Un drum de 37 de km a crescut turismul la Ghetarul de la Scarisoara. Cat costa o noapte de cazare in zona Garda
Atunci cand autoritatile isi dau interesul si reactiile oamenilor sunt pe masura. Asa se face ca turismul a crescut in muntii Apuseni dupa ce a fost usurat accesul cu 37 de kilometri de drum.
In anii trecuti, la celebrul Ghetar de la Scarisoara, dar si la pesterile din zona, abia ajungeau 5 mii de persoane, insa acum numarul lor depaseste lejer o suta de mii. Pe drumurile serpuite care urca pana la o mie de metri, turistii pot admira milioane de branduse. Aceasta este zona Garda, aflata la peste o suta de kilometri de Alba Iulia.
Alegeri 2024
20:16
„Șocată”, presa interanțională se chinuie să înțeleagă de ce România a virat către extrema dreapta. Singurele urale, din Est
20:15
Cum au trăit candidații la prezidențiale seara primului tur. Ciolacu, declarații despre unul dintre unul dintre „finaliști”
20:13
De ce l-au votat atât de mulți români pe Călin Georgescu. „A exploatat o anxietate colectivă într-un mod deosebit de pervers”
19:56
„Secretul” lui Călin Georgescu. Cum a reușit să răstoarne toate calculele și să câștige primul tur al alegerilor
Pe langa ghetarul de la Scarisoara multi vor sa vada Pestera de la Vartop sau Poarta lui Ionele.
Zona este tot mai aglomerata de cand autoritatile au asfaltat 37 de kilometri.
Turist: "Inainte lasam masinile in garda, luam rucsacul in spate si mergeam cam doua trei ore pana la ghetar. Si acum ajungem mult mai usor. Asa s-au dezvoltat si cabanele, odata cu infrastructura, si agroturismul."
Investitia in infrastructura a fost de 6 milioane de euro.
O noapte de cazare porneste de la 80 de lei pentru o camera.
Nicu Gliglor, proprietarul unei pensiuni: "Numarul turistilor a cresut cu 80%, avem din Romania, Europa si Arabia saudita."
Localnicii sunt multumiti pentru ca le-au crescut veniturile.
Autoritatile spun ca si-au primit lectia de la oaspetii straini care ani la rand au venit, au vazut si au cerut drumuri mai bune.