Sibiul se pregătește să devină Capitală Gastronomică europeană: „O idee minunată”
Sibiul va fi în 2019 Regiune Gastronomică Europeană, iar toți cei care vor ajunge în zonă se vor bucura de evenimente care vor îmbina cultură cu bucătăria.
O primă repetiție cu public a avut deja loc în weekend, când peste o sută de bucătari au gătit bunătăți ardelenești, săsești și ungurești în mai multe localități din județ.
Vedeta zilei a fost acest taur din rasa Angus, pentru care bucătarii au pregătit din timp proțapul uriaş, iar focul nu s-a stins până la asfinţit.
Alegeri 2024
08:35
Românii stabiliți în Ungaria au votat la o secție din Arad. „Trebuie ca cineva să aducă o schimbare radicală în țară”
08:06
Noapte albă pentru președinții secțiilor de votare. Sacii cu voturi au început să ajungă la birourile electorale după ora 1
08:00
Cele mai căutate cuvinte în DEX după ce Călin Georgescu a ieșit pe primul loc în urma rezultatelor provizorii
07:58
Ce se întâmplă cu marii învinși ai alegerilor prezidențiale. Geoană se retrage, Ciucă este așteptat să își dea demisia
Radu Zărnescu, chef: „Încă nu am făcut un taur atât de mare, astfel că a trebuit să ne pregătim tehnic în spatele acestui show.2500-2600 de porţii."
Pofticioşii care au ajuns la Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului au urmărit întregul proces, iar la final s-au bucurat de rezultat.
Cuplu: „Nu am văzut un proţap aşa mare niciodată şi am văzut câteva în viaţa mea. E bun din punct de vedere culinar, gustos."
Tânără: „Sunt venită din Italia în vacanţă, prietenul meu este italian şi a rămas foarte plăcut impresionat de aşa ceva."
Cei care nu au avut răbdare şi au vrut să îşi astâmpere foamea au avut de unde alege.
Turist: „Am încercat carnea de vită cu cartofi, berea şi totul a fost gustos."
Turistă din Bolivia: „E foarte bună, îmi place, dar îmi place mai mult gulaşul."
Turist: „E minunat, o ideea minunată să promovezi lucrurile locale. Clădirile şi bisercile sunt peste tot, dar mâncarea şi cultura sunt mereu identitatea locală."
Tot în aer liber s-a gătit şi în centrul Sibiului. Acolo, alţi bucătari iscusiţi au reinterpretat reţete vechi.
Demonstraţii culinare au avut loc şi în alte zone din judeţ - toate aceste evenimente fiind o avanpremieră a programului „Sibiu, Capitală Gastromică Europeană 2019".
Alin Chipăilă, preşedinte Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu: „Un exercițiu gustos pentru a vedea care sunt lucrurile care trebuie îmbunătățite, inclusiv pe partea de gastronomie, gusturile trebuie educate."
Bugetul estimat pentru organizarea evenimentelor de anul viitor se ridică la peste opt milioane de euro.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!