Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019: seară dedicată creșterii oilor

Ultimul update: Joi 14 Februarie 2019 10:01
Data publicarii: Joi 14 Februarie 2019 07:47
Categorie: Travel

Cea de-a treia seară din deschiderea programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 a fost dedicată celei mai vechi și prolifice activități din Mărginimea Sibiului, și anume creșterea oilor.

Cei prezenți au văzut cum arată o stână și s-au bucurat de cele mai bune bucate făcute din lapte de oaie, brânză de burduf și telemea, dar și tocănițe lângă o mămăligă caldă și baloșul aburind.

Toate ispitele culinare au fost gătite de bucătari iscusiți, după rețete din bucătăria ciobănească.

Două sute de turiști au poposit la stâna de la poalele munților Cindrel. Aici, gazdele i-au întâmpinat cu plăcinte calde, pită de casă cu sare și țuică fiartă.

-"Ce înseamnă rețeta de la stână?
-Să va spun secretul. O amestecătură de brânzeturi și lactate. Adică ce lapte are ciobanul, jinchita, topește brânzeturile în unt"

Iar mâncărurile tradiționale au stat la loc de cinste.

Chivuță Pampu: "Aici gătim plăcinte cu brânză, originale de la Gură Răului. Acum le umplem cu brânză, apoi trecem la copt și le servin calde."

Radu Zarnescu: "Cărnaturile legate de carnea de oaie, salamuri, pulpă de miel umplută și făcută la cuptor, rece."

Turiștii s-au lăsat cuceriți de bucățele și tradițiile din zona Sibiului.

Turist: "Mâncarea este foarte gustoasă, atmosfera plăcută, cred că ar trebui să vină cât mai mulți oameni din țară aici."

"Știi ce este admirabil? Să vezi tradițiile și cultura. Pentru noi mâncarea și cultură sunt împreună, nu le putem separă."

Organizatorii spun că programul este abia la început și promit experiențe de neuitat.

Eugen Iordănescu, reprezentatant consorțiu Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019: "Vor fi evenimente mari, în toate cele 4 sezoane, vom avea 2 de iarnă. Gusturile Primăverii, Verii și Toamnei, cu câte un mare eveniment de 2-3 zile, etalon, în mai multe părți ale județului și cu câteva sute de evenimente asociate."

City break-urile cu tema culinară vor fi și ele în oferta turistică din acest an, cu accent pe ideea că Sibiul are gust.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Bucătari puşi să gătească două feluri de mâncare cu doar 1 euro. Ce a rezultat
Bucătari puşi să gătească două feluri de mâncare cu doar 1 euro. Ce a rezultat
VIDEO PROTVPLUS.RO
masca venetia
Ritual reînviat de turişti, în Veneţia. De ce poartă măşti în această perioadă
Turiști atrași de faleză de vremea caldă. Când se întorc temperaturile negative pe litoral
Stațiunile de la munte atrag tot mai mulți turiști străini: ”E frig, dar e foarte frumos”
Rochii strălucitoare și măști în București. Atmosferă de carnaval "ca la carte"
A început faimosul Carnaval de la Veneția. Imagini spectaculoase, ca în filme
Sportul care atrage turiștii la munte, la fel ca schiatul. Cât costă un zbor cu parapanta
turistica
Sporturi extreme și plimbări cu sania trasă de câini, la munte. Cât plătesc turiștii
Se caută angajați pentru hoteluri pe litoral. Cât poate câștiga un bucătar
Valentine's Day, sărbătorită cu muzică populară de românii din Spania. "Verde foaie lată"
Surpriza de care vor avea parte turiștii care ajung joi la Castelul Bran
Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019: seară dedicată creșterii oilor
Bucătari puşi să gătească două feluri de mâncare cu doar 1 euro. Ce a rezultat