Obiective turistice în Estonia. Ce poți să vizitezi în Tallinn și împrejurimi

Estonia obiective turistice
Shutterstock

Estonia este situată în nordul Europei, de-a lungul Mării Baltice, și are aproximativ 1,3 milioane de locuitori. Tallinn, capitala Estoniei, se află pe coasta Mării Baltice, la numai aproximativ 60 de kilometri la sud de Helsinki, peste Golful Finlandei.

Populația din Tallinn este de aproximativ 435.000 de locuitori. Alte orașe mai mari sunt Tartu, Narva și Pärnu. Limba oficială este estona. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor vorbesc, de asemenea, fie rusa, fie engleza sau ambele.

Generalități despre Estonia

Estonia este o țară plată, cu o suprafață de 45.226 de kilometri pătrați. Estonia are multe insule - cele mai mari sunt Saaremaa și Hiiumaa. Cele două insule sunt locuri obișnuite de vacanță în Estonia. Cel mai înalt punct al țării, Suur Munamägi se află în sud-estul colinar și atinge 318 metri deasupra nivelului mării. Țara are peste 1.400 de lacuri naturale și artificiale.

Estonienii au rezistat vikingilor, danezilor, suedezilor și rușilor înainte de secolul al XIII-lea. În 1346, danezii, care dețineau nordul Estoniei, au vândut pământul Cavalerilor Teutoni din Germania, care dețineau deja Livonia. Cavalerii teutoni i-au redus pe estonieni la servitute. În 1526, suedezii au preluat controlul.

Citește și
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei
Estonia obiective turistice

După 1721, când Rusia a succedat Suediei ca putere conducătoare în temeiul Păcii de la Nystad, estonienii au fost supuși unei duble sclavii - balții și oficialii țariști. Opresiunea a durat până în ultimele luni ale Primului Război Mondial, când Estonia și-a obținut în cele din urmă independența după un război victorios (1918-1920).

Însă, la scurt timp după începerea celui de-al Doilea Război Mondial, națiunea a fost ocupată de trupele rusești și încorporată ca a 16-a republică a URSS în 1940. Germania a ocupat națiunea din 1941 până în 1944, când a fost recucerită de sovietici.

Estonia și-a declarat independența față de Uniunea Sovietică în 1990. A urmat rezistența sovietică, dar Uniunea Sovietică a recunoscut statutul de națiune estoniană la 6 septembrie 1991. A urmat aderarea la ONU la 17 septembrie. Noua națiune independentă a îmbrățișat reformele pieței libere. Alimentate de investițiile străine, progresele au continuat. În 2004, Estonia a devenit membră a UE, precum și a NATO.

Estonia încorporează moștenirea autohtonă cu aspectele culturale nordice și europene principale. Datorită istoriei și geografiei sale, cultura Estoniei a fost influențată de tradițiile diferitelor popoare finice, baltice, slave și germanice din zona adiacentă, precum și de fostele puteri dominante - Suedia și Rusia.

Astăzi, societatea estoniană încurajează libertatea și liberalismul, descurajând puterea centralizată și corupția.

Cum ajungi în Estonia din România 

Cel mai rapid mod de a ajunge în Estonia din România este prin avion. Majoritatea zborurilor vor avea ca destinație principală Aeroportul Internațional din Tallinn, capitala Estoniei. Există mai multe companii aeriene care operează zboruri între diverse orașe din România și Tallinn.

O altă opțiune este să mergi până în Helskini cu avionul și ajungi în Tallinn pe apă. Călătoria nu durează mai mult de o oră și jumătate și este una cu adevărat inedită.

Alte variante includ autocare turistice pe ruta București – Ucraina – Polonia – Lituania – Letonia – Estonia. Totuși, acestea vor fi nevoite să ocolească Ucraina, fiind zonă de război.

Aeroporturi Estonia

Principala poartă de intrare internațională în Estonia este Aeroportul Lennart Meri Tallinn, care oferă servicii frecvente și regulate către și dinspre marile orașe europene. Acesta este deservit de companii aeriene de top precum SAS, Finnair și EasyJet. De asemenea, sunt disponibile chartere sezoniere prin Air Europa, Orbest și transportatorul principal, Estonian Air, care zboară de asemenea în mod regulat spre Amsterdam, Helsinki, Londra, Stockholm și altele.

Aeroportul are un singur terminal, complet cu facilități esențiale, magazine și furnizori de servicii. Există trei restaurante, precum și cafenele și un salon de fumat pentru relaxare. Este disponibil un magazin duty free, precum și câteva magazine de cadouri și de suveniruri.

Agențiile de turism, împreună cu reprezentanți ai companiilor de închirieri auto, sunt, de asemenea, la dispoziție.

Există stații de autobuz chiar în afara sălii de sosiri, care oferă legături directe cu centrul orașului. Autobuzele au un logo ușor de recunoscut al avionului și oferă Wi-Fi gratuit. Biletele pot fi achiziționate la bord.

Alte aeroporturi din Estonia sunt: Kardla, Kuressaare, Parnu, Pirita Harbour, Tartu și Ulemiste.

Top obiective turistice în Estonia 

Estonia este superbă, așa că ar trebui să îți iei câteva zile bune să o descoperi în întregime. Iată câteva dintre cele mai frumoase obiective turistice de aici.

Parcul Național Lahemaa

Estonia obiective turistice

Parcul Național Lahemaa se numără printre locurile pe care trebuie să le vezi în Estonia. Este unul dintre centrele în care te poți relaxa departe de zgomotul orașului, cu zonele sale de activitate, curățenia și calmul său. Poți vizita Parcul Lahemaa, care este perfect pentru o plimbare. Acest loc poate fi considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase din Estonia.

Catedrala Alexander Nevsky

Estonia obiective turistice

Catedrala Alexander Nevsky, a cărei construcție a fost finalizată în 1900, este situată pe dealul Toompea.

Caracteristicile arhitecturale ortodoxe ies în evidență iar gravurile sale bogate sunt impresionante. Biserica găzduiește slujbe la care participă o mulțime de oameni constant.

Palatul Kadriorg

Unul dintre cele mai faimoase locuri din Estonia este Palatul Kadriorg, care a fost folosit ca o casă de vară imperială. În timp ce vizitezi Palatul Kadriorg, care a fost construit în secolul al XVIII-lea, poți vedea arhitectura estoniană impresionantă și poți vizita Muzeul de Artă Estoniană din interior.

Palatul Kadriorg poate fi vizitat între orele 10:00 și 18:00, cu excepția zilelor de luni și marți. Acest loc este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Estonia.

Muzeul de Artă Kumu

Muzeul Kumu este unul dintre locurile de vizitat în Estonia. Acest muzeu, situat în Estonia, este una dintre destinațiile frecvente pentru cei care doresc să facă un tur artistic în oraș. Muzeul, care are secțiuni precum o galerie de artă modernă, o sală de spectacole și o sală de formare, găzduiește diferite colecții.

Castelul Toompea

Castelul, care a fost construit pe dealul Toompea între 1767 și 1773, atrage atenția prin arhitectura sa. Poți admira priveliștea magnifică a Estoniei de la castel, unde pot fi văzute urmele arhitecturii baroce tinere.

Biserica Sfântul Nicolae

Estonia obiective turistice

Biserica Sfântul Nicolae, construită de Luigi Rusca între anii 1820-1827, este înregistrată ca fiind prima clădire bisericească clasică din Tallinn. O poți vizita gratuit pe tot parcursul anului.

Muzeul maritim estonian

Muzeul Maritim Estonian a fost înființat prin inițiativa comună a unor foști căpitani în 1935. Interiorul muzeului este impresionant. Poți vedea mine marine, nave cu vele, corzi de navă și bărci. În plus, aici există un loc de joacă special amenajat pentru copii

Muzeul de legende din Tallinn

Cele 9 săli diferite te poartă prin legendele orașului. În aceste camere diferite vei afla lucruri extrem de interesante. Acest muzeu este unul dintre cele mai turistice locuri din oraș.

