In bucatariile pensiunilor din Bucovina miroase deja a Craciun. Cat costa un sejur de revelion
Miroase deja a iarna, iar pensiunile din Bucovina se pregatesc de oaspeti. Gazdele nu se plang insa de munca, pentru ca si-au invatat lectia din anii trecuti: vor avea profit daca musafirii sunt incantati de modul in care au fost primiti.
In atmosfera plina de pace a manastirilor din Bucovina, pregatirile pentru sarbatorile de iarna se vad la fiecare pas. Chiar daca mai sunt cateva saptamani pana la Craciun, proprietarii au inceput curatenia generala, dupa ce si-au pus camarile la punct.
"Beciul cu toate zacustele de iarna facute, cu toate muraturile pregatite pentru ei, gogosari, in sos de mustar, cu verze, gogosari in sos de bulion, zacusca de vinete, zacusca de ciuperci, salata de ciuperci de padure....", povesteste Florin Asandului, bucatar la pensiune.
In bucatarie miroase deja a Craciun, iar bucatarii se gandesc de pe acum cu ce isi vor surprinde oaspetii.
"Acum vom face un sos brun pentru preparatele din seara de Craciun, pastramioara de oaie si de purcel am pus-o la bait pentru a o pregati cu o saptamana inainte si a se macera bine", ne dezvaluie bucatarul.
In alte locuri, proprietarii au renovat spatiile de cazare.
"Dupa 4 ani de functionare, am considerat ca trebuie sa-mi iau haine noi si fac o modificare majora incepand de la receptie, bar, restaurantul , am facut un restaurant nou, toalete noi, apartamente noi de cinci stele si multe alte servicii", spune Petrica Negra, reprezentantul unei pensiuni.
Chiar daca o persoana plateste pentru revelion si 500 euro pentru 4 nopti de cazare la o pensiune de 5 stele, aproape toate locurile sunt rezervate. Mai sunt libere doar pensiunile modeste, pe care le puteti inchiria integral, cu cel mult 2500 lei pe zi.