Oferte avantajoase pentru cei care vor sa isi inchirieze un iaht. Pana la cat ajung reducerile

Ultima actualizare: 12-11-2013 06:49

Cu gandul la vacanta, proprietarii de iahturi de pe litoral incerca sa ii ademeneasca pe turistii dornici de aventuri pe mare.

Dupa modelul hotelierilor care de ani de zile isi vand locurile de cazare mai ieftin prin ofertele early-booking, si cei care detin ambarcatiuni ies pe piata cu promotii. Concret, cine isi inchiriaza de pe acum un iaht sau un velier pentru o calatorie superba in larg, obtine o reducere de aproape 50 la suta.

Domnul Nicolae este un batran lup de mare. A fost comandant de cursa lunga timp de 32 de ani si a traversat marile si oceanele lumii. Cu gandul la pensie, acum doi ani si-a cumparat cateva ambarcatiuni. A vizitat apoi tari cu state vechi in turism, unde micile porturi cu ambarcatiuni de agrement sunt deja renumite. De acolo a invatat cum sa isi atraga turistii si tot de acolo a imprumutat si metoda early booking.

Nicolae Leoca, proprietar iaht: "Aceasta idee nu am inventat-o noi, se practica in tari care au astfel de servicii: Grecia si Croatia. Venim cu tarife mici pentru sezon si extrasezon, va fi deci un avantaj si pentru clienti, ca ii va costa mai ieftin, dar si pentru noi, ca pentru anul viitor avem deja o certitudine financiara cu care putem sa facem investitii si sa dezvoltam afacerea".

Inchirierea unui iaht de 14 metri lungime si o capacitate de cazare de 12 locuri costa in plin sezon estival 450 de euro pe zi. Daca va faceti rezervare cu 6 luni inainte, beneficiati de o reducere de 20%, iar daca doriti sa va plimbati in extrasezon, reducerea este de 40%.

Asta daca rezervarile se fac pana pe data de 31 decembrie, iar perioada de inchiriere a ambarcatiunii este de minimum trei zile. In pret intra skipperul-comandantul ambarcatiunii, mancarea, bauturile, partidele de pescuit, delifinii, daca aveti noroc si, bineinteles, apusurile de poveste. Plus gratarele de la bord cu peste proaspat prins.

Octavian Padeanu, managerul marinei din Limanu: "Cand am preluat locatia, anul trecut, in februarie, erau 3 ambarcatiuni. Anul acesta, in vara, am avut in total 57 de ambarcatiuni, deci cresterea vizavi de ceea ce inseamna ambarcatiuni este semnificativa".

Si ambarcatiunile aflate in Portul Tomis din Constanta pot fi inchiriate de pe acum. Aici, reducerile sunt intre 5 si 30% pentru rezervariile timpurii.

Constantin Lascu, proprietar iaht: "Ca si pret de lista este undeva la 400 de euro pe zi. Deci, beneficiaza de 100 de euro reducere pe zi. Publicul tinta nu mai e reprezentat de conducatorii mediii si de pozitii medii de la multinationale, ci de la turistul simplu care vrea sa isi faca concediu la mare, pana la cei impatimiti de sporturi pe mare".

Turistii care adora marea, dar isi doresc o altfel de vacanta, pot sta numai pe iaht.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO