Turismul revine la viață în România. Ce pregătesc hotelierii pentru perioada următoare

Ultima actualizare: 31-05-2020 19:34

Turismul revine de luni la viață. Va fi o dezmorțire treptată pentru că nu doar proprietarii afacerilor sunt obligați să se adapteze, ci și pentru că oamenii trebuie să recapete curaj.

La malul mării, sunt deschise aproximativ o sută de hoteluri. Pensiunile din Ardeal stau bine și ele. În schimb, în Poiana Brașov, o singură unitate de cazare e funcțională.

În Mărginimea Sibiului, spre Păltiniş, sunt aşteptaţi turiştii care visează la un colţ de rai, unde să se relaxeze. Cu sufletul la gur, unii au furat startul.

Cei dornici să îmbine vacanţa cu o lecţie de istorie pot alege satul săsesc Bazna, aproape de Mediaş. Bisericile fortificate și priveliștea de basm sunt atuurile zonei.

Cornel Posea, proprietar pensiune: "Avem o rezervare începând de luni, ne bucurăm mult de ea, sperăm că lumea va mai veni şi sperăm că de weekendul urmatăr se anunţă mai multe rezervări."

În locuri mult mai populare, precum Poiana Braşov, oferta la cazare va fi săracă în prima zi de relaxare din turism.

Momentan în Poiana Braşov un singur hotel este deschis. În celalatle unităţi de cazare se fac ultimele pregătiri, astfel încât noile reglementari să fie respectate.

Administratorii hotelurilor au ales să amâne deschiderea sezonului. Încă nu erau pregătiți corespunzător.

Gabriel Roşca, manager al unui hotel din Poiană Braşov: "O să fie un segment pe site unde clientul să poată să îşi facă check in-un singur online, lucrăm la el, să îl simplificăm pentru a nu avea în contact direct recepţionerul cu clientul."

La malul mării, în schimb, o sută de hoteluri ar urma să-și deschidă porțile de mâine. Abia din week-end-ul cu Rusaliile e aștepat primul val de turiști.

Reprezentanţii Asociației Naționale a Agențiilor de Turism spun că la mijlocul săptămânii viitoare am putea căpăta un orizont mai larg asupra direcției în care va merge industria în acest an.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO