Asa arata viitorul in turism. Insula care va deveni cea mai mare statiune ecologica din lume
Un vechi vis de-al lui Marlon Brando, un adevarat monstru sacru al cinematografiei, e pe cale sa se indeplineasca. Actorul era proprietarul unei insule intregi in Tahiti si isi dorea sa faca acolo cea mai mare statiune ecologica din lume.
La aproape 8 ani de la moartea sa, un dezvoltator ii indeplineste visul. Iar multe dintre inovatiile tehnice folosite se bazeaza pe ideile lui Brando.
Marlon Brando s-a indragostit pe Tahiti in timp ce filma ''Revolta de pe Bounty'', dar povestea a continuat si dupa aceea.
''Marlon Brando a iubit tara aceasta de la inceput, iar insula a cumparat-o in 1966. Si-a dorit ca acest loc sa fie protejat'', a declarat Laurent Darcy, Pacific Beachcomber.
E vorba despre Tetiaroa, o insula de 7 kilometri lungime. Un dezvoltator imobiliar construieste acolo un complex cu 35 de vile numit ''The Brando'', care va fi cea mai ecologica statiune de lux din lume.
''Scopul proiectului este sa foloseasca 100% energie din surse regenerabile'', sustine Laurent Darcy.
Adica energie solara si ulei de cocos pe post de combustibil. Dar cea mai ambitioasa parte a proiectului este un sistem de racire a cladirilor cu apa de mare.
''Sub picioarele mele este conducta subacvatica aflata la cea mai mare adancime din lume. Inainteaza in mare cam doi kilometri si jumatate, apoi coboara pana la o adancime de 950 de metri'', spune Barbara Dreaver, corespondent CNN.
A fost ideea lui Marlon Brando, iar Tetiaroa este primul loc din lume care o pune in aplicare.
''El ne-a propus sa vedem daca putem folosi aceasta noua tehnlogice numita SWAC, adica aer conditionat pe baza de apa de mare'', a declarat Richard Bailey, presedinte Pacific Beachcober.
Insula va gazdui si o organizatie non-profit care se va ocupa de proiecte de mediu, asa cum si-a dorit actorul.