Sibiul se pregătește să devină Capitală Gastronomică europeană: „O idee minunată”

×
Codul embed a fost copiat

Sibiul va fi în 2019 Regiune Gastronomică Europeană, iar toți cei care vor ajunge în zonă se vor bucura de evenimente care vor îmbina cultură cu bucătăria.

O primă repetiție cu public a avut deja loc în weekend, când peste o sută de bucătari au gătit bunătăți ardelenești, săsești și ungurești în mai multe localități din județ.

Vedeta zilei a fost acest taur din rasa Angus, pentru care bucătarii au pregătit din timp proțapul uriaş, iar focul nu s-a stins până la asfinţit.

Radu Zărnescu, chef: „Încă nu am făcut un taur atât de mare, astfel că a trebuit să ne pregătim tehnic în spatele acestui show.2500-2600 de porţii."

Pofticioşii care au ajuns la Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului au urmărit întregul proces, iar la final s-au bucurat de rezultat.

Citește și
Neamt la timisoara
Răsfăț culinar pentru turiștii care ajung la Timișoara: „Brânza de oaie e delicioasă”
Cele 14 cuvinte scrise de Cristian Tudor Popescu, imediat după ce Călin Georgescu a ajuns pe primul loc în rezultatele parțiale ale alegerilor prezidențiale

Cuplu: „Nu am văzut un proţap aşa mare niciodată şi am văzut câteva în viaţa mea. E bun din punct de vedere culinar, gustos."

Tânără: „Sunt venită din Italia în vacanţă, prietenul meu este italian şi a rămas foarte plăcut impresionat de aşa ceva."

Cei care nu au avut răbdare şi au vrut să îşi astâmpere foamea au avut de unde alege.

Turist: „Am încercat carnea de vită cu cartofi, berea şi totul a fost gustos."

Turistă din Bolivia: „E foarte bună, îmi place, dar îmi place mai mult gulaşul."

Turist: „E minunat, o ideea minunată să promovezi lucrurile locale. Clădirile şi bisercile sunt peste tot, dar mâncarea şi cultura sunt mereu identitatea locală."

Tot în aer liber s-a gătit şi în centrul Sibiului. Acolo, alţi bucătari iscusiţi au reinterpretat reţete vechi.

Demonstraţii culinare au avut loc şi în alte zone din judeţ - toate aceste evenimente fiind o avanpremieră a programului „Sibiu, Capitală Gastromică Europeană 2019".

Alin Chipăilă, preşedinte Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu: „Un exercițiu gustos pentru a vedea care sunt lucrurile care trebuie îmbunătățite, inclusiv pe partea de gastronomie, gusturile trebuie educate."

Bugetul estimat pentru organizarea evenimentelor de anul viitor se ridică la peste opt milioane de euro.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Gigi Becali, „turbat“ după primele rezultate la prezidențiale: candidatul pe care l-a călcat în picioare
Gigi Becali, „turbat“ după primele rezultate la prezidențiale: candidatul pe care l-a călcat în picioare
Citește și...
Motivul pentru care se va închide restaurantul unde se prepară 900 de porții de supă cu taieței zilnic
Motivul pentru care se va închide restaurantul unde se prepară 900 de porții de supă cu taieței zilnic

Dispare o tradiție din patrimoniul culinar al Hong Kong-ului.

Răsfăț culinar pentru turiștii care ajung la Timișoara: „Brânza de oaie e delicioasă”
Răsfăț culinar pentru turiștii care ajung la Timișoara: „Brânza de oaie e delicioasă”

Timişoara intră în rândul oraşelor care îşi întâmpină turiştii cu pieţe pline de bunătăţi locale. Agenţiile au început să organizeze tururi la cererea străinilor.

Festival culinar în Sibiu. Vedetele: pita de casă și pasta de jumări
Festival culinar în Sibiu. Vedetele: pita de casă și pasta de jumări

Piaţa Mare din Sibiu găzduieşte în aceste zile un festival culinar, iar cei 40 de bucătari care participă îi aşteaptă pe vizitatori cu sute de preparate.

Care este cel mai bun restaurant din România, potrivit ghidului Gault et Millau
Care este cel mai bun restaurant din România, potrivit ghidului Gault et Millau

Cele mai bune restaurante din România au fost notate şi introduse într-unul dintre cele mai importante ghiduri culinare din lume.

Recomandări
Alegeri prezidențiale, turul 1. Rezultate provizorii: Georgescu pe primul loc, luptă strânsă între Ciolacu și Lasconi
Alegeri prezidențiale, turul 1. Rezultate provizorii: Georgescu pe primul loc, luptă strânsă între Ciolacu și Lasconi

Cu peste 99% dintre secții numărate, candidatul independent Călin Georgescu este pe primul loc în rezultatele parțiale publicate de AEP. Georgescu are peste 2 milioane de voturi și un avans detașat.

Referendumul inițiat de Nicușor Dan a fost validat. Prevederile pot fi aplicate după ce sunt incluse într-un proiect de lege
Referendumul inițiat de Nicușor Dan a fost validat. Prevederile pot fi aplicate după ce sunt incluse într-un proiect de lege

Referendumul inițiat de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a trecut testul de încredere al cetățenilor. Peste 40% dintre bucureștenii cu drept de vot s-au prezentat la urne relaxați, peste pragul de validare!

Nicolae Ciucă, după rezultatele provizorii: Este un eşec pe care trebuie să îl asumăm toată echipa de conducere a PNL
Nicolae Ciucă, după rezultatele provizorii: Este un eşec pe care trebuie să îl asumăm toată echipa de conducere a PNL

Candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, Nicolae Ciucă, a declarat că rezultatul obţinut în primul tur al alegerilor prezidenţiale este un "eşec" care trebuie asumat de el şi de întreaga echipă de conducere a partidului.