Ploile torențiale au făcut prăpăd în Grecia. Zeci de turiști români, blocați de viitură. ”Am ajuns într-un coşmar”

Ultimul update: Joi 28 Iunie 2018 13:53
Data publicarii: Joi 28 Iunie 2018 07:26
Categorie: Internaţional

Ploile puternice din Grecia s-au extins miercuri seară şi în alte zone frecventate de turişti. Mai mulţi români au filmat cum apele au distrus străzile din staţiunile în care se aflau.

După ce ploile torenţiale au făcut prăpăd în suburbiile Atenei şi în Halkidiki, inundaţii puternice au ajuns şi alte zone frecventate de turişti. Câţiva români au acum maşinile stricate după ploaia de miercuri noapte, alţii au rămas fără acte, după ce maşinile le-au fost luate de ape.

Ministerul de Externe îi anunţă pe românii care întâmpină probleme Grecia că pot solicita asistență consulară, sunând la Ambasada României din Atena.

Ploile au continuat miercuri noapte în Grecia şi în zona continentală. Imaginile sunt grăitoare. În Nea Urasna mașinile au fost luate de apă şi mulţi turişti s-au trezit că nu au cu ce să să se întoarce în ţară, după ce autoturismele au fost inundate şi s-au stricat. Ploi puternice au surpat şosele şi au doborât poduri.

Ploile torenţiale au provocat inundaţii devastatoare în mai multe regiuni de pe coasta estică a Greciei. Şuvoaiele au provocat distrugeri inclusiv în staţiunile frecventate de turiştii români. Melinda Luca a plecat în vacanţă în Salonikiou din Sithonia - Halkidiki împreună cu soţul şi cu fiica lor.

Peste 3.200 de salvatori mobilizaţi în judeţele vizate de codurile de vreme rea

E dezastru, e dezastru. Probabil toată apa a venit de pe dealuri şi s-a format o viitură foarte, foarte puternică, a măturat absolut tot ce înseamnă curtea hotelului, noi am fost foarte norocoşi având în vedere că am stat puţin mai sus”, a transmis Melinda Luca, turist român în Grecia.

O familie din Arad a fost mutată în toiul nopţii într-un alt hotel, situat la 50 de km distanţă.

La ora 11 jumate noaptea ne-au bătut în uşă şi-au zis să ne facem bagajele, că vin autocarele să ne ia la alt hotel pentru că suntem în pericol. Copiii n-au înțeles ce se întâmplă, de ce trebuie să plece în mijloc de noapte”, au transmis aceștia.

Puhoaiele au măturat totul în cale, inclusiv maşini şi mobilierul teraselor de pe plajă. Apele au smuls copaci din rădăcini, au inundat case, curţi şi magazine.

Două familii de români au fost prise de ape pe drum, neavând ce să fac în hotel s-au dus în oraşele vecine şi au rămas blocați pe drum. I-au dus pompierii la hotel, autoritățile au intervenit foarte bine. Am ajuns într-un coşmar, din păcate, dar important e ca toată lumea e bine”, a mai transmis Melinda Luca.

Situaţia a fost chiar mai gravă în mică localitate Mandra, de la vest de Atena. Şuvoaie venite de pe versanţi au transformat şoselele oraşului în râuri furibunde. Aceeşi zonă a fost lovită de inundaţii devastatoare şi în noiembrie, anul trecut, când 20 de oameni şi-au pierdut viaţa. Oficialii eleni au spus atunci că de vină pentru dezastru este terenul şi felul în care a fost construit oraşul, dar şi slaba pregătire în caz de dezastru. În ciuda promisiunilor primite de la guvern, nimic nu s-a schimbat de atunci.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Tulcea, pe urmele Veneției, însă doar la capitolul nivelul apei de pe străzi

Tulcea, pe urmele Veneției, însă doar la capitolul nivelul apei de pe străzi

VIDEO PROTVPLUS.RO

Benjamin Netanyahu Donald Trump

Netanyahu a laudat ”poziţia fermă” a lui Trump asupra Iranului

Gigantul reclamat că încurajează tinerii să mănânce nesănătos cu o campanie controversată

Statele Unite au aprobat primul medicament care tratează malaria

Băiețel, atacat cu acid chiar în fața mamei sale: ”Ce i-ai făcut copilului meu?”

Iranul răspunde amenințărilor lui Trump: ”Este un război psihologic”

Mesut Ozil și-a anunțat retragerea de la națională. ”Când câștig sunt german, când pierd sunt imigrant”

atac toronto

Momentul în care atacatorul din Toronto a deschis focul asupra unui restaurant. VIDEO

Cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată pe teritoriul Japoniei. Sunt peste 44 de morți

Motivul pentru care un specialist în securitate cibernetică primește cereri pentru asasinate

O americancă a născut în toaleta unui fast-food. Cadoul proprietarilor pentru bebeluș

Atac armat în Toronto, soldat cu 2 morți și 13 răniți. Imaginile surprinse de martorii tragediei

Trump, amenințare explozivă pentru Iran: ”Veți suferi consecințe pe care puțini le-au suferit vreodată”