Nouă atracție pe harta cetăţilor din Transilvania. Cum puteți ajunge la Cetatea Marienburg de la Feldioara
Harta cetăţilor medievale din Transilvania s-a îmbogăţit cu încă una: Cetatea Marienburg de la Feldioara.
Aflată pe drumul care leagă Brașovul de Sighişoara, fosta fortăreaţa - abia deschisă publicului- se vede de la mare distanţă şi îi atrage pe turişti ca un magnet.
Aflată la 20 de kilometri de Braşov, Cetatea Marienburg stă în calea oricui trece pe Drumul Naţional 13, spre Sighişoara. A fost ridicată în secolul XIII de cavalerii teutoni şi până de curând a fost o ruină năpădită de buruieni.
Turist: "Am venit din întâmplate, trecem de foarte multe ori şi am zis cu prima ocazie şi uite, acuma e momentul"
Reprezetantul Cetății Marienburg: "Cetatea se doreşte să fie o cetate vie, o cetate însufleţită de evenimente culturale. Muzica medievală, demonstraţii de luptă, meşteşug, teatru cu tematică medievală."
Poveştile cu cavaleri teutoni continuă şi la Biserica Evanghelică din vecinătatea cetăţii. Fără preot şi enoriaşi, monumentul e pus sub lacăt. Turiştii insistenţi s-ar putea să dea peste localnicul care are cheia şi care la nevoie se transformă în ghid ad-hoc.
Localnic: "I-a chemat regele Ungariei ca să apere ținuturile de popoarele migratoare. 14 ani au stat."
La nici doi kilometri distanţă de Cetatea Teutonilor descoperim un cavaler al zilelor noastre. Pasionat de cai şi-a deschis un centru de dresaj. De partea cealaltă a drumului intrăm în lumea păsărilor şi a pescarilor înrăiţi. Iar hanul din vecinătate are întotdeauna peşte proaspăt.
Administrator han: "Recomand borşul nostru de pește care este proaspăt zilnic făcut, ţărănesc, cum trebuie, ca-n Deltă, chiar dacă suntem în Transilvania, aici e Delta din Carpaţi."
Hanurile din jurul Feldioarei sunt gata şi să cazeze. Cameră dublă, de trei stele, costa în medie 140 de lei.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!