Turiștii de pe litoral, plimbați de hotelieri prin Delta Dunării și la cetățile din Dobrogea
Există excursii interesante, de o zi, pentru turiştii aflaţi la mare. Hotelierii şi agenţiile de turism îşi tentează oaspeţii cu incursiuni în Delta Dunării sau la cetăţile din Dobrogea, cu opriri la cherhanale şi crame cunoscute.
Cei care vor să treacă graniţa, pot vizita şi Castelul Reginei Maria, de la Balcic.
Pentru 220 de lei de persoană, turiştii sunt preluaţi de la hotel şi conduşi până la Murighiol. De acolo sunt îmbarcaţi în şalupele localnicilor din Delta Dunării. Expediţia pe canale durează în jur de trei ore. Printre excursionişti echipa Știrile ProTv i-a întâlnit și pe niște estonieni în faţa cărora pelicanii s-au dat în spectacol. Pentru ei barcagiul a reuşit să gaseascasi întinderi de apă pline de nuferi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Turist: „Este fantastic, absolut fantastic. Natura este minunată, iar apa la fel, îmi plac şi păsările."
Turistă: „Îmi plac foarte mult florile de pe apă şi păsările, care au apărut astăzi."
Turistă: „Îmi doream să ajung aici să văd totul, este frumos."
Excursia în Deltă se încheie la un restaurant cu specific pescăresc. Turiştii străini s-au bucurat din plin de mujdei pe pâine.
Dacă iubiţi istoria, mergeţi la cetatea Histria aflată la 65 de km de Constanţa pe malul lacului Sinoe. Rezervaţi-vă cel puţin două ore pentru un tur.
John, turist din Germania: „E chiar impresionant, este foarte mare, foarte veche, este dintr-o eră îndepărtă, datează din alte timpuri, ale grecilor şi romanilor."
Paul, turist: „Îmi place istoria şi chiar am vrut să văd aceste ruine, mi se par foarte interesante, pentru că au fost foarte bine păstrate."
Chiar lângă cetate, puteţi face un popas la o cherhana. Borşul de peşte, icrele şi plachia sunt cele mai cerute preparate.
Tot în zonă găsiţi crame renumite, dar şi Biserica Îngropată. Puteţi continua către lacul Sinoe, iar din localitatea Mihai Viteazu aveţi acces la Grindul Lupilor - arie ecologică. Către Fântânele puteţi vizita rezervaţia de broaşte ţestoase, după care vă continuaţi drumul spre sud, către Cheile Dobrogei.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!