Castelul Narva

Estonia obiective turistice

Castelul Narva, una dintre cele mai bine conservate structuri din Estonia, este un castel defensiv construit pe o suprafață de 3,2 hectare. Castelul găzduiește tururi turistice și este unul dintre cele mai interesante puncte ale orașului.

Muzeul Estonian în aer liber

Orașul Tallinn este unul dintre cele mai frumoase locuri din Estonia. Astăzi poți vedea Estonia în forma sa modernă, dar dacă vrei să cunoști vechea zonă rurală, mergi la Muzeul Estonian în aer liber, singurul loc în care poți vedea stilul de viață rural din oraș.

Există case tradiționale din sat, stații de pompieri, școli, mall-uri și o biserică veche.

Locuri de vizitat în Tallinn 

Tallinn este capitala Estoniei și, totodată, cel mai mare oraș al acesteia. Este, de asemenea, cel mai popular loc de vizitat în Estonia. Tallinn este situat în nordul Estoniei, în fața Golfului Finlandei. Capitala Finlandei, Helsinki, se află chiar vizavi de Tallinn. Plimbarea cu feribotul spre și dinspre Helsinki se numără printre cele mai bune lucruri de făcut în Tallinn, Estonia.

O altă destinație populară accesibilă cu feribotul este Stockholm din Suedia, situat la vest de Tallinn.

Estonia obiective turistice

Muzeul în aer liber al Estoniei (Eesti Vabaõhumuuseum)

Acest muzeu descrie modul de viață pastoral din țară. Este o experiență unică și unul dintre cele mai distractive lucruri de făcut în Tallinn. Muzeul este destul de mare, așa că vei avea nevoie de cel puțin 2 sau 3 ore pentru a-l explora.

Grădina zoologică din Tallinn

Aceasta este cea mai vizitată grădină zoologică din regiunea baltică. În această grădină zoologică există animale din peste 600 de specii. Vei avea nevoie de 2 până la 3 ore și aici.

Portul de hidroavioane (Lennusadam)

Cunoscut și sub numele de Muzeul maritim estonian, acest loc povestește istoria maritimă a națiunii. Submarinul și simulatorul de zbor sunt printre cele mai mari atracții ale muzeului.

Parcul Kadriorg (Kadrioru park)

Acest parc face parte din Palatul Kadriog din secolul al XVIII-lea. Grădina, precum și palatul sunt cunoscute pentru designul lor ornamentat în stil baroc, fiind printre cele mai frumoase lucruri de văzut în Tallinn.

Estonia obiective turistice

Palatul Kadriorg și Muzeul de Artă

Acest muzeu de artă este dedicat operelor de artă create între secolele XVI și XVIII. Acesta expune lucrări de artă ale artiștilor estonieni, ruși și occidentali.

Muzeul de artă Kumu (Kumu kunstimuuseum)

Aceasta este cea mai inovatoare galerie de artă din Estonia. Această galerie de artă este cunoscută în special pentru operele de artă.

Estonia obiective turistice

Muzeul de Istorie a Estoniei (Eesti Ajaloomuuseum)

Exponatele din acest muzeu povestesc despre 11.000 de ani de istorie a țării. Este una dintre atracțiile din Tallinn pe care ar trebui să o vizitezi imediat ce ajungi acolo. Acest lucru te va ajuta să înțelegi mai bine oamenii și celelalte atracții.

Ruinele Mănăstirii Sfânta Bridget / Pirita Convent (Pirita klooster)

Cea de-a 15-a mănăstire care se afla aici, este acum în ruine. Mănăstirea a fost distrusă de Ivan cel Groaznic. Ruinele mănăstirii sunt folosite acum ca sală de concerte pentru diverse evenimente.

