Turism în vreme de pandemie. Ce fac proprietarii de pensiuni pentru a nu falimenta
În Săptămâna Mare, în pensiunile şi hotelurile cândva pline ochi bate vântul. Ca să nu intre în faliment, proprietarii încearcă să îşi păstreze turiştii fideli. Aşa că le pregătesc coşuri pline cu produse de Paşte şi le trimit prin curieri.
Proprietarii unei pensiuni din Arieşeni au regândit totul, chiar la cererea clienţilor. Aşa că le-au pregătit cozonaci umpluţi din belşug cu nucă, pâine coaptă pe vatră, prăjituri şi brânzeturi autohtone.
Şi la o fermă din Cobor, judeţul Braşov, până de curând era plin. Acum, ca să-şi poată plăti angajaţii, oamenii adună ouă, legume la care adăugă borcanele cu gem din cămară. Coşurile care costă cel puţin 100 de lei ajung la oameni din Braşov şi Făgăraş.
Alegeri 2024
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
Lucrurile stau la fel şi în Bucovina. Personalul a fost trimis în şomaj tehnic, iar pierderile sunt estimate la peste 90%.
Anișoara Groza, proprietara pensiune: "În momntul ăsta le punem la dispoziţie cozonacii moldoveneşti, pasca din Bucovina, prăjiturile făcute de noi. Ne pregătim cu sarmalele. Avem deja făcut două tăvi, apoi începem tranşarea mielului."
O mică băcănie din centrul Sibiului, plină de peşte proaspăt sau afumat, zacuscă, gemuri şi brânzeturi - a rămas deschisă doar pentru localnici. Însă faimosul păstrăv poate ajunge şi mai departe.
Chiar dacă numărul muşteriilor a scăzut drastic, preţurile sunt aceleaşi de anul trecut.