Stațiunile din sudul litoralului românesc nu sunt pregătite să primească turiști

Ultima actualizare: 31-05-2020 21:51

Dacă în nordul litoralului patronii hotelurilor sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile, în sud, acolo unde sunt stațiunile frecventate mai mult de familiile cu copii și de pensionari, patronii abia au început amenajările.

Abia în a doua jumătate a lunii iunie stațiunile din sudul litoralului românesc ar putea fi gata pentru oaspeți.

Chiar dacă accesul pe plajele turistice este permis de la 1 iunie, administratorii plajelor din Eforie Nord nu se grăbesc să deschidă sezonul. Deocamdată, în sudul litoralului nu au fost amenajate umbrelele și sezlongurile, dar asta și pentru că majoritatea hotelurilor se vor deschide după 15 iunie.

În nord, în schimb, patronii s-au grăbit să pună în practică noile reguli, valabile de la 1 iunie, chiar dacă au avut doar 4 zile la dispoziție pentru asta. Turiștii și angajații trebuie să păstreze distanța, astfel încât riscul ca noul virus să strice sezonul estival să fie cât mai mic.

Majoritatea plajelor din Constanța și Mamaia sunt pregătite pentru a primi turiști pe litoral. Iar toate șezlongurile și umbrelele sunt amplasate corespunzător noilor reglementări.

Mulți turiști au ajuns încă de duminică la malul marii, în mare parte în Mamaia.

Turist: "Nu vă pot descrie cum a fost ca după așa o perioadă. După feeling-ul pe care îl am nu mai plec. Vedem după ce se termină tot ce se întâmplă acum în lume".

Luni, în prima zi de vară, pe litoral vor fi 21 de grade, iar vremea bună va ține toată săptămâna, fiind anunțate până la 28 de grade Celsius la malul marii.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO