Număr record de accidentări pe pârtie. Soluția este doar pe hârtie


Ultimul update: Luni 11 Februarie 2019 19:47
Data publicarii: Luni 11 Februarie 2019 17:50
Categorie: Stiri Turism

2019 a început cu un număr record de accidentări pe pârtie, anunţă îngrijoraţi salvamontiştii. Principala cauză ar fi supra-aglomerarea pârtiilor, astfel încât până în data din calendar au avut lor peste 2000 de intervenţii.

Ar fi nevoie de extinderea domeniilor schiabile, spun salvatorii, dar pentru asta sunt necesare investiţii majore, aşa că, din păcate, cele mai multe soluţii rămân doar pe hârtie.

Săptămâna trecută când copiii au fost în vacanţă salvamontiştii au primit peste 700 de apeluri. Pârtiile au fost extrem de aglomerate şi aproape jumătate dintre accidentari au fost dintre cele grave.

În Poiana Braşov, de exemplu, sunt 25 de km de părtii de care s-au bucurat zilnic în jur de 5000 de oameni. Din 2007 autorităţile locale încearcă extinderea domeniului schiabil cu 10 km cu coborâre în Râşnov, însă abia anul acesta spera să termine documentaţia, iar de la anul să înceapă lucrările.

Discuţiile despre domeniul schiabil Padina-Pestera durează de peste 15 ani şi sunt şi acum fără rezultat. Autorităţile spun că n-au găsit finanţare pentru cei 40 de km de pârtie pe 4 versanţi. 25 de milioane de euro costa numai un sector de 5 km lungime.

Şi în Făgăraş o mare staţiune de schi de-a lungul Transfagarasului a rămas doar în faza de intenţie. Ar fi vorba de 150 de km de pârtie care implică 4 primării diferite.

Guvernul a anunţat în 2017 că ar aloca fondurile dacă ar fi făcută documentaţia, dar edilii spun că nu au bani de consultanţi şi proiectare.

În Sinaia, în schimb, în această vară încep lucrările la 3 părtii noi şi un teleschi. Autorităţile au pus deja la bătaie 200.000 de euro.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

O mamă a cheltuit 1.000 de euro pe vacanţa de 4 zile la munte. Copil:
Viețile copiilor de pe pârtie, puse în pericol de monitorii de schi. Justificarea acestora
Pățania unui adolescent care s-a aventurat pe o pârtie închisă din Azuga
VIDEO PROTVPLUS.RO