Șantier fără sfârșit în zona Mamaia Nord - Năvodari. Plajă în zgomot de bormaşină

Ultima actualizare: 14-07-2020 19:53

Cei care au în plan să își petreacă vacanța în Mamaia Nord- Năvodari vor avea o vară plină de încercări.

De câțiva ani, zona este în plină dezvoltare, însă asta înseamnă un șantier fară sfârșit. În aceste condiții, turiștii sunt obligați să suporte norii de praf și să evite gropile imense. În replică, cei din primăria Năvodari spun că au dat amenzi.

În Mamaia Nord, pe fășia dintre unitățile de cazare și faleză nu există asfalt. Cu alte cuvinte, cei care își lasă acolo mașinile nu știu daca mai pot pleca după câteva ore.

Oamenii insistă totuși pentru că în zonă plaja este lată și are cel mai fin nisip de pe litoral. În plus, apa nu este adâncă.

Frumusețea locului piere atunci când ești nevoit să treci prin șantierul care durează deja de ani buni. Turiștii ocolesc hârtoapele și se strecoară printre utilajele grele.

Femeie: „Este șantier și nu prea ai pe unde să mergi pentru că sunt prea multe pietre pe jos, sunt foarte multe mașini care circulă pe aici. În rest ne rupem papucii până aici ca să ajungem la plajă și ne bucurăm de mare”.

Mașinile lasă în urmă nori de praf, iar atmosfera de vacanță e spartă de zgomot de picamăr sau de bormașină.

Bărbat: „E deplorant, e foarte urat și drumul acesta care este plin de mașini, zici că este autostradă. După părerea mea trebuie să fie mai mult pentru pietoni acest drum”.

Bărbat: „Deocamdată ne conformăm situației și mergem înainte.”

Șantierul interminabil din stațiunea Mamaia Nord, dar și de la Mamaia Sat, situat pe malul lacului Siutghiol, a fost abordat și de Inspectorul Pro, în urma cu doi ani. Florin Chelaru, primarul din Năvodari, cel care administrează zona, a evitat atunci să ofere explicații.

Acum responsabilii din primărie au explicat că în sezonul estival sunt puțini cei care au voie să lucreze pe șantiere. Ceilalți au primit numai anul acesta 62 de amenzi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO