răzvan Tămâian este secretar de stat şi conduce sectorul naval. În opt luni a fost într-un singur port pe Dunăre. La Corabia.
Aici, mai multe silozuri stau blocate de la începutul anului pentru că vapoarele nu mai ajung la ele. Este un loc întreţinut de autorităţile statului.
Duminică descoperim peisaje de vis şi locuri ascunse în mijlocul Dunării. Ne oprim şi în cel mai urat port de pe tot fluviul. La Turnu Măgurele, un loc în care autorităţile au cheltui 500.000 de euro pe un studiu de fezabilitate. Degeaba.
Mergem şi în amonte în ţări în care oamenii au înţeles valoarea Dunării, o îngrijesc şi fac bani de pe urmă ei. Durnstein, este un oraş din Austria în care toată lumea trăieşte de pe urmă turiştilor care vin să vadă locul. Într-una din case, Sieglinde vinde bolvani adunaţi de pe Dunăre.
Duminică vedem şi care sunt avantajele transportului pe apă.
Cât am putea să câştigăm din Dunăre dar şi cine sunt responsabilii care de ani buni stau neclintiţi în scaune fără să facă nimic aflaţi duminică, la "România, te iubesc".
Sursa: Pro TV
Etichete: romania, dunare, autoritati, alex dima, un fluviu de prostie,
Dată publicare:
30-09-2017 18:42