Turnul de televiziune din Tallinn (Tallinna teletorn)

Acest turn înalt se numără printre cele mai bune locuri de a vedea orașul de la înălțime.

Zidurile din Tallinn (Tallinna linnamüür)

Estonia obiective turistice

Aceste ziduri datează din secolul al XIII-lea și au fost ridicate pentru a proteja orașul de atacuri. Ele încă se mențin puternice și se numără printre cele mai importante locuri istorice de vizitat din oraș.

Catedrala Alexander Nevsky

Această catedrală ortodoxă rusă din secolul al XIX-lea este unul dintre cele mai populare locuri de vizitat în Tallinn.

Catedrala Sfânta Maria (Tallinna Neitsi Maarja Piiskoplik Toomkirik)

Această catedrală din secolul al XIII-lea este cunoscută și sub numele de Biserica Domului. Se numără printre reperele populare ale orașului și este vizitată de turiști pentru semnificația sa culturală.

Dealul Toompea

Pe acest deal de calcar se află mai multe lucruri istorice de văzut în Tallinn. Este un obiectiv turistic foarte popular în capitala Estoniei.

Castelul Toompea

Acest castel medieval face parte din cartierul vechi al orașului și găzduiește acum parlamentul. Există restricții în ceea ce privește explorarea anumitor secțiuni ale acestui castel.

Tall Hermann (Pikk Hermann)

Acest turn de apărare din secolul al XIII-lea face parte din Castelul Tompea.

Biserica Sfântul Olaf (Oleviste kirik)

Aceasta este cea mai mare biserică medicală supraviețuitoare din oraș și este dedicată regelui Olaf al II-lea.

Pasajul Sfânta Ecaterina

Acest pasaj medieval are mai multe ateliere de artizanat și magazine de. Este unul dintre cele mai fotografiate locuri din oraș.

Farmacia Primăriei (Raeapteek)

Această farmacie are o istorie care datează încă din 1422. Este, de asemenea, recunoscută ca fiind cea mai veche farmacie din Europa.

Cum sunt prețurile în Estonia

Ar trebui să planifici să cheltui în jur de 102 euro pe zi în vacanța în Estonia, care este prețul mediu zilnic bazat pe cheltuielile altor vizitatori.

Călătorii din trecut au cheltuit, în medie, 33 de euro pe mese pentru o zi și 23 de euro pe transportul local.

Prețul mediu pentru cazare de o persoană în Estonia este de 42 €. De asemenea, prețul mediu al unui hotel în Estonia pentru un cuplu este de 85 de euro.

Așadar, o călătorie în Estonia pentru două persoane timp de o săptămână costă în medie 1.427 de euro, cu hotel, transport și mese incluse. Toate aceste prețuri medii de călătorie au fost colectate de la alți călători, scrie budgetyourtrip.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Bâlea Lac - cum ajungi la lacul Bâlea și ce poți vedea în împrejurimi
Bâlea Lac - cum ajungi la lacul Bâlea și ce poți vedea în împrejurimi

Stațiunea Bâlea Lac este una dintre cele mai populare și vizitate din România.

Salina Ocnele Mari – program, tarife, cum ajungi și ce poți face în interiorul minei
Salina Ocnele Mari – program, tarife, cum ajungi și ce poți face în interiorul minei

Salina Ocnele Mari se află în localitatea cu același nume, la 8 kilometri de Râmnicu Vâlcea, aproape de Valea Oltului.

Târgurile de Crăciun din Romania în 2024. În ce orașe se organizează cele mai frumoase târguri de sărbători anul acesta
Târgurile de Crăciun din Romania în 2024. În ce orașe se organizează cele mai frumoase târguri de sărbători anul acesta

Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar fulgii de zăpadă care au căzut în urmă cu câteva zile ne fac să ne gândim la perioada sărbătorilor de iarnă, care nu mai e atât de departe.

 

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.