Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019: seară dedicată creșterii oilor
Cea de-a treia seară din deschiderea programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 a fost dedicată celei mai vechi și prolifice activități din Mărginimea Sibiului, și anume creșterea oilor.
Cei prezenți au văzut cum arată o stână și s-au bucurat de cele mai bune bucate făcute din lapte de oaie, brânză de burduf și telemea, dar și tocănițe lângă o mămăligă caldă și baloșul aburind.
Toate ispitele culinare au fost gătite de bucătari iscusiți, după rețete din bucătăria ciobănească.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Două sute de turiști au poposit la stâna de la poalele munților Cindrel. Aici, gazdele i-au întâmpinat cu plăcinte calde, pită de casă cu sare și țuică fiartă.
-"Ce înseamnă rețeta de la stână?
-Să va spun secretul. O amestecătură de brânzeturi și lactate. Adică ce lapte are ciobanul, jinchita, topește brânzeturile în unt"
Iar mâncărurile tradiționale au stat la loc de cinste.
Chivuță Pampu: "Aici gătim plăcinte cu brânză, originale de la Gură Răului. Acum le umplem cu brânză, apoi trecem la copt și le servin calde."
Radu Zarnescu: "Cărnaturile legate de carnea de oaie, salamuri, pulpă de miel umplută și făcută la cuptor, rece."
Turiștii s-au lăsat cuceriți de bucățele și tradițiile din zona Sibiului.
Turist: "Mâncarea este foarte gustoasă, atmosfera plăcută, cred că ar trebui să vină cât mai mulți oameni din țară aici."
"Știi ce este admirabil? Să vezi tradițiile și cultura. Pentru noi mâncarea și cultură sunt împreună, nu le putem separă."
Organizatorii spun că programul este abia la început și promit experiențe de neuitat.
Eugen Iordănescu, reprezentatant consorțiu Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019: "Vor fi evenimente mari, în toate cele 4 sezoane, vom avea 2 de iarnă. Gusturile Primăverii, Verii și Toamnei, cu câte un mare eveniment de 2-3 zile, etalon, în mai multe părți ale județului și cu câteva sute de evenimente asociate."
City break-urile cu tema culinară vor fi și ele în oferta turistică din acest an, cu accent pe ideea că Sibiul are gust.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!