Ținuturile fermecătoare din inima Transilvaniei. Gastronomia și arhitectura îi fascinează pe turiști
Toamna este un prilej foarte bun să ieşiţi în natură ca să descoperiţi locuri mai puţin umblate. Recomandarea noastră este un ţinut fermecător din inima Transilvaniei, unde istoria, gastronomia și arhitectura țes împreuna o poveste fascinantă.
Este vorba despre localităţile Bazna şi Mediaş, unde puteţi petrece câteva zile în care să vă odihniţi fără să vă plictisiţi.
Turiştii cazaţi în acesta pensiune din Bazna dau o mână de ajutor la prepararea conservelor pentru iarnă. Pentru ei nu e munca, e distracţia pe care o căutau în acest sejur.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Mădălin Mălan, turist: "Am ajutat cu tot ce a trebuit, partea de tocat legume, partea de curăţat legume iar acum partea cea mai frumoasă, partea de fierbere şi apoi pusul la borcan. Îmi aduce aminte de copilărie alături de bunici şi viaţă de la ţară."
Satul Bazna are o mulţime de locuri încă neexplorate pe care turiştii le pot descoperi. Într-o fostă fabrică de cărămizi s-au produs cândva pavaje care înfrumuseţează acum Roma. Au rămas intacte cuptoarele uriaşe ascunse sub o movilă de pământ.
Cornel Posea, proprietar pensiune: "Viaţa la ţară, atmosfera acesta rurală, cred că acesta face în primul rând farmecul zonei, liniştea"
La doar 18 km depărtare de Bazna descoperim oraşul Mediaş, o adevărată encicopedie de arhitectură . O plimbare la pas vă dă ocazia să descoperiţi cafenele şi restaurante cochete risipite în centrul istoric .
Feri Teglaș, bloger și fotograf: "Acesta este un veritabil muzeu în aer liber format din turnuri şi fortificaţii medievale, ansamblul fraciscan cu biserica evanghelică, alei şi străduţe care găzduiesc diverse simboluri."
Turist: "Mi s-a spus că toate clădirile sunt din timpuri medievale, este foarte interesant pentru că toate detaliile spun istoria locului şi orginea lui."
Turnul Trompeților este mândria localnicilor! Înalt de aproape 70 de metri, s-a înclinat, în timp, din cauza terenului şi a unei erori de cosntructie.
Viorel Ștef, muzeograf: "Ca orice oraş medieval şi la noi avem legendele locale, iar cea legată de Turnul Trompeţilor, celebrul nostru turn, una dintre ele spune că comunitatea Mediasului la sfârșitul evului mediu, când şi-a înălţat turnul bisercii Sf Margareta, au vruit să-l înalţe atât de sus încât să atingă cerul. Iar asta a atras asupra lor pedeapsa divină, turnul înclinându-se într-o parte iar şi-au oprit construcţia."
Dacă poposiţi în zonă, păstraţi-vă timp şi pentru satele săseşti din jurul Mediasului: La doar câţiva kilometri găsiţi deja celebrul Biertan şi şi frumosul Alma Vii. Treceţi în itinerariu bisericile fortificate dar şi gospodăriile săseşti unde "masa şi casa" păstrează încă autenticitatea moştenirii păstrate de sași.