Bucătari puşi să gătească două feluri de mâncare cu doar 1 euro. Ce a rezultat
Sibiul a demonstrat marţi seară încă o dată că merită titlul de Regiune Gastronomică Europeană. După ce a primit oficial ștacheta, în curtea Academiei Forțelor Terestre s-au întins mese îmbelșugate.
Bucătarii iscusiți i-au aşteptat pe oaspeți cu bucate alese, care mai de care mai ispititoare. Dar au fost provocați și să hrănească o mie de oameni cu câte două feluri care să coste doar un euro.
Un taur din rasa Angus de 230 de kilograme a fost pregătit de bucătari cu mare atenţie. Şi cu multă răbdare.
Însă nu doar proţapul a atras toate privirile. Specialiştii s-au întrecut în bunătăţi şi, în scurt timp, un miros ispititor a învăluit curtea academiei militare din Sibiu.
Cei prezenţi cu greu au putut rezista în faţa bucatelor - cârnaţi, muşchi afumat, piept de raţă, felurite brânzeturi, dar şi preparate aburinde.
Bucătarii au fost nevoiţi să se încadreze într-un buget de un euro pentru fiecare porţie formată din cele două feluri de mâncare.
Chiar şi farfuriile, făcute din tărâţe, au fost comestibile. Iar tacâmurile folosite sunt reciclabile.
Maratonul culinar va continuaa cu o cină la stână - cu mămăliga şi brânza, smântâna şi pastramă, cârnaţi şi oaie la proţap. Masa se va întinde nu departe de poalele munţilor Cindrel. Programul evenimentelor culinare îl găsiţi pe site-ul Regiunii gastronomice Europene Sibiu, dar şi pe site-ul www.sibiu.ro.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!