Ploile torențiale au făcut prăpăd în Grecia. Zeci de turiști români, blocați de viitură. ”Am ajuns într-un coşmar”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 28 Iunie 2018 07:26
Categorie: Stiri externe

Ploile puternice din Grecia s-au extins miercuri seară şi în alte zone frecventate de turişti. Mai mulţi români au filmat cum apele au distrus străzile din staţiunile în care se aflau.

După ce ploile torenţiale au făcut prăpăd în suburbiile Atenei şi în Halkidiki, inundaţii puternice au ajuns şi alte zone frecventate de turişti. Câţiva români au acum maşinile stricate după ploaia de miercuri noapte, alţii au rămas fără acte, după ce maşinile le-au fost luate de ape.

Ministerul de Externe îi anunţă pe românii care întâmpină probleme Grecia că pot solicita asistență consulară, sunând la Ambasada României din Atena.

Ploile au continuat miercuri noapte în Grecia şi în zona continentală. Imaginile sunt grăitoare. În Nea Urasna mașinile au fost luate de apă şi mulţi turişti s-au trezit că nu au cu ce să să se întoarce în ţară, după ce autoturismele au fost inundate şi s-au stricat. Ploi puternice au surpat şosele şi au doborât poduri.

Ploile torenţiale au provocat inundaţii devastatoare în mai multe regiuni de pe coasta estică a Greciei. Şuvoaiele au provocat distrugeri inclusiv în staţiunile frecventate de turiştii români. Melinda Luca a plecat în vacanţă în Salonikiou din Sithonia - Halkidiki împreună cu soţul şi cu fiica lor.

E dezastru, e dezastru. Probabil toată apa a venit de pe dealuri şi s-a format o viitură foarte, foarte puternică, a măturat absolut tot ce înseamnă curtea hotelului, noi am fost foarte norocoşi având în vedere că am stat puţin mai sus”, a transmis Melinda Luca, turist român în Grecia.

O familie din Arad a fost mutată în toiul nopţii într-un alt hotel, situat la 50 de km distanţă.

La ora 11 jumate noaptea ne-au bătut în uşă şi-au zis să ne facem bagajele, că vin autocarele să ne ia la alt hotel pentru că suntem în pericol. Copiii n-au înțeles ce se întâmplă, de ce trebuie să plece în mijloc de noapte”, au transmis aceștia.

Puhoaiele au măturat totul în cale, inclusiv maşini şi mobilierul teraselor de pe plajă. Apele au smuls copaci din rădăcini, au inundat case, curţi şi magazine.

Două familii de români au fost prise de ape pe drum, neavând ce să fac în hotel s-au dus în oraşele vecine şi au rămas blocați pe drum. I-au dus pompierii la hotel, autoritățile au intervenit foarte bine. Am ajuns într-un coşmar, din păcate, dar important e ca toată lumea e bine”, a mai transmis Melinda Luca.

Situaţia a fost chiar mai gravă în mică localitate Mandra, de la vest de Atena. Şuvoaie venite de pe versanţi au transformat şoselele oraşului în râuri furibunde. Aceeşi zonă a fost lovită de inundaţii devastatoare şi în noiembrie, anul trecut, când 20 de oameni şi-au pierdut viaţa. Oficialii eleni au spus atunci că de vină pentru dezastru este terenul şi felul în care a fost construit oraşul, dar şi slaba pregătire în caz de dezastru. În ciuda promisiunilor primite de la guvern, nimic nu s-a schimbat de atunci.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Tulcea, pe urmele Veneției, însă doar la capitolul nivelul apei de pe străzi
Tulcea, pe urmele Veneției, însă doar la capitolul nivelul apei de pe străzi
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cernobîl, după 3 decenii
Locul de pe Terra unde nivelul radiațiilor e de 1000 de ori mai mare decât la Cernobîl
Sentința primita de El Chapo în Statele Unite
Bătaie brutală pe o plajă în Barcelona. 10 turiști s-au atacat cu pumni și picioare. VIDEO
Proiectul care leagă creierul uman de computer. Anunțul făcut de Elon Musk
Atac armat într-un restaurant, cel puțin 3 diplomați turci au fost uciși
Experiment: Orașul care a înlocuit transportul în comun cu Uber
Politie Londra
Decizia luată în cazul unui bărbat care a intrat cu mașina în pietoni, la Londra
Duterte, nou atac la adresa Amnesty Internațional: „Nu îi voi răspunde unui caucazian”
Jihadiștii ISIS îndeamnă la noi atacuri, într-o țară grav afectată în trecut de atentate
Doi bărbați construiau în garaj replici de Ferrari și Lamborghini. Cu cât le vindeau apoi
Chin zilnic pentru 50 de copii, ca să ajungă la școală. De ce sunt băgați în saci de plastic
Noi imagini cu Florin Morariu, în timpul atacului terorist din Londra. VIDEO