Un primar a modernizat 37 km de drum în Apuseni. Câţi turişti vin acum în satul său
Au investit în dezvoltarea infrastructurii şi au deschis astfel către lume o zonă de o frumuseste aparte în vârful Munţilor Apuseni. Vorbim despre autorităţile din Gârda de Sus, judeţul Alba.
La peste 1000 de metri altitudine, în sălbăticia Munţilor Apuseni, turiştii veniţi din toată lumea descoperă peisaje uimitoare şlefuite de natură. Acum, accesul în zona este uşor, pentru că autorităţile au înţeles potenţialul locului şi au cheltuit 6 milioane de euro în modernizarea a 37 de kilometri de drum, în sălbăticie. Înainte, cei interesaţi aveau de mers pe jos peste o oră cu rucsacul în spate.
Un tânăr a lucrat în Suedia aproape 3 ani, însă când a văzut că lucrurile se schimbă a decis să se întoarcă acasă şi să se ocupe de turism. Acum are clienţi chiar şi din Arabia Saudită, Mexic şi Statele Unite.
Sorin Bite, proprietar pensiune: "Acum cu maşina în 10-15 minute eşti în centru. A crescut fluxul de turişti care vin să viziteze zona Apusenilor şi Gheţarul de la Scărişoara. Am investit în turism deoarece am considerat că este cam singură oportunitate în această zonă."
Alţi 8 kilometri de drum urmează să fie modernizaţi.
Marin Varciu, primar Gârda de Sus: „Creăm un circuit turistic al Apusenilor până în vârf de munte ca să viziteze toate obiectivele natural şi culturale care le avem în această zonă. În total sunt 45 de km de drum."
Gheţarul de la Scărişoara, Peştera Poarta lui Ionele sau vârful Călineasa abia aşteaptă să îşi spună poveştile.
Cei care nu au investit în pensiuni îi atrag pe turişti cu bunătăţi din fructe de pădure. Preţurile la cazare pornesc de la 80 de lei şi pot ajunge la 150 de lei.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!