Străinii vin în România să muncească la fermă. Impresia unor turiști din Israel
Este zarvă în ferme şi prin vii, iar cei care îşi doresc un concediu activ pot da o mână de ajutor. Vacanţă la ţara poate fi o idee în aceste zile frumoase de toamnă.
Cei interesaţi sunt puşi de gazde la treabă: la curăţat grajdul, mulsul vacilor, întorsul fanului ori pregătirea vinului.
Turiştii de la o podgorie din Dealul Mare, judeţul Prahova, sunt puși să își pregătească propriul vin.
După toată agitaţia din Bucureşti este necesară o vizită în natură înconjurată de atâta vie. Pentru o astfel de experiență turiştii plătesc 32 de euro.
În stupina lui Nea Gheroghe din Simon, judeţul Braşov, turiştii primesc lecţii de apicultură. Tot la această fermă turiştii pot culege zmeură dar şi mere aromate. Pe dealurile mărginite de Bucegi şi Piatra Craiului, scosul vacilor şi oilor la păscut este o reală plăcere.
Pentru două nopţi, un cuplu plăteşte 600 de lei, bani în care sunt incluse cazarea şi 3 mese pe zi.
În satul Prod din judeţul Sibiu păşim pe tărâmul cailor. Acolo, soţii Vîrgolici au transformat o fostă plantaţie de hamei într-o minunată fermă şi pensiune pentru cei pasionaţi de călărie. Au amenajat şi 6 camere de oaspeţi.
Un grup de turişti din Israel au rămas impresionaţi de caii blânzi, dar şi de locul de poveste. Unul dintre aceștia a declarat: „Să mergi la o fermă, să ai grijă de cai, să îi teseli poate fi într-adevăr ceva diferit pentru un turist hightech din NewYork''.
O zi de călărie costă 380 de lei, iar dacă vreţi să petreceţi un weekend prelungit plătiţi 900 de lei.