„Perla Moldovei” își recapătă strălucirea de altădată
Odată cunoscută drept "Perla Moldovei", staţiunea Slănic Moldova, din judeţul Bacău, începe încet-încet să îşi recâştige titlul.
În locul ruinelor de odinioară au fost ridicate hoteluri şi pensiuni moderne, dotate cu piscine şi jacuzzi. În plus, spun hotelierii, tinerii par din ce în ce mai atraşi de turismul autohton.
Turiştii veniţi să-şi petreacă vacanţa la Slănic Moldova, au găsit acolo o adevărată oază de linişte şi de relaxare.
Situat la numai o oră şi jumătate de Bacău, oraşul reprezintă o alternativă bună pentru cei interesaţi să facă mişcare. Principalele puncte de atracţie sunt izvoarele cu apă minerală, dar şi traseele montane.
Şi la restaurante, turiştii sunt primiţi că nişte adevărate vedete, iar de pe mese nu lipsesc, în special, bucăţelele tradiţionale.
Hotelierii s-au asigurat şi ei că ţin pasul cu turiştii, din ce în ce mai tineri.
Andra Filip, hotelier: "Am descoperit beneficiile acestei staţiuni, după care ne-am hotărât să investim. Am achiziţionat o vilă în care am investit în jur de o jumătate de milion de euro."
Mihai Gospodin, adminstratorul unui hotel: "Media de vârstă a turistului român a scăzut undeva la 35-40 de ani. E un lucru încurajator pentru că tineretul s-a săturat de ofertele de afară low cost."
Autorităţile locale promit să investească şi mai mult în staţiune, mai ales că au reuşit recent să obţină drepturile de administrare a izvoarelor minerale.