Stațiunile de pe litoral în care turiștii au cheltuit cei mai mulți bani

Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Joi 21 Septembrie 2017 22:56
Categorie: Travel

Deşi vara nu a început promiţător, sezonul estival 2017 a ieşit până la urmă pe plus. 400 de milioane de euro au lăsat turiştii pentru cazare, mâncare şi distracţie pe litoralul românesc.

 

Interesant este că oamenii au preferat apartamentele de vacanţă în detrimentul hotelurilor. Oficial, peste un milion apar în documente, însă autorităţile admit că cifra reală a oaspeţilor a fost cu 40 la sută mai mare.

Fără să pună la socoteală turiştii care s-au cazat la negru ori la cort, mai ales în Costineşti, Eforie, Vama Veche şi 2 Mai, responsabilii din turism anunţă că numărul celor care au fost în vara pe litoral a fost cu 12 procente mai mare decât anul trecut. Turiştii au cheltuit, în medie, câte 180 de euro pe zi pentru cazare şi tot atât pentru mâncare, bătură şi distracţie.

Cristian Bârhășescu, președinte asociația Litoral Delta Dunării: "S-au cheltuit peste 200 de miloane de euro numai în achiziţia de pachete turistice. Discutăm numai de zona oficială. Știm că 50% din unităţile de cazare nu sunt clasificate, aşa că ar trebui să dublăm suma la pachete ne ducem spre 500 de milioane doar pentru pachete turistice şi activiati adiacente."

Băutura perfectă pentru plajă. Cercetătorii români au creat un soi unic în lume

În 2017, lovitura au dat-o proprietarii de apartamente de vacanţă din Mamaia Nord şi Năvodari. Cererea pentru camerele oferite de ei a fost mai mare că la hoteluri.

Dovadă că afacerile le merg bine stă faptul că zona este în continuă dezvoltare, iar în apropierea plajei de la Năvodari se construieşte masiv.

Blocurile cu apartamente de închiriat au fost la mare căutare anul acesta şi asta pentru că turiştii au putut să se cazeze mai mulţi şi astfel şi-au putut împărţi cheltuielile. Preţul mediu pentru o noapte de cazare a fost de 100 de euro.

Mariana Guruianu, manager hotel: "Am avut un sezon foarte bun, turişti români şi străini, în număr ceva mai mare decât anul trecut. Deja avem soliciatri pentru anul viitor, avem şi câteva rezervări. Tarifele pot oscila între 65 de euro la începutul sezonul până la 200 de euro pentru apartament cu două dormitoare şi living."

Creşterea numărului de turişti pe litoral a fost stimulată şi de zborurile directe care au legat Iaşiul, Clujul şi Timişoara de Constanţa.

Aurelian Marin, expert în turism: ''Dacă ar fi să ne facem calcule, fiecare zbor 120, asta înseamnă cam 700 de turişti pe săptămâna, deci vreo 10 mii de turişti veniţi cu avionul, vara această."

Ca în fiecare an, cei mai mulţi bani au rămas în Mamaia şi Vama Veche, dar Venus şi Eforie sunt din ce în ce mai apreciate.

Prețuri mici și vreme caldă pe litoral. ”E mult mai frumos decât vara”

Prețuri mici și vreme caldă pe litoral. ”E mult mai frumos decât vara”

VIDEO PROTVPLUS.RO

ponton

Un ponton din Mamaia, destinat persoanelor cu dizabilităţi, loc de plajă pentru turişti. FOTO

"Ţinutul Vulcanilor", locul din România unde se fac safari-uri

Cât costă un sejur pe Valea Prahovei. Vilele oferă pachete speciale pentru îndrăgostiți

Electric Castle a adus prosperitate în Bonțida: "Mi-am construit casă. E mană cerească festivalul ăsta”

Harta cherhanalelor de pe litoralul românesc devenite obiective turistice: ”Luăm tot ce scot pescarii și gătim pe loc”

Afacerile înfloritoare dezvoltate în Băile Tușnad. Prețurile la cazare și mâncare

litoral

Problemele de care se lovesc românii care vor să meargă cu animalele în vacanță pe litoral

Răspunsul unui turist din Mamaia la întrebarea: Ce părere ai despre cei care fură din camera de hotel?

Lecții de caiac, în parcurile din Capitală: „Adrenalină și emoții”

Harta "comorilor" subacvatice. Locurile unde Marea Neagră rivalizează cu insulele grecești

Zilele din săptămână când prețurile pe litoral scad cu 25%. ”Clienţii pot găsi tarife mai bune ”

Zeci de mii de tineri petrec în cea mai ieftină stațiune de pe litoral. Prețurile la mâncare