Ocna Sibiului, locul de basm unde legendele locului vorbesc de balauri cu 12 capete
Cine nu şi-a făcut încă planuri pentru vacanța de 1 Mai este invitat la Ocna Sibiului. Denumită și "Litoralul Ardealului", stațiunea își întâmpină oaspeții cu lacuri cu apă sărată și locuri pline de verdeață.
Norocoșii se pot caza într-un conac vechi și pot afla de la localnici povești fantastice cu uriași și un balaur cu 12 capete.
Ca să ajungeţi pe "Litoralul Ardealului", mergeţi până la Sibiu iar de aici ţineţi drumul încă 17 kilometri până în Ocna Sibiului. Aflată la o altitudine de 400 de metri, staţiunea este mărginită de dealuri împădurite. Mai multe lacuri cu apă sărată şi un complex balnear cu ştranduri îi îmbie pe turişti la răsfăţ.
Ocna Sibiului era comparată în perioada interbelică cu celebra Karlovy Vari, dar staţiunea a pălit după Revoluţie, când băile de sare şi de nămol au fost abandonate.
Însă în ultimii ani, conştienţi de potenţialul uriaş al locului, mai mulţi oameni de afaceri au investit 5 milioane de euro în refacerea zonei.
Până la jumtatea lunii mai, accesul la lacuri, plaja şi duşuri este gratuit.
Ionuț Costea, administratorul complexului: ”Apa are acum undeva la 20 grade la 10 cm adâncime şi treptat apa se încălzeşte până la 1m jumătate, unde are chiar 45 de grade. Sarea pe parcursul extrasezonului s-a depus şi se produce fenomenul e heliotermie."
La câţiva kilometri depărtare, în localitatea Orlat, turiştii găsesc un loc pitoresc, plin de legende. Bătrânii locului spun că la începuturi uriaşii ar fi făcut dealurile şi pădurile din jur, iar un balaur stătea într-o peşteră din zonă.
În zonă, turiştii pot găsi cazare într-un conac ridicat deasupra unor vechi temniţe.
O noapte de cazare cu mic dejun costă în zonă cel mult 250 de lei.