Vidra, un loc cu peisaje de poveste, perfect pentru vacanţa de vară

Ultima actualizare: 30-05-2020 19:42

Dacă nu v-ați făcut încă planuri de vacanță și visați la peisaje de poveste, dar aproape de casă, puteți da o fugă până în Apuseni, la Vidra.

Aici vă așteaptă căsuțe de lemn, în apropierea izvoarelor. Aerul curat, liniștea, dar și distanța socială sunt garantate.

La mai puțin de 90 de km de Alba Iulia, stă ascunsă între munți Vidra, o localitate spiritul Țării Moților se simte la fiecare pas.

Cum turiștii au lipsit în ultimele luni, proprietarii pensiunilor s-au întrecut în meșteșug, și au primenit casele în care abia așteaptă oaspeți.

Lia Varciu - proprietar pensiune: "Am creat mai multe colțișoare de intimitate, mese puse în aer liber unde pot să stea să servească masa asigurând distanțarea socială. Ăentru perioada de vară este rezervată pensiunea în proporție de 90%, am rezervări față de anul trecut mult mai multe, cel puțin cu 40%".

Familiile cu copii mici, mai ales, se pot caza în căsuțele-butoi.

Pajiștile de un verde proaspăt și căderile de apă din luminișuri dau farmecul de neegalat al zonei.

Localnică: "Există zone în care ne putem relaxa departe de restul lumii, unde putem bea un pahar de apă limpede de izvor. Sunt amenajate diferite locuri în care putem păstra distanța social, mese, foișor, frumoasa terasă de vară".

Există soluții și pentru o vacanță mai scurtă. Explorarea zonei cu ATV-ul.

Claudia Pogan - proprietar pensiune: "După fiecare deal este o altă poveste. Sus, după munte se află un sat părăsit, sunt puține pensiuni și foarte multe zone minunate unde pot să se plimbe".

Iar aerul curat deschide pofta de mâncare. Cozonacul cu brânză, copt pe vatră și păstrăvul rumenit la grătar sunt doar câteva din bunătățile zonei.

O noapte de cazare în zona pleacă de la 80 de lei.